Προβλημα με ηχεια

Stellios papa

AVClub Fanatic
17 June 2006
11,384
Ελλαδα
hfc353_totemrainmaker1.jpg

καλη ανασταση σε ολους
Kαλησπερα

εχει ο αδελφος μου αυτα τα ηχεια δεν τα πολυ χρησημοποιει
τα πηρα να τα δοκιμασω και υπαρχει ενα σοβαρο προβλημα στο ενα ηχειο
οταν μπαινει το μπασο και τα δυναμωνεις λιγο ακουγονται μπρρρρρ τριξιματα
μπορω να κανω κατι μονος μου ?
λετε να ειναι σοβαρη η ζημια
η που μπορω να τα δωσω για ελεγχο ?

ειναι τα TOTEM RAINMAKER

Αλλάξτε αμοιβαία τα καλώδια που πάνε στα ηχεία, για να βεβαιωθείτε οτι το συγκεκριμένο ηχείο έχει το πρόβλημα, και όχι ο ενισχυτής (καθόσον τα ηχεία φαίνονται οτι είναι 4Ω).

Για επικοινωνία με τον αντιπρόσωπο (FUTURE DAYS AUDIO) είναι το τηλ 210 6429015, όπως φαίνεται στο site του κατασκευαστή.

Last edited:
Αλλάξτε αμοιβαία τα καλώδια που πάνε στα ηχεία, για να βεβαιωθείτε οτι το συγκεκριμένο ηχείο έχει το πρόβλημα, και όχι ο ενισχυτής (καθόσον τα ηχεία φαίνονται οτι είναι 4Ω).

Για επικοινωνία με τον αντιπρόσωπο (FUTURE DAYS AUDIO) είναι το τηλ 210 6429015, όπως φαίνεται στο site του κατασκευαστή.

το εχω κανει ηδη αυτο,το προβλημα ειναι στο ηχειο οταν ανεβαινει λιγο η ενταση
δεν θα ηθελα να μπλεξω με αντιπροσωπους αφου δεν εχει εγγυηση

τι σχεση εχει οτι τα ηχεια ειναι 4Ω?

επι τι ευκαιρια να ρωτησω και κατι αλλο
εχω ενα ενισχυτη LuxmanSQ 505X καπου 40ετων σε αριστη κατασταση ( 30W )
να προτιμησω ηχεια με 4Ω ?

.

Για τη βλάβη δεν μπορώ να ξέρω (δεν είμαι ειδικός).
Έλεγξες αν αυτό το μπρρρ προέρχεται από το ένα ή και τα δύο ηχεία? Αν κατάλαβα καλά ναι.
Δες και την στεφάνι του ηχείου αν πάλλεται ή είναι σταθερή

(Τα ηχεία είναι πολύ καλά Στέλιο, μην πάνε χαμένα...)

+++
Hχεία με λίγα Ohm θέλουν ενισχυτές με καλά ρεύματα, δηλαδή επαρκή τροφοδοσία (το στοιχείο το Lux που θα κοιτάξεις είναι το Power supply size σε VA (τελείως χοντρικά θα έλεγα ότι ένα 500άρι θα ήταν υπεραρκετό ενώ και με ένα 350άρι θα έκανες τη δουλειά σου). Oι lux είναι συνήθως γενναιόδωροι σε αυτό το τομέα αλλά δεν θυμάμαι για τον συγκεκριμένο και το σημαντικότερο δεν μπορούμε να γνωρίζουμε την κατάσταση και την απόδοσή του σήμερα. (λινκ)
Τα Watt δεν παίζουν και πολύ ρόλο, αν το ηχείο είναι ευαίσθητο (ας πούμε πάνω απο 90db χοντρικά) Το totem όμως είναι 87,5db και η εταιρεία προτείνει ενισχυτή από 30 και πάνω Watt οπότε και εδώ οριακά είσαι.

Ο συνδυασμός δεν μου κάνει για σαλόνι και εντάσεις. Ίσως σε κάποιο δεύτερο σύστημα και χαμηλότερες εντάσεις όμως να είναι πολύ καλός.

Last edited:
Για τη βλάβη δεν μπορώ να ξέρω (δεν είμαι ειδικός).
Έλεγξες αν αυτό το μπρρρ προέρχεται από το ένα ή και τα δύο ηχεία? Αν κατάλαβα καλά ναι.
απο το ενα το αλλο παιζει τελεια
Δες και την στεφάνι του ηχείου αν πάλλεται ή είναι σταθερή
ειναι σταθερη αλλα δεν μπορω να την ανοιξω να δω τι συμβαινει μεσα
βρε αυτα τα ηχεια βγαινουν χωρις πλεγμα ?
ετσι τα ειχε παρει γυμνα .....

