Προβλημα με ηχεια

Re: Απάντηση: Προβλημα με ηχεια

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν λέω οτι δεν είναι καλά κομμάτια, αλλά ότι τα ΤΟΤΕΜ είναι βαρύ φορτίο για τον 505, όταν ανεβαίνει το VOLUME. Στο διάγραμμα που ανέβασε DATALINK, εκεί λιγο πριν τα 200Hz πέφτουν γύρω στα 3-3,5Ω αν δεν κάνω λάθος.
Ναι αλλα συγχρονως στην αντιστοιχη περιοχη η φαση ειιναι ο.κ περιπου εικοσι μοιρες

....
τα πηρα να τα δοκιμασω και υπαρχει ενα σοβαρο προβλημα στο ενα ηχειο
οταν μπαινει το μπασο και τα δυναμωνεις λιγο ακουγονται μπρρρρρ τριξιματα
μπορω να κανω κατι μονος μου ?
λετε να ειναι σοβαρη η ζημια
η που μπορω να τα δωσω για ελεγχο ?

ειναι τα TOTEM RAINMAKER

Παράξενο το πρόβλημα και η αρχική περιγραφή της βλάβης. Αν απλώς είχε ξεκολλήσει το πηνίο φωνής (voice coil) του μεγαφώνου τότε δεν θα περνούσε το ηλεκτρικό σήμα και δεν θα έπαιζε τίποτα. Υποθέτω ότι αφού έπαιζε, αν και με παραμόρφωση, το πηνίο είχε "φουσκώσει" λόγω κάποιας υπερθέρμασης και με την πρόσφατη επισκευή τοποθετήθηκε νέο σύρμα στο πηνίο φωνής.
Καλές ακροάσεις φίλε και μπράβο σου που εμπιστεύτηκες έλληνες τεχνικούς για την επισκευή του μεγαφώνου.

Παράξενο το πρόβλημα και η αρχική περιγραφή της βλάβης. Αν απλώς είχε ξεκολλήσει το πηνίο φωνής (voice coil) του μεγαφώνου τότε δεν θα περνούσε το ηλεκτρικό σήμα και δεν θα έπαιζε τίποτα. Υποθέτω ότι αφού έπαιζε, αν και με παραμόρφωση, το πηνίο είχε "φουσκώσει" λόγω κάποιας υπερθέρμασης και με την πρόσφατη επισκευή τοποθετήθηκε νέο σύρμα στο πηνίο φωνής.
Καλές ακροάσεις φίλε και μπράβο σου που εμπιστεύτηκες έλληνες τεχνικούς για την επισκευή του μεγαφώνου.

δεν γινοτανε παραμορφωση οταν ανεβαινε η ενταση ακουγοταν ενα μπρρρρρ

μου εκανε εντυπωση που ο τεχνικος μολις το ακουσε πως επαιζε χωρις να το ανοιξει μου ειπε
-- σε τρεις μερες ελα να το παρεις 20 ευρω εχει η επισκευη

.