πρόβλημα με experimental 20090209

kernel panic

AVClub Enthusiast
18 November 2008
970
Κεφαλλονιά
Ολα πήγαν καλά. Τώρα για μερικές μέρες θα μείνω με το Gemini 4.10
ο δεκτης με experimental 20090209 δεν κάνει boot στη flash αλλα δουλεύει κανονικά το moultiboot
μην του κάνετε flash το 20090209 έχει πρόβλημα
αν του κάνετε θα πρέπει να βάλετε το 20090208 για να μπορέσετε να βάλετε πάλη το barryallen:BDGBGDB55:

Επιβεβαιώνω το πρόβλημα.
Μέχρι να αποκατασταθεί μην επιχειρείτε φλασάρισμα ή online update του experimental από την έκδοση 20090209 και μέχρι νεοτέρας.
Ο δέκτης δεν μπουτάρει ακόμα και με τραβηγμένο το στικάκι.
Πάντως το BA δουλεύει κανονικά.

Απάντηση: Re: πρόβλημα με experimental 20090209

εχει 3 νυκτες που ασχωλουμαστε με τα image μας τρελανουν στο τελος:twoguns::twoguns:
Εντελώς. Λέω να τα παρατήσω για καμιά βδομάδα.
Το θέμα είναι να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Τι φταίει και εμφανίζει προβλήματα boot το experimental?

Οποτε εγω και ο Voreios παλι την γλητοσαμε με τα image!!!
-bye-

Oozoon και ειμαι μια χαρα εδω και καιρο!

Οποτε εγω και ο Voreios παλι την γλητοσαμε με τα image!!!
-bye-

Oozoon και ειμαι μια χαρα εδω και καιρο!

μα ούτε και εμείς έχουμε πρόβλημα
ο δεκτης σε experimental μονο για update μπαίνει
εγώ το έψαξα λίγο παραπάνω γιατί αναφέρθηκε πρόβλημα σε άλλο forum
εμείς με experimental έχουμε την καλύτερη σταθερότητα και εικόνα από οποιοδήποτε άλλο image είτε κβς είτε κανονικό
απλά μάλλον τώρα με τον 8000 έχουν μπερδέψει λίγο τα μπούτια τους:flipout: η κάνουν δοκιμες να δουν τα όρια του 800:flipout:
:BDGBGDB55:

εγώ το έψαξα λίγο παραπάνω γιατί αναφέρθηκε πρόβλημα σε άλλο forum
εμείς με experimental έχουμε την καλύτερη σταθερότητα και εικόνα από οποιοδήποτε άλλο image είτε κβς είτε κανονικό
απλά μάλλον τώρα με τον 8000 έχουν μπερδέψει λίγο τα μπούτια τους:flipout: η κάνουν δοκιμες να δουν τα όρια του 800:flipout:

:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:flipout:

Έμπαινε θέλεις να πεις, γιατί τώρα πρέπει να φλασάρουμε!
Επι τη ευκαιρία, μπήκα στο IHAD να διαβασω στο θέμα του ΒΑ αναφορές προβλημάτων στο συνδυασμό experimental & BA, αλλά δε γράφει κανείς τίποτα..

Καλησπέρα παιδιά.

Είπα και εγώ σήμερα να κάνω update το experimental που έχω στην flash του 800 ...και την πάτησα. Έχω τα ίδια συμπτώματα με του AlexT. Bootάρει απο το στικ, αλλά κολλάει στο bootάρισμα απο την flash.
Επίσης έκανα την ...κία και έδωσα static ip και τώρα δεν μπορώ να βάλω άλλο image στην flash μέσω web.
Τί κάνω;

Απάντηση: Re: πρόβλημα με experimental 20090209

Καλησπέρα παιδιά.

Είπα και εγώ σήμερα να κάνω update το experimental που έχω στην flash του 800 ...και την πάτησα. Έχω τα ίδια συμπτώματα με του AlexT. Bootάρει απο το στικ, αλλά κολλάει στο bootάρισμα απο την flash.
Επίσης έκανα την ...κία και έδωσα static ip και τώρα δεν μπορώ να βάλω άλλο image στην flash μέσω web.
Τί κάνω;

δεν έχει καμια σχέσει το static ip
για ναfφλασαρεις το δεκτη γράφω στο πρώτο post ότι απλά βάζεις την experimental 20090208 και θα σου δουλεύουν όλα κανονικότατα
για να φλασαρεις κανε μια αναζήτηση και θα βρείς πως παίρνει ip ο δεκτης
το βγάζεις από πρίζα κρατάς πατημένο το power στο δεκτη μέχρι να εμφανιστεί stop βλέπεις τι ip έχει πάρει το πατάς σε στο mozilla η explorer (mozilla προτιμάει ο δεκτης)και τον "φλασαρεις κανονικά