(Τα ηχεία είναι πολύ καλά Στέλιο, μην πάνε χαμένα...)
ειναι πραγματι ! αλλα ο αδελφος μου ειναι ποιο ασχετος απο μενα

+++
Hχεία με λίγα Ohm θέλουν ενισχυτές με καλά ρεύματα, δηλαδή επαρκή τροφοδοσία (το στοιχείο το Lux που θα κοιτάξεις είναι το Power supply size σε VA (τελείως χοντρικά θα έλεγα ότι ένα 500άρι θα ήταν υπεραρκετό ενώ και με ένα 350άρι θα έκανες τη δουλειά σου).
αυτα δεν τα καταλαβαινω που θα το κοιταξω καιτι ειναι το 500αρι και το 350αρι Oι lux είναι συνήθως γενναιόδωροι σε αυτό το τομέα αλλά δεν θυμάμαι για τον συγκεκριμένο και το σημαντικότερο δεν μπορούμε να γνωρίζουμε την κατάσταση και την απόδοσή του σήμερα.
εχει περασει απο λιφτινκ(Σακης)
(λινκ)
Τα Watt δεν παίζουν και πολύ ρόλο, αν το ηχείο είναι ευαίσθητο (ας πούμε πάνω απο 90db χοντρικά) Το totem όμως είναι 87,5db και η εταιρεία προτείνει ενισχυτή από 30 και πάνω Watt οπότε και εδώ οριακά είσαι.

Ο συνδυασμός δεν μου κάνει για σαλόνι και εντάσεις. Ίσως σε κάποιο δεύτερο σύστημα και χαμηλότερες εντάσεις όμως να είναι πολύ καλός.

δοκιμασα τον lux και με τα ηχεια Β&W P6 που ειναι 8Ω
μετα ΤΟΤΕΜ παιζει πολυ καλυτερα.

.

350VA και 500VA είναι μεγέθη power supply.
Ρώτα τον Σάκη μιας και το φρόντισε πως πάει από ρεύματα και θα σου πει.

Για τα ηχεία δεν θυμάμαι να τα έχω δει ποτέ με σίτα., ούτε έχουν υποδοχές στη πρόσοψη.
Δεν σου χρειάζεται όμως. Χωρίς σίτα όλα παίζουν καλύτερα.
Αν σε ανησυχεί η σκόνη όταν δεν παίζουν ρίξτους πάνω ένα ελαφρύ ριχτάρι και με εβδομαδιαίο καθάρισμα με σουήφερ θα είσαι πάντα οκ!

Παρατηρώντας τα ηχεία,πράγματι δεν βλέπω να έχουν υποδοχές για σίτα!
Για το πρόβλημα,πρέπει να ελεγχθεί το μεγάφωνο...

Το τριξιμο μάλλον οφείλεται στο του voice coil του μεγαφώνου που έχει παραμορφωθεί λόγω υπεθέρμανσής του και 'βρίσκει" στο διάκενο του μαγνητικού συστήματος. Οι σητες είναι προαιρετικές για τα ηχεία Totem όπως αναγράφεται στο manual.

Last edited:
καλησπερα και χρονια πολλα.

πιεσε με τους δυο αντίχειρες αντικριστά το γουφερ ελεγχόμενα μεσα εξω και άκου προσεκτικά... αν ακουσεις χρουτσ χρουτσ βρίσκει εσωτερικά ...

κοίταξε επίσης αν ειναι καλα κολλημένο το λάστιχο γύρω απο το μεγάφωνο.

Τα ηχεία είναι πολύ καλά ... καλύτερα να τα πας σε έναν επισκευαστή μεγαφώνων, το κόστος (ελπίζω ότι) θα είναι αστείο... μην τα αφήσεις να πάνε χαράμι... επισκευαστή δεν γνωρίζω προσωπικά, αλλά φαντάζομαι πως αν ρωτήσεις τον Σάκη θα ξέρει να σε κατευθύνει ...

350VA και 500VA είναι μεγέθη power supply....

Στο HiFi Engine το εγχειρίδιο χρήσης λέει 130W max κατανάλωση, δηλ περίπου 200VA. Εξάλλου βγάζει την κατώτερη ισχύ που συνιστά ο κατασκευαστής για τα ηχεία. Δεν κάνει πιστεύω ο 505 για να παίζει δυνατά με τα ΤΟΤΕΜ. Αυτής της εποχής οι ενισχυτές όσο καλοί είναι με 8Ω ηχεία, άλλο τόσο ζορίζονται με ηχεία 4Ω.

