Πρόβλημα με έξοδο ήχου 5.1 απο Laptop

rafakyr

New member
8 January 2015
11
Καλησπέρα και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
έχω αγοράσει ένα ολοκληρωμένο σύστημα 5.1 με bluray , 3d player και έχω συνδέσει το laptop με την τηλεόραση με hdmi και την τηλεόραση με το 5.1 μέσω οπτικής ίνας και δεν μπορώ να περάσω ήχο 5.1 (στο εγχειρίδιο της τηλεόρασης γράφει ότι μπορεί να υποστηρίξει έξοδο 5.1 μέσω οπτικής ίνας ). Έχει κανείς να μου προτείνει κάποια λύση;;; Έχω σκεφτεί να αγοράσω αυτό από το ebay http://www.ebay.com/itm/HDMI-to-HDMI-Optical-SPDIF-RCA-L-R-Audio-Extractor-Converter-Audio-Splitter-S3-/201237960150 αλλά δεν ξέρω αν θα επιρεάσει την ποιότητα της εικόνας μπορεί κάποιος που έχει κάτι παρόμοιο να μου πεί την γνώμη του;;; Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Μηπως εξοδο 5.1 μεσω οπτικης ινας την υποστηριζει μονο οταν χρησιμοποιηθει ο player της τηλεορασης. ?
Καποιες τηλεορασεις δεν δινουν 5.1 απο την ψηφιακη τους εξοδο, οταν λαβουν τον ηχο (με την εικονα) απο την hdmi.

Να υποθεσω οτι χρειαζεσαι το laptop γιατι θες αναπαραγωγη mkv που το bluray δεν σε καλυπτει σε καποιο βαθμο ως τετοιος player. ? Δεν σε καλυπτει ουτε ο Player της tv. ? (θεωρω οτι εχει player, μιας και εχει εξοδο 5.1 απο οπτικη)

To μηχανηματακι που αναφερεις απο το ebay θα κανει extraction τον ηχο και θα στον δωσει απο την οπτικη του εξοδο, οπου μπορεις να τον στειλεις στον ενισχυτη σου.

Πριν προβεις σε αγορα, ελεγξε το manual της tv σου μηπως χρειαζεσαι απλα καποια ρυθμιση για να δωσει 5.1 Δεν αναφερεις εαν δεν παιρνεις καθολου ηχο, ή παιρνεις αλλα στερεο.
Αν συμβαινει το δευτερο, μαλλον ειναι σχεδον σιγουρο οτι μαλλον δεν μπορει να κανει passthrough to 5.1 και στο δινει με downmix στερεο.
Επισης, αν δοκιμασεις τον player της τηλεορασης με μια ταινια 5.1, λογικα θα τον περναει με 5.1 απο την οπτικη της. (δοκιμασε και DD και DTS)

Αν σιγουρευτεις (απο το manual κι ολας) οτι δεν δινει 5.1 στην οπτικη της εξοδο, οταν παρει το σημα απο την hdmi της, τοτε μαλλον πας στην λυση, αυτου που ανεφερες απο το ebay. (θεωρωντας παντα οτι δεν σε καλυπτει ο Player της tv για αναπαραγωγη, που ομως μαλλον απο εκει θα δωσει 5.1 ηχο)

