Πρόβλημα με FTP

elcostis

Established Member
14 July 2006
208
:music-smiley-005: :music-smiley-005: :music-smiley-005:
Σας καλημερίζω!!
Ευτυχώς που έχουμε και εσάς και βλέπουμε λίγο φως!!!!!
Παιδιά προσπαθώ να κάνω ftp (μέσω του browser) για να ενωθώ με το Dreambox στο πατρικό μου από το διαμέρισμα που είμαι και μου βγάζει ένα ftp folder error: "200 Switching to ASCII mode"
Ξέρει κανείς που μπορεί να εστιάζεται το πρόβλημα?

:idea:

no-ip ή dyndns είναι μια χαρά.
Είναι η πρώτη προσπάθεια επικοινωνίας?
Ρωτώ, γιατί ο Dream έχει τις παραξενιές του. Συνήθως μα μια επανεκκίνηση στρώνει.

Τελικά Αλέξη είχες δίκαιο. Το πρόβλημα έφυγε μόνο του με μια επανεκκίνηση. Ευχαριστώ!!!

Πολύ ωραία.
Τώρα όμως είναι η σειρά σου.
Μπορείς να περιγράψεις με ποιες ρυθμίσεις κάνεις απομακρυσμένη διαχείριση του Dream.
Να αναφέρεις την αναγκαιότητα και το λόγο δημιουργίας domain name καθώς και τις ρυθμίσεις στο ρουτερ.

Για να γίνει εφικτό να κάνεις ftp και Telnet πρέπει να ανοίξεις δύο πόρτες στον Router, οι οποίες είναι 21 (TCP) για FTP και 23 (TCP) για Telnet. Επίσης προωθείς (Port Forwarding) τα δύο αυτά ports προς το ip που έχει ο Dreambox.
Για τον κάθε Router είναι διαφορετικό. Δοκιμάστε την πιο κάτω ιστοσελίδα για να βρείτε τις δικές σας ρυθμίσεις.
http://www.portforward.com/
Για Ftp εγώ χρησιμοποιώ τον browser (ftp://internet ip of computer).
Εδώ ζητάει Username + Password του Dreambox. Αν δεν τα έχετε αλλάξει θα είναι το root (Username) + dreambox (Password).
Υπάρχουν άλλα προγράμματα όπως το FlashFXP, to Dcc όπως και πολλά άλλα που κάνουν τη δουλειά καλύτερα.´

Last edited:
Απάντηση: Re: Πρόβλημα με FTP

Για να γίνει εφικτό να κάνεις ftp και Telnet πρέπει να ανοίξεις δύο πόρτες στον Router, οι οποίες είναι 21 (TCP) για FTP και 23 (TCP) για Telnet. Επίσης προωθείς (Port Forwarding) τα δύο αυτά ports προς το ip που έχει ο Dreambox.

Μπρρρρρρρρ, νοιώθω κρύα ρίγη στην ραχοκοκαλιά μου μόνο που το διαβάζω........

Και δεν περπατάς γυμνός, μεσάνυχτα, στην Ομόνοια; Ποιό πολλές πιθανότητες έχεις να την βγάλεις καθαρή!

κάνω αυτό το ωραιότατο ξέθαμα επείδη το βρήκα το πιο σχετικό με την ερώτηση μου.
ξέρει κάποιος αν αλλάζει και πως η πόρτα του ftp από 21 σε κάποια της επιλογής μου? μέσα από το δέκτη δεν βρήκα επιλογή, αλλά λεω μήπως γίνεται με καμιά εντολή μέσω telnet