Re: Απάντηση: Προβλημα με ηχεια

Oσον αφορα την οδηγηση το θεμα εξακριβονεται ευκολα. Βουτας το ηχειακι πας σε ενα μαγαζι με στερεο και του λες -Για βαλτο ρε μαστορι να παιξει με το θυριο.... αν τριξει παλι τοτε δεν φταιει ο ενισχυτης.

Στο HiFi Engine το εγχειρίδιο χρήσης λέει 130W max κατανάλωση, δηλ περίπου 200VA. Εξάλλου βγάζει την κατώτερη ισχύ που συνιστά ο κατασκευαστής για τα ηχεία. Δεν κάνει πιστεύω ο 505 για να παίζει δυνατά με τα ΤΟΤΕΜ. Αυτής της εποχής οι ενισχυτές όσο καλοί είναι με 8Ω ηχεία, άλλο τόσο ζορίζονται με ηχεία 4Ω.

δοκιμασα τον 505 με τα β&W P6 που ειναι 8Ω
τον δοκιμασα και με τα τοτεμ 4Ω

αλλα με τα τοτεμ ακουγεται πολυ καλυτερα
.

τα ηχεια ειναι πραγματι παρα πολυ καλα !
αλλα δυστηχως δεν ειναι δικα μου
κανω προσπαθειες να του τα αρπαξω ( αδελφος ,ερχεται αυριο σπιτι μου για Πασχα )
ειναι κριμα να τα εχει αυτος και να μην καταλαβαινει την αξια τους ...
:hmmmm:

ετσι δεν ειναι ?

θα του αγορασω καινουργια τα klipch RB 51 που ειναι εξαιρετικα και θα ειναι με εγγυηση !!!

.ευχαριστω για την βοηθεια ...

.

Τα ohms δεν παίζουν ρόλο στην ηχητική ποιότητα που λαμβάνεις από το ηχείο αλλά στην ευκολία οδήγησής του ή όχι από τον εκάστοτε ενισχυτή.

Τυχαίνει λοιπόν πολλές φορές ένα ηχείο με ονομαστική εμπέδηση 8Ω να ζορίζει περισσότερο τον ενισχυτή επειδή συνήθως στις χαμηλές συχνότητες η εμπέδηση πέφτει πολύ κάτω από τα τα 8Ω, π.χ. 3Ω, ενώ αντίθετα ένα ηχείο με ονομαστική εμπέδηση 4Ω να είναι ομαλότατο φορτίο και να μην πέφτει η εμπέδησή του κάτω από τα 4Ω άρα ο ενισχυτής θα είναι πιο άνετος με αυτό.

δοκιμασα τον 505 με τα β&W P6 που ειναι 8Ω
τον δοκιμασα και με τα τοτεμ 4Ω

αλλα με τα τοτεμ ακουγεται πολυ καλυτερα .

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν λέω οτι δεν είναι καλά κομμάτια, αλλά ότι τα ΤΟΤΕΜ είναι βαρύ φορτίο για τον 505, όταν ανεβαίνει το VOLUME. Στο διάγραμμα που ανέβασε DATALINK, εκεί λιγο πριν τα 200Hz πέφτουν γύρω στα 3-3,5Ω αν δεν κάνω λάθος.

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν λέω οτι δεν είναι καλά κομμάτια, αλλά ότι τα ΤΟΤΕΜ είναι βαρύ φορτίο για τον 505, όταν ανεβαίνει το VOLUME. Στο διάγραμμα που ανέβασε DATALINK, εκεί λιγο πριν τα 200Hz πέφτουν γύρω στα 3-3,5Ω αν δεν κάνω λάθος.

μαλλον πρεπει να εχεις δικιο
τα τοτεμ νομιζω τωρα και εγω ειναι βαρια για τον 505Χ
ενω παιζουν πολυ καλα και δυναμικα!

εχω μπλεξει ομως και εχω κουραστει αρκετα
τωρα το προβληματικο ηχειο παιζει καλυτερα με ενα υποδιεστερο ενισχυτη

παω αυριο για ελεγχο ....

Σε ζευγάρι ηχείων φίλου είχα παρατηρήσει ακριβώς τα ίδια συμπτώματα με αυτά που αναφέρεις μετά από πτώση του ενός ηχείου και ξεκεντράρισμα του γούφερ.

Μήπως σου είχε πέσει ποτέ ή το είχες χτυπήσει δυνατά κατά λάθος;

Πάντως θα συμφωνήσω κι εγώ πως πρέπει να ελέγξεις τα μεγάφωνα.