Η τηλεόραση δεν έχει media playet είναι 5 ετών....θέλω το λάπτοπ για να μην στέλνω δικτυακά τα δεδομένα μέσω dlna server και να μην καταπονώ τον υπολογιστή (κάνοντας transcoding τα αρχεία μου για να παίξει τους υπότιτλους) η τηλεόραση υποστηρίζει srs trusurround xt και ο κατασκευαστής λέει στην ενότητα επιλογή ψηφιακού ήχου (παραθέτω αυτολεξή)η λειτουργία αυτή σας επιτρέπει να επιλέξετε την έξοδο ψηφιακού ήχου που προτιμάται. Η συσκευή μπορεί να εκπέμπει doldy digital ήχο μόνο σε κανάλι που μεταδίδει doldy digital ήχο. Όταν υπάρχει dolby digital η επιλογή auto στο μενου digitalaudio out θα ρυθμίσει την έξοδο spdif σε dolby digital.Εαν έχετε επιλέξει auto στο μενού εξόδου ψηφιακού ήχου όταν δεν υπάρχειdolby digital η έξοδος spdif θα είναι pcm ακόμα και αν έχεται ρυθμίσει αμφότερες τις γλώσσες doldy digital και audio κανάλι που μεταδίδει ήχο dolby digital αναπαράγεται μόνο ο ήχος. Η τηλεόραση υποστηρίζει hdmi 1.3 και ανώτερο έχει (simplink). Ένα τελευταίο που τώρα το είδα και παίζει τεράστιο ρόλο είναι ότι η gpu (nvidia gt 320m)η οποία αν και υποστηρίζει ήχο 5.1 δεν φαίνεται να βγάζει 5.1 αλλά στέρεο μήπως ξέρετε πως μπορώ να το αλλάξω αύτο γιατί μάλλον αυτό δημιουργεί πρόβλημα ευχαριστώ

Mαλλον ειναι αυτο που ειπα, εστω κι αν δεν εχει Player. H φραση κλειδι ειναι η "Η συσκευή μπορεί να εκπέμπει doldy digital ήχο μόνο σε κανάλι που μεταδίδει doldy digital ήχο." Το οτι δεν κανει αναφορα και για DTS δε, επιβαιβεωνει τις υποψιες μου.

Με λιγα λογια, εαν ο ψηφιακος της δεκτης παιξει ενα καναλι οπου αναπαραγει DD θα στο περασει 5.1 εαν αυτο ειναι 5.1. (ουτε λογος για dts μιας και και τα καναλια εχουν DD/DD+)
Περαν αυτου τιποτε αλλο.
Ασχετως της καρτας γραφικων το αν εχει προβλημα ή οχι στις ρυθμισεις της, για να πειστεις δοκιμασε με ενα δανεικο media player στην Tv που θα σου επιβεβαιωσουν τα γραφομενα μου.
Ειμαι 100% σιγουρος οτι δεν περναει απο το hdmi της η Tv 5.1 ηχο.

Η λυση, ο audio extractor απο το ebay που εβαλες, ή η αγορα ενος Media player που να εχει και ψηφιακη εξοδο ηχου.

Δυστυχώς δεν μπορώ να βρώ δανεικό player γιατί κανένας φίλος μου δεν έχει 5.1 και είναι ολοκαίνουργιο το ηχοσύστημα και ο player και δεν τα αλλάζω. Αλλά μπορώ να βρώ ένα δυο λάπτοπ να δοκιμάσω τι γίνεται και με άλλα laptop Μια ερώτηση ακόμα ο audio extractor θα δημιουργεί προβλήματα στην εικόνα;;;;; Μήπως έχεται κάποιον χρησιμοποιήσει και μπορείται να μου τον προτείνεται από ότι είδα δεν υπάρχει κάποιο post η συζήτηση αν μου έχει ξεφύγει μπορείτε να με παραπέμψετε στο συγκεκριμένο νήμα ευχαριστώ

Οχι δεν θα εχεις καποιο προβλημα στην εικονα.
Player σου ειπα να βρεις για να πεισθεις εσυ οτι δεν μπορει να αναπαραγει 5.1, επειδη δεν θα το κανει passthrough απο την hdmi. Eλαχιστα μοντελα/ναυαρχιδες το κανουν αυτο.
Αυτο το all in one ηχοσυστημα/bluray που απεκτησες, δεν εχει δυνατοτητες player απο καποια usb εισοδο του. ?
Για να ψαχνεις τον audio extractor, σημαινει οτι ως media player δεν σε εχει καλυψει καπου πληρως.
Αν εχει καποια εισοδο hdmi ομως, σου ειναι αχρηστο το audio extractor, μιας και θα μπορουσε το laptop σου να του δωσει εικονα/ηχο απο την hdmi. Οποτε και παλι εικαζω οτι το μοντελο του ηχοσυστηματος σου δεν εχει εισοδο hdmi.
Καποια συγκεκριμενη μαρκα hdmi audio extractor προσωπικα δεν εχω να σου προτεινω, Θα κανεις ομως την δουλεια σου αφου δεν καλυπτεσαι αλλιως.