Ο Βόρειος εδώ είναι, αλλά στο θεμα αυτό μίλησα προληπτικά και ειπα να προσέχουμε γιατι με τους νεους drivers το BA δεν ειναι πλέον φερέγγυο και ουτως ή άλλως υπάρχει πρόβλημα αν έχουμε πολύ φρέσκο ίματζ στην φλας και παλαιότερα στο στικ, οπότε προσωπικά τηρώ σταση αναμονής (καθώς επιπλέον ο 8000 ειναι...πολύ ακριβός για πειράματα!). Εγω δεν έχω βαλει ακόμη ούτε το τζεμίνι 4.1 (παρότι...δηλωμένος τζεμινάκιας), αφού μαλλον ειναι ασύμβατο με τα υπόλοιπα 3 που έχω και περιμένω να δω τις εξελίξεις. Δεν νομίζω ότι φταιει το νεο εξπεριμένταλ που βαλατε αλλα οι ασυμβατότητες σε drivers και ο προβληματικός χειρισμός τους απο το ΒΑ plugin, δοκιμάστε ίσως καποιο δεύτερο στικ με καποιο πολύ φρεσκο ιματζ μεσα (πχ τζεμίνι4.1) και πιστεύω να δουλέψει (και τοτε θα αποδειξει αυτό που λέω)
Παντως εγω τελευταία εγινα... οπαδός του LT Fifth Campaign που όσο το δουλέυω, τόσο μου αρέσει σαν ίματζ (αν και στην φλας εχω το newnigma2.3.1)

voreios δεν φτάει καθόλου το barryallen γιατί όπως είπε και ο alex ο δεκτης δεν μπουτάρη και χωρίς stick και στο λέω 1000% γιατί ήταν το πρώτο που έκανα (έβγαλα stick και έκανα flash το 20090209)και ο δεκτης δεν κάνει boot
το πρόβλημα είναι καθαρά στο experimental και όπως είπα και πιο πάνω μάλλον οi tipoi έχουν μπλέξει λίγο τα πράγματα με τον 8000 τουλάχιστον αυτό πιστεύω εγώ

ΟΚ, μπορει να ειχαν πρόβλημα με τους νεους drivers, και το τζεμίνι 4.1 καθυστέρησε μιά βδομάδα γι αυτό τον λόγο

Re: Απάντηση: Re: πρόβλημα με experimental 20090209

δεν έχει καμια σχέσει το static ip
για ναfφλασαρεις το δεκτη γράφω στο πρώτο post ότι απλά βάζεις την experimental 20090208 και θα σου δουλεύουν όλα κανονικότατα
για να φλασαρεις κανε μια αναζήτηση και θα βρείς πως παίρνει ip ο δεκτης
το βγάζεις από πρίζα κρατάς πατημένο το power στο δεκτη μέχρι να εμφανιστεί stop βλέπεις τι ip έχει πάρει το πατάς σε στο mozilla η explorer (mozilla προτιμάει ο δεκτης)και τον "φλασαρεις κανονικά

Δεν μου βγάζει με τίποτα το STOP.
Το μόνο που μου βγάζει είναι Dream Multimedia kai ΒΟΟΤ #70(20081211).

Πάντως εγώ που έκανα online update το experimental στις 09/02/09 δεν αντιμετώπισα κανένα τέτοιο πρόβλημα. Δεν ξέρω αν ευθύνεται το γεγονός ότι πριν αναβαθμίσω το experimental έκανα online update το newnigma στο stick.

Re: Απάντηση: Re: πρόβλημα με experimental 20090209

Δεν μου βγάζει με τίποτα το STOP.
Το μόνο που μου βγάζει είναι Dream Multimedia kai ΒΟΟΤ #70(20081211).
1)ο δεκτης εκτως ρευματος και εχουμε κρατημενο το shutdown α;πο την προσοψη του
2)βαζουμε τον δεκτη στο ρευμα και μας εμφανιζει ενα ***STOP**** στην οθονη του και τοτε αφινουμε το shutdown
3)απο πανω απο το Stop εχει την ip του(ενοειτε οτι τον εχουμε σε δικτιο με DHCP)
4)εκεινη την ip που γραφει ο δεκτης την βαζουμε στον webBrowser μας και μας ανοιγει το web interface του δεκτη με την επιλογη firmware upgrade κατω
5)επιλεγουμε αυτο και μας βγαζει select .nfi file εκει παταμε την αναζιτηση και επιλεγουμε το λογισμικο μας που εχουμε κατεβασει στο πισι μας και παταμε FLASH

Και κάτι άλλο.
Το flashimage (experimental) μπορεί να μην μπουτάρει, αλλά λειτουργεί κανονικά.
Σύμφωνα με όσα έχουν γραφεί στο IHAD, το Image στο στικ χρησιμοποιεί πολλά στοιχεία του flashimage.

Μεταφέρω:
Barry Allen only with Bootmanager:
unionfs/squashfs(7025) -->Flash
Secondstage Loader -->Flash
Enigma2 -->Image
Kernel -->Flash
Drivers -->Flash

η αναφορά είναι για τον DM7025 αλλά λογικά αφορά και τον DM800.