Πρόβλημα με φακό

akirav

AVClub Enthusiast
7 August 2008
755
Ενας Sigma 70-300 που εχω, αρχισε να μην λειτουργει το autofocus.
Φαινεται σαν να δυσκολευεται να γυρισει. Το δοκιμασα με 2 μηχανες και κανει το ιδιο.

Τεσπα, αξιζει να το δωσω για φτιαξιμο? Με δεδομενο οτι δεν ειναι και ακριβος (περ.220 ευρω αν θυμαμαι καλα) και τον χρησιμοποιω κυριως στη 2η μηχανη.

Και μια "χαζουλικη" ερωτηση:
Υπαρχει περιπτωση να δοκιμασω εγω να το φτιαξω? Πιανουν τα χερια αλλα δεν εχω την παραμικρη ιδεα τι γινεται μεσα στο φακο.

Υπαρχουν εκτος απο τις αντιπροσωπειες εξουσιοδοτημενοι κ μη τεχνιτες οι οποιοι κανουν εξαιρετικοι δουλεια με λιγοτερα θα λεγα χρηματα κ πολυ καλη εξυπηρετηση.Τουλαχιστον γνωριζω σιγουρα για Θεσσαλονικη.

Απάντηση: Re: Πρόβλημα με φακό

Υπαρχουν εκτος απο τις αντιπροσωπειες εξουσιοδοτημενοι κ μη τεχνιτες οι οποιοι κανουν εξαιρετικοι δουλεια με λιγοτερα θα λεγα χρηματα κ πολυ καλη εξυπηρετηση.Τουλαχιστον γνωριζω σιγουρα για Θεσσαλονικη.

Ενδιαφέρομαι και εγώ για τεχνίτη στη Θεσσαλονίκη .

Για το Sigma θεωρώ το καλύτερο είναι να πάς στους ίδιους (νομίζω ότι είναι οι πιο οικονομικοί στους συγκεκριμένους) αλλά να υπολογίζεις 40 μόνο που θα τους τον πάς + το όποιο ανταλλακτικό. Μπορείς να βρείς οδηγίες για να τον ανοίξεις αλλά αν έχει χαλάσει ο μηχανισμός εστίασης δεν θα μπορέσεις να κάνεις και πολλά πράγματα. Το ίδιο ισχύει και για κάποια επαφή. Μεταχειρισμένο πάτως μπορεί να τον βρείς γύρω στα 120 . Σκέφτεσαι και αποφασίζεις.