Λοπόν το ηχοσήστυμα που έχω είναι ένα philips htb3520g το οποί εχει τα παρακάτω
1. Audio in 3.5mm
2. Coaxial in
3. Digital in optical
4. Lan
5. Hdmi out arc
6. Audio in aux
7. Usb
Από usb παίζει κανονικά αλλά όχι υπότιτλους στο manual λέει ότι μπορεί στην πραγματικότητα δεν έπαιξε θα το ξαναδοκιμάσω. Το μόνο πρόβλημα που έχω με τον player είναι ότι δε παίζει όλα τα αρχεία που έχω στον υπολογιστή μου καθώς και ότι η philips δεν του επιτρέπει να παίξει υπότιτλους εξωτερικούς όταν είμαι σε κατάσταση dlna server (στο ίδιο αρχείο οι υπότιτλοι σωστό φορμάτ ). Η λύση που βρήκα σε αυτό το πρόβλημα επιτυγχάνεται χρησιμοποιώντας το mezzmo(λειτουργία transscoding που μετατρέπει το αρχείο σε άλλο φορμάτ και του βάζει ταυτόχρονα τους υπότιτλους) απλά για να καταφέρει το λάπτοπ να ανταπεξέρθει βαράει κόκκινα και δεν το θέλω αυτό γιατί το καταπονώ πολύ και για αυτό θέλω τόσο πολύ να βρώ έναν τρόπο να μπορώ να βγάλω ήχο από την τηλεόραση μέσω της οπτικής ίνας. Άρα μάλλον θα πάω σε λύση audio extractor ευχαριστω

Τελικά έβγαλα άκρη χρησιμοποιώ το media player classic και μου βγάζει 5.1 ήχο βέβαια μόνο σε αυτά που έχουν ac3 αλλά είναι μια αρχή λογικά κάποια ρύθμιση θα υπάρχει για να παίζει και τα άλλα ευχαριστώ για την βοήθεια...

Δεν αποσαφηνιζεις εαν πηρες ηχο ac3 στον ενισχυτη, χρησιμοποιωντας σαν ενδιαμεσο την hdmi της tv.
Εαν ναι, τοτε η tv φαινεται να κανει passthrough απο την hdmi της προς την οπτικη της ηχο ac3.

Οπως και να εχει, για να σιγουρευτεις οσον αφορα την σωστη αναπαραγωγη απο τον MPC-HC κανε τα παρακατω.
Οι τελευταιες εκδοσεις mpc εχουν ενσωματωμενους τους video/audio decoders lav.

Oποτε ανοιξε τον mpc, κανε δεξι κλικ επανω του και πατησε το "options".
Υστερα στην καρτελα που θα εμφανιστει, επελεξε στο μενου της δεξια το "internal filters".
Αφου το κανεις αυτο, στην ιδια καρτελα θα δεις στο κατω δεξια μερος της ενα κουμπι που λεει "audio decoder".
Μολις το πατησεις θα εμφανιστουν τα properties/settings του lav audio decoder.

Τωρα στην καρτελα που βλεπεις, θα τικαρεις για να ενεργοποιηθουν τα bitstreaming formats AC3 και DTS. (τα DD+ και dtshd ειναι αλλο κεφαλαιο)
Τωρα λογικα ο mpc θα αναπαραγει στην hdmi DD-DTS.

Το set up μου είναι laptop σύνδεση με tv μεσω hdmi tv σύνδεση με ενισχυτή μέσω οπτικής έχω κάνει ακριβώς αυτά που μου είπατε αλλά ταινία που έχει dts audio δεν ακούγεται καθόλου ήχος και στις aacτο περνάει stereo....

Aν εκανες οτι σου περιεγραψα στον mpc και στην τελικη 5.1 ηχο παιρνεις μονο στο ac3, τοτε μαλλον η tv δεν περνα dts ηχο 5.1.
Ομως κανονικα ισως θα επρεπε να τον κανει τουλαχιστον downmix stereo.

