Πρόβλημα με εξωτερικό σκληρό Seagate

bill123455

Established Member
3 June 2012
285
Δυστυχως καθως αντεγραφα καποια δεδομενα απο το laptop (με ubuntu) στον εξωτερικο καποια στιγμη κολησε η διαδικασια αντιγραφης και εκανα shutdown και ξανα εκινηση στο laptop.Απο εκεινη τη στιγμη ο εξωτερικος δεν φαινεται πουθενα!Ακουγεται οτι λειτουργει,το λαμπακι του αναβει αλλα δεν τον βλεπουν τα ubuntu.Σε win 7 που τον εβαλα μου βγαζει μυνημα σαν αγνωστη συσκευη κι οτι δεν μπορει να εγκατασταθει,ουτε εκει φαινεται καπου.Τον εχω περιπου 8 μηνες με πολυ μικρη χρηση.Μου'χουν κοπει τα ποδια μιας και 1,5 απ τα 2 tera ειναι γεματα.Οποιος εχει καποια ιδεα ας βοηθησει ρε παιδια, ο σκληρος ειναι αυτος http://www.public.gr/product/perife...p-plus-stca2000200-usb-30-2-tb/prod3311317pp/

Re: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΣΚΛΗΡΟ SEAGATE

Bill, όταν συνδέεις το δίσκο σε linux πες μας τι εμφανίζεται στο dmesg
Και δοκίμασε να κάνεις και ένα fdisk –l για να δεις εάν αναγνωρίζει έστω το partition και σε τι file system ήταν formatted?

Re: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΣΚΛΗΡΟ SEAGATE

Bill, όταν συνδέεις το δίσκο σε linux πες μας τι εμφανίζεται στο dmesg
Και δοκίμασε να κάνεις και ένα fdisk –l για να δεις εάν αναγνωρίζει έστω το partition και σε τι file system ήταν formatted?

Τα νεοτερα ειναι μιας και λογο απουσιας δε μπορεσα ν'ασχοληθω πολυ οτι ο σκληρος δουλεψε και τραβαω δεδομενα μεχρι αυτη τη στιγμη με τον εξης "παρανοικο"τροπο:bang:!Καταρχην τον εβλεπε μονο με επανεκινηση(απο boot),οταν προσπαθουσα να τον συνδεσω με ανοιχτο τον υπολογιστη δεν ειχε καμια τυχη.Υστερα αφου τελικα τον εβλεπε και προσπαθωντας να του τραβηξω τα αρχεια μου μετα απο 3 περιπου λεπτα copy/paste σταματαγε να λειτουργει ξανααναβε μετα απο λιγο μονος του και μου εγραφε ξανα αγνωστη συσκευη.Η λυση τελικα ηταν να τον βαλω σε οριζοντια θεση στο γραφειο και απο τοτε δουλευει μια χαρα και τα χω σηκωσει απο μεσα σχεδον ολα.Οταν τον βαζω καθετα εχει προβλημα και σταματαει!Να πω κιολας οτι καποιες στιγμες ακουγονται διαφορα απ το εσωτερικο του,μεχρι να καταλαβω οτι τα νταπα ντουπα ηταν απ τον σκληρο νομιζα οτι καποιος περπαταει στη ταρατσα τοσο δυνατα χτυπαει.Απ οτι καταλαβα σταθηκα τυχερος που δουλεψε εστω κι ετσι ξαπλα και μπορεσα και πηρα τα αρχεια μου αλλα μαλλον δεν νομιζω οτι μπορει να φτιαχτει γιατι χτυπανε τα παντα μεσα κι απορω πως δουλευει κιολας.Τmjuju σ'ευχαριστω για την απαντηση:a0210: