Προβλημα με HDMI

sakisq_87

New member
11 November 2012
18
Προσφατα αγορασα την Samsung UE46EH6030 3D κ μαζι ενα καλωδιο hdmi 1.4.Οταν συνδεω την τηλεοραση με το desktop ή το laptop,δεν υποστηριζει τα 60hz σε αναλυση 1920x1080 και μου εμφανιζει μαυρη οθονη γραφωντας οτι δεν υπαρχει σημα.Ετσι βαζω 30hz για να δειξει εικονα.Επισης οταν συνδεω το καλωδιο με το xbox 360 παλι το ιδιο γινεται.Τι μπορει να φταιει?

Nα υποθεσουμε οτι το καλωδιο ειναι μεγαλου μηκους. ?
Στα 50hz δοκιμασεις να δεις αν κλειδωνει. ?
Παντως αν δεν κλειδωνει στο 2d, φανταζομαι οτι και στο 3d θα κανει το ιδιο και χειροτερα.
Για να βγαλουμε προς ωρας την tv απο την εξισωση, δοκιμασε παλι με το laptop (μιας και ειναι φορητο) να το συνδεσεις με ενα αλλο καλωδιο μικρου μηκους. (αν εχεις καποιο δευτερο hdmi μικρου μηκους)

Last edited:
Re: Απάντηση: Προβλημα με HDMI

το καλωδιο ειναι 5 μετρα.το συνδεσα με το λαπτοπ και στην αλλη τηλεοραση που εχουμε (οχι 3d) αλλα παλι το ιδιο εκανε.το αλλο καλωδιο που εχω που ειναι και αυτο v1.4 αλλα πιο μικρο παιζει κανονικα και στους υπολογιστες και στο xbox στα 60hz.δοκιμασα και στα 50hz οπως ειπες αλλα τιποτα...!!μονο στα 30hz!

Last edited:
Προφανως λοιπον το 5μετρο καλωδιο δεν μπορει να κλειδωσει. Συμβαινουν αυτα. Αν και σε τετοιο μηκος να θεωρεις εαυτον λιγο ατυχο. Συνηθως πιο πολυ ρισκο εχουν τα 7-10μ και πανω. Υπαρχουν εδω μεσα νηματα οσον αφορα hdmi καλωδια και αποψεις χρηστων περι μαρκας/κλειδωματος. Σε νεα αγορα παντως αν μπορεις περιορισε το μηκος οσο μπορεις και αν υπαρχει καποιο καταστημα (εστω συνοικιακο) που να μπορεις να δοκιμασεις καποιο hdmi και να το επιστρεψεις αν δεν σου κανει θα ηταν το καλυτερο.

Ισως και στο παρων νημα σου απαντησει καποιος αν γνωριζει καποιο φθηνο πενταμετρο που να κλειδωνει. (αν και παιζουν ρολο και οι συσκευες ως ενα βαθμο)

Re: Απάντηση: Προβλημα με HDMI

Οποτε αν φταιει το μηκος δεν το επιστρεφω πισω στο eshop που ειχα σκοπο αυριο!Θα κοιταξω να παρω ενα 3 μετρα απο ενα μαγαζι στη γειτονια μου με δορυφορικα και τετοια!τσαμπα τα 8 ευρω που εδωσα.