Τωρα με βαζεις σε σκεψεις. Αν περασε 5.1 DD, και περασε και με downmix aac, τοτε υπαρχουν ισχυρες ενδειξεις οτι μπορει ισως να περασει και dts, αν οχι 5.1, εστω downmix stereo.

Το οτι δεν εχεις καθολου ηχο dts, ισως σημαινει οτι πρεπει να ψαχτεις λιγο με το pc. Τσεκαρες τις ρυθμισεις στον mpc. ? Tσεκαρες τις ρυθμισεις στο control panel ηχου στο pc. ?

Τσεκαρες στο manual του laptop εαν εχει καποια spdif εξοδο ηχου και εισαι τυχερος απο εκει. ? Καποια laptop ανωτερης σειρας, δινουν ψηφιακη εξοδο απο την εξοδο ακουστικων (2 σε 1)

Ακυρο το τελευταιο. Οταν εχουν εξοδο hdmi, συνηθως δεν δινουν εξτρα εξοδο ηχου ψηφιακη τα laptop.

Λοιπόν κατέβασα καινούργιους drivers και παίζει dts 2κάναλο αλλά πρέπει να βάλω τον player σχεδόν στο τέρμα για να ακούσω κανονικά τον ήχο πράγμα που με κάνει να σκεφτώ οτι κάποια ρύθμιση δεν έχω βρήκα δύο νήματα με τον συγγεκριμένο player και θα τα διαβάσω και αν δεν βρω λύση θα κάνω και εκεί μια ερώτηση ευχριστώ

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Όταν λέω player εννοώ το home cinema

Δεν ξέρω αν κατάλαβα καλά, αλλά συνδέεις το laptop με HDMI στη τηλεόραση.
Τη τηλεόραση τη συνδέεις με το σύστημα σου. (Σωστά?)
Το αποτέλεσμα, δεν παίρνεις πολυκάναλο ήχο. Το βρίσκω λογικό, καθώς με το HDMI οι συνδεδεμένες συσκευές, καταλαβαίνουν η μιά τις δυνατότητες της άλλης. Αν λοιπόν συνδέεις το laptop νε τη TV, προφανώς έχεις 2 μόνο ηχεία (της TV) και εκεί τελειώνει ο πολυκάναλος ήχος.
Δεν ξέρω ποιό είναι το ηχοσύστημά σου, αλλά αυτό πρέπει πάντα να είναι το ενδιάμεσο, ενώ η TV λειτουργεί σαν Monitor εικόνας.
Απλά: Όλα συνδέονται στο ηχοσύστημα και από εκεί στη TV.
Παράδειγμα:
Έχεις ένα laptop, ένα DVD player κι ένα ψηφιακό δέκτη DVB-T (για τη Digea).
Τα συνδέεις όλα στο ηχοσύστημά σου (με HDMI) και συνδέεις το ηχοσύστημά σου (με HDMI) στη τηλεόραση.
Απ' το menu του ηχοσυστήματός σου, διαλέγεις τη "πηγή" (laptop / DVD / DBV-T), που θα δεις στη TV. Τότε θα πρέπει να έχεις όλα τα κανάλια ήχου, που κάθε "πηγή" σου βγάζει.

Ίσως αυτά που γράφω να είναι σωστά αν έχεις έναν AV Receiver, αλλά όπως είπα πιό πάνω δε ξέρω το σύστημα που πήρες. Μπορεί όμως να ιχύουν και γι' αυτό.

Καλημέρα,ναι Yannis A ακριβώς αυτό κάνω laptop hmi to tv spdif to media player philips htb3520g (είναι all in one με bluray player και ηχεία) το οποίο είναι το ηχοσύστημα που έχω δυστυχώς δεν έχει hdmi in και για αυτό δεν το στέλνω κατευθίαν απο το laptop στο ηχοσύστημα αρχικά μου τα έπαιζε όλα σε δικάναλο όταν χωρίς τον media player classic τώρα μου παίζει μόνο τα ac3 σε 5.1 aac και dts τα παίζει δικάναλο (αυτά που λέω ισχύουν για το παραπάνω set up με φλασάκι τα παίζει κανονικά και υπότιτλους είχα κάνει εγώ λάθος με τους υπότιτλους) αυτό με βάζει σε σκέψεις οτι κάποια ρύθμιση στον media player classic δεν έχω κάνει σωστά και δεν έχω προλάβει ακόμα να διαβάσω τα κατάληλα νήματα για τον media player classic πιστεύω κάποια στιγμή μέχρι την κυριακή να τα έχω τελειώσει ευχαριστώ

