Πρόβλημα με HDMI σε Sony Bravia

ArChEaN

New member
27 September 2009
5
Καλησπέρα σε όλους.

Πριν λίγους μήνες αγόρασα μια Sony KDL40Z4500. Η τηλεόραση λειτουργεί κανονικότατα και χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.

Προημερών δοκίμασα να τη συνδέσω μέσω καλωδίου HDMI με τον υπολογιστή. Μετά λύπης διαπίστωσα ότι 2 από τις 3 συνολικά θύρες δε μου δίνουν σήμα. Η τρίτη θύρα (στο πλάι) δουλεύει κανονικά.

Η ερώτησή μου προς τα μέλη του forum είναι απλή. Οι θύρες HDMI καλύπτονται από την εγγύηση αγοράς; Αν όχι, είναι δυνατόν να γίνει η αλλαγή από τρίτο άτομο (π.χ. τεχνικό τηλεοράσεων) ή εμένα προσωπικά (αν η διαδικασία είναι εύκολη);

Έχει κάποιος άλλος παρόμοια εμπειρία με το συγκεκριμένο θέμα; Έψαξα και για μερικές πληροφορίες στο internet αλλά δεν υπάρχουν και πολλά. Δεν θα ήθελα και η τρίτη θύρα μου αφήσει χρόνους αργότερα και να μείνω τελείως χωρίς εικόνα.

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Και βέβαια καλύπτονται από εγγύηση. Επικοινώνησε με το service της Sony ή με το κατάστημα αγοράς...

Μήπως απλά για σύνδεση με υπολογιστή είναι μόν η τρίτη HDMI? Δοκίμασες να συνδέσεις κάτι άλλο στις 2 που δεν δουλεύουνε?
Για ρίξε μια ματιά στην ονομασία της HDMI που δουλευει, μήπως γράφει και την λέξη PC?

Last edited:
Δεν έχουν τέτοιους περιορισμούς οι Sony, Μάριε... Όπως δουλεύει στην πλαϊνή, έπρεπε να δουλέψει και στις πίσω.

Re: Απάντηση: Πρόβλημα με HDMI σε Sony Bravia

Μήπως απλά για σύνδεση με υπολογιστή είναι μόν η τρίτη HDMI? Δοκίμασες να συνδέσεις κάτι άλλο στις 2 που δεν δουλεύουνε?
Για ρίξε μια ματιά στην ονομασία της HDMI που δουλευει, μήπως γράφει και την λέξη PC?

Δεν νομίζω. Οι θύρες αναγράφουν ξεκάθαρα οτι είναι HDMI και εξάλλου υπάρχει διαφορετική θύρα για VGA (PC).

Δοκίμασα να συνδέσω και παιχνιδομηχανή και πάλι δεν είδα τίποτα. Στη μία HDMI όταν βάζω το καλώδιο την αναγνωρίζει το PC (κάνει τον ήχο του USB) αλλά δεν έχει εικόνα, ενώ στη δεύτερη νομίζω οτι είναι απλά νεκρή.

Η τρίτη βέβαια λειτουργεί κανονικά και βγάζει 1080p χωρίς προβλήματα.

Καλωδιο δοκιμασες καποιο αλλο? Κουνησες λιγο το καλωδιο πανω-κατω? Ειδες τις ωρες λειτουργιας οταν την αγορασες? Ρωταω γιατι εδω και λιγους μηνες που λες οτι την αγορασες, η Ζ5500 ειχε ηδη κανενα χρονο που κυκλοφορουσε, και Z4500 καινουργια ηταν απιθανο να βρεις.