Πρόβλημα με ηχο σε mkv αρχεια

nsamar

AVClub Addicted Member
18 June 2006
1,915
Washington, DC
Παρόλο που ακολουθω τους οδηγους και έχω καταφέρει αναπαραγωγη αρχειων mkv σε hd σε ορισμένα αρχεία (κυρίως όταν αυτά έχουν μέγεθος γύρω στα 7 με 8 GB) ο ήχος βγαίνει σαν... γαργαρα :huh2:. Σε άλλα (μικρότερα) δεν έχω κανένα πρόβλημα. Να σας πώ ότι τον ήχο τον στελνω με SPDIF στον ενισχυτή μου.
Any Ideas????

Εμένα σε ταινίες 1080p μου κάνει καθυστέρηση ο ήχος...η μάλλον ο ήχος ακούγεται πριν μιλήσουνε.
Το σύστημά μου είναι AMD 4200+ (2πύρηνος 64 bit), ATI X800, 1gb μνήμη.
Εχει κανείς καμμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει

ΥΓ: Το έχω παρατηρήσει κυρίως όταν έχουν υπότιτλους οι ταινίες

Κατεβάστε και εγκαταστήστε το AC3 Filter και το πρόβλημα με τον ήχο πολύ πιθανόν να διορθωθεί! :ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Πρόβλημα με ηχο σε mkv αρχεια

Κατεβάστε και εγκαταστήστε το AC3 Filter και το πρόβλημα με τον ήχο πολύ πιθανόν να διορθωθεί! :ernaehrung004:

Αυτό εκανα και λύθηκε με τη μία το θέμα. Τέρμα οι γαργάρες:worshippy:

Re: Απάντηση: Πρόβλημα με ηχο σε mkv αρχεια

Συγνώμη, αλλά μάλλον έχω μείνει πίσω: Μπορούμε γενικά να δημιουργήσουμε DVD-AUDIO;

εχω καποια αρχεια mkv.
μπορω να τα καψω σε ενα dvd-audio για να παιξουν απο το denon1920?

Τι εννοείς Δημήτρη? Να πάρεις τον ήχο απο ένα mkv και να το περάσεις σε dvd-audio?

μηπως εχω καταλαβει.....?:nounder:
εχω καποια αρχεια με καταληξη mkv τα οποια αναφερουν οτι περιεχουν υλικο dvd-audio.
υποψιαζομαι οτι θελω εναν convert απο mkv σε dvd...

Εγώ μέχρι τώρα δεν ήξερα να μπορείς να φτιάξεις dvd-audio, ακριβώς επειδή πρέπει η ηχογράφηση να είναι τέτοια. Αλλά από mkv να φτιάξεις, δεν ξέρω, το βλέπω χλωμό, μακάρι βέβαια...

Re: Απάντηση: Πρόβλημα με ηχο σε mkv αρχεια

Εγώ μέχρι τώρα δεν ήξερα να μπορείς να φτιάξεις dvd-audio, ακριβώς επειδή πρέπει η ηχογράφηση να είναι τέτοια. Αλλά από mkv να φτιάξεις, δεν ξέρω, το βλέπω χλωμό, μακάρι βέβαια...

χμμμμμ....

Εκτός από DVD-Audio (δηλαδή το αντίπαλο δέος του SACD της Sony) που δεν πρέπει να είναι και ότι πιο εύκολο για δημιουργία σε pc, μπορείς να φτιάξεις ευκολότερα κι έναν άλλο τύπο DVD-Audio...
Ουσιαστικά φτιάχνεις ένα DVD-Video, που δε δείχνει τίποτα (black screen) αλλά μπορείς να του περάσεις ότι audio track υποστηρίζει το format, δηλ. από MPEG audio, ως υψηλής ποιότητας πολυκάναλο DTS και δικάναλο, ασυμπίεστο PCM. Σ' ένα single layer δισκάκι μπορείς να βάλεις ένα σωρό πράγματα και θα παίζει σε οποιοδήποτε dvd player.