Κάνε δεξί κλικ στο μεγαφωνάκι στη μπάρα κάτω δεξια στην οθόνη του laptop (Windows) και διαλεξε Playback devices.
Διάλεξε το HDMI και κλικ στο Configure.
Εκει θα πρέπει να δεις τα διάφορα format που μπορεί να δώσει η κάρτα ήχου του laptop.
Διάλεκε το 5.1 και μετά Next > Next > Finish.

Κάνω δεξί κλικ στο μεγαφωνάκι και επιλέγω συσκευές αναπαραγωγής δε μου βγάζει κάποια επιλογή hdmi. Η πρώτη επιλογή που μου έχει είναι LG TV -1 πάω ρύθμιση παραμέτρων και μου έχει επιλογή μόνο στερεοφωνικά.
Η δεύτερη επιλογή που μου έχει είναι SPDIF ψηφιακή έξοδος μέσω βάσης ακουστικών το οποίο δεν με αφήνει να πατήσω ρύθμιση υπάρχει πιθανότητα βγάζει ψηφιακό ήχο το 3.5mm που συνδέω τα ακουστικά το laptop έχει δυο θήρες 3.5mm;;;;; όταν πατάω υποστηριζόμενες μορφές μου βγάζει dts audio dd και microsoft wma pro audio πατάω δοκιμή δεν ακούω τίποτα απο κάτω έχει ρύθμιση δείγματος και κάποιες συχνότητες 44.1 khz 48.0khz 88.2khz 96.0khz 176.4khz 192.0khz πάταω δοκιμή τπτ δεν ακούγεται (προσπάθησα να ακούσω με ακουστικά δεν άκουσα τπτ έβγαλα το hdmi για να δω αν ακούσω τπτ δεν άκουσα τπτ έβαλα το hdmi δεν έπαιξε το ηχοσύστημα )
Η τρίτη επιλογή που έχω είναι ανεξάρτητα διπλά ακουστικά.
Η τέταρτη ηχεία και διπλά ακουστικά.
Δεν ξέρω πως να βάλω φοτογραφίες αλλίως θα τις έβαζα για να τις δείτε...Ευχαριστώ

Παραθέτω και την ιστοσελίδα της hp που δείνει τα specs του laptop http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?cc=us&lc=en&dlc=en&tmp_geoLoc=true&docname=c02004356

warewolf37 είχες το ίδιο πρόβλημα σύμφωνα με αυτό το νήμα http://avclub.gr/forum/showthread.php/85424-Laptop-audio-bitstream-δεν/page2 που βρήκατε την ψηφιακή έξοδο;;; και με τι καλώδιο την δυνδέσατε;;;;

Μάλλον είναι αυτό που σου είπα πριν.
Το HDMI που είπα, αντιστοιχεί στην LG TV-1 σε σένα, που φυσικά είναι μόνο stereo.
Εγώ δεν έχω συνδέσει το laptop στο ηχοσύστημα.
Έχω ένα desktop pc με Windows 7 Ultimate, συνδεδεμένο σε Denon AV ενισχυτή (HDMI). Στις συνδέσεις που ανεφερες (δεξί κλικ στο μεγαφωνάκι), μου βγάζει κι ένα DENON, με μέχρι και 7.1 ηχεία, που είναι οι δυνατότητες του ενισχυτή.
Επιλέγω αυτή τη ρύθρμιση, χωρίς να έχω 7.1 ηχεία (έχω 5.1), αλλά από κει και πέρα αναλαμβάνει ο ενισχυτής (πχ σε ταινία με 7.1, στέλνει τα σήματα στα άλλα ηχεία, αφού είναι σεταρισμένος για 5.1)
Άρα νομίζω, αυτό που σου λείπει, είναι μιά είσοδος HDMI στο ηχοσύστημά σου.

