Πρόβλημα με έξοδο ήχου 5.1 απο Laptop

Φίλε rafakyr,
πιστεύω ότι, αφού το laptop σου έχει HDMI, βγάζει πολυκλαναλο ήχο.
Επομένως σαν πρώτη ενέργεια, θα έλεγα να βρεις ένα φίλο σου με AV ενισxυτή να το συνδέσεις και να δεις το αποτέλεσμα.
Είναι γνωστό ότι τα πιό πολλά compact home theater systems σαν αυτο που έχεις, δεν έχουν τη δυνατότητα να τροφοδοτούνται από εξωτερική πηγή (HDMI Input).

Λογικα ναι, αλλα θα αλλαξεις λαπτοπ για αυτο το λογο. ? Το αν το νεο λαπτοπ θα εχει η δεν θα εχει καπου προβλημα δεν μπορω να το ξερω. (εκτος κι αν εννοεις δανεικο λαπτοπ για δοκιμες, δεν καταλαβα τι εννοεις)
Παντως για το συγκεκριμενο, δεν το θεωρω προβληματικο κομματι το δικο σου, αφου τα ιδια εκανε και στου φιλου μου.
(μηπως δεν εχει τελικα spdif στην εξοδο ακουστικων και ηταν λαθος στα specs κλπ κλπ)

Παντως να ριξω και αλλη προταση στο τραπεζι. Αγοραζεις ενα media player και απελευθερωνεις εντελως και το οποιο laptop. π.χ. ενα WD3 παιζει μια χαρα τα παντα και ειναι και σχετικα φθηνο. Εχει ξεχωριστες εξοδους hdmi / ψηφιακες ηχου και κανεις δουλεια σου. Απο την αλλη βεβαια ο audio extractor κοστιζει φθηνοτερα αλλα θα εχεις δεσμευμενο το laptop οταν θα παιζεις ταινιες.
Εσυ κρινεις επ'αυτου.

Ευχαριστώ για την βοήθεια YannisA ναι συμφωνώ θα προσπαθήσω να βρώ έναν ενισχυτή να δώ την αντίδραση του laptop αλλά ίσως να μην βρω...
warewolf73 σε ευχαριστώ για την βοήθεια εννοώ να δανειστώ ένα laptop να δω πως θα ανταποκριθεί και ήθελα να ήξερα τι να περιμένω απο το μηχάνημα απο πριν ξεκηνίσω την δοκιμή...για αγορά laptop προς το παρών δεν το σκέφτομαι αλλά κάποια στιγμή λογικά θα με αφήσει το έχω 4-5 χρόνια και εκεί ναι θα δω να έχει έξοδο spdif το καινούργιο...υπάρχει όντως ιστοσελίδα που δείχνει το laptop χωρίς spdif αν και άλλες λένε οτι έχει δεν μπορώ να βγάλω άκρη σε αυτό (δυστυχώς δεν βρίσκω τις διεύθυνσεις για να τις βάλλω τώρα)...όσον αφορά για το media player ή το audio extractor θα περιμένω λίγο να κάνω τις δοκιμές με τα δανεικά laptop για να δω τι με συμφέρει να αγοράσω...προς το παρών έχω βρεί τις παρακάτω τρεις λύσεις 1. αναπαραγωγή απο το laptop μέσω hdmi στην tv και spdif στο philips αρχεία που έχουν ac3 ήχο 2. μέσω usb από το laptop στο usb και στην θήρα usb του media player 3. dlna server mezzmo και transcodding για να μπορέσει να τα παίξει το philips δεν είναι οι ωραιότερες λύσεις και όλες έχουν τα μειονεκτήματα τους αλλά προς ρο παρών θα κρατήσω αυτά μέχρι να βρώ ένα λάπτοπ να κάνω περισσότερες δοκιμές και να είμαι σίγουρος ποια λύση να προτιμήσω... Άν έχεται κάποια άλλη λύση πέρα των παραπάνω δικών σας θα σας παρακαλούσα να μου την αναφέρεται όπως και να έχει σας ευχαριστώ για την βοήθεια σας έχω κάνει μεγάλη πρόοδο χάρη σε αυτήν!!!