Ωχ, εχεις το ιδιο laptop με το φιλαρακι μου που αντιμετωπιζε ακριβως το ιδιο προβλημα. Παλιο ενισχυτη AV χωρις εισοδο hdmi και δεν μπορουσαμε να κανουμε την spdif εξοδο του laptop να βγαλει ηχο με τιποτα.

Απο ενα PS3 Η TV του περνουσε ac3 5.1 αλλα απο το λαπτοπ με τιποτα (ουτε dts βεβαια) Και οπως ανεφερα, ουτε απο την mini toslink απο την εξοδο ακουστικων.
Τωρα βεβαια το αν δινει απο την hdmi το λαπτοπ dd KAI dts δεν το μαθαμε ποτε. Επισης δεν ξερω τι η ΔΙΚΗ σου tv θα επιτρεπει να περασει απο την hdmi της στην οπτικη της.

Το οτι καταφερες απο το λαπτοπ να βγαλεις 5,1 AC3 στην Tv και αυτη να το δωσει στην οπτικη της εξοδο, ειναι επιτυχια. Στο δικο του λαπτοπ ουτε αυτο ειχαμε καταφερει. Κατι εχει ισως παει στραβα με την συγκεκριμενη παρτιδα laptop, ισως στους drivers κλπ.

Προσπαθησε να παρεις το λαπτοπ σου και να πας σε ενα φιλο που να εχει ενισχυτη AV με εισοδο hdmi.
Εκει δοκιμασε το λαπτοπ να παιξει ταινιες τοσο AC3 (DD) οσο και DTS. Αν ο ενισχυτης κλειδωσει σωστα και δειτε οτι ξεκινησε την αποκωδικοποιηση, τοτε αν δεν βγαλεις ακρη με drivers κλπ Θα λυσεις το προβλημα με τον audio extractor απο το ebay.

Δυστυχως απο την μερια μου δεν μπορουσα να εχω το laptop του φιλου στην κατοχη μου καποιο διαστημα ωστε να πειραματιστω και να ψαξω τι φταιει.
Ομως καταλαβα τι ακριβως συμβαινει και σε σενα αφου εχεις το ιδιο laptop.

Προσπαθησε (καθως ψαχνεις και τις ρυθμισεις στο λαπτοπ, drivers κλπ) να βρεις καποιον με AV ενισχυτη με εισοδο hdmi οπως ειπα, για να δεις τουλαχιστον εαν το λαπτοπ παραδιδει σωστα 5.1 bitstreaming απο την hdmi του, DD/DTS. (Λογικα πρεπει να δινει)

Ναι δυστυχώς Yannis A έκανα λάθος όταν διάβασα τα specs της συσκευής έχει μόνο hdmi out arc to media player που συνδέονται τα ηχεία η τηλεόραση υποστιρίζει όταν είναι ανενεργά όταν έχω είσοδοmpeg βγάζει pcm απο spdif όταν έχω dd είσοδο βγάζει dd όταν έχω είσοδο dd+ βγάζει dd όταν έχω είσοδο he-aac έχω έξοδο dd... warewolf73 Πήγα πήρα έναν μετατροπέα 3.5mm σε οπτική ίνα δεν έβγαλε ήχο το δοκίμασα και στις δυο με μουσική με 5.1 ήχο dts ac3 aac mp3mp4 δεν ακούστηκε τίποτα. Τα φιλαράκια μου δεν έχουν τόση σχέση με τεχνολογία αλλά κάποιον θα βρώ.... μια άλλη ερώτηση τώρα αν βρώ κάποιο άλλο laptop και βάλω το mini spdif (και υποστηρίζει mini spdif) θα πρέπει να βγάλει κανονικά ήχο;;; γιατί θέλω κάποια στιγμή να το αλλάξω και είναι ποιό εύκολο να βρώ ένα laptop και να κάνω δοκιμές γνωρίζοντας τι να περιμένω απο ότι να βρώ έναν ενισχυτή για να δοκιμάσω... Ευχαριστώ