Πρόβλημα με ήχο στο Media Center

manos38

New member
31 December 2008
7
Γειά σας, μήπος μπορεί κάποιος να βοηθήσει,
Έχω το THERMALTAKE VB8001SNS BACH SILVER VFD SCREEN κουτί
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700432, το οποίο περιλαμβάνει remote control Imon.
Το πρόβλημα μου είναι ότι η ένταση του ήχου μόνο όταν παρακολουθώ ταινές οι οποίες περιέχουν DTS ή AC3 ήχο, δεν χαμηλώνει (και φυσικά δεν αυξάνεται) η ένταση από το remote control. Αντίθετα λειτουργεί κανονικά σε οποιοδήποτε άλλο φορμά ήχου εκτελείται....

Υποσημείωση- Ο ήχος εξάγεται μέσω SPIDF εξόδου σε πολυκάναλο εξωτερικο ενισχυτή... !!! του οποίου το remote control δεν υπακούει αν και άλλαξα τις μπαταρίες και... το πιό απιθανο ότι παρεμβάλλεται στην συχνότητα που λαμβάνει το IMON και μετακινείται ο cursor του mouse στην TV..! ( Γιαυτό ήθελα να δουλέψει η αυξομείωση της έντασης από remote του IMON)..
Τι να συμβαίνει? Ευχαριστώ..

Φίλε απ' ότι γνωρίζω, στέλνοντας τον ήχο μέσω SPDIF στον ενισχυτή και έχοντας κάνει τις ρυθμίσεις στο software, είναι κανονικό να μην έχεις έλεγχο στην ένταση του ήχου μέσω των windows αλλά μόνο μέσω του ενισχυτή (Στην ουσία έχεις πει στον υπολογιστή να κάνει by pass τα κυκλώματα του ήχου). Το ίδιο συμβαίνει και στο δικό μου σύστημα με SPDIF. Νομίζω ότι αν θες να έχεις έλεγχο από τα windows πρέπει να καταργήσεις τις ρυθμίσεις του AC3 filter που αφορούν στο ψηφιακό ήχο. (Για λόγους ποιότητος ήχου μάλλον δεν θα σου το συνιστούσαμε, καλύτερα να αγνοήσεις το ΙΜΟΝ και να ρυθμίζεις από τον ενισχυτή).

Το πρόβλημά σου φαίνεται να είναι πως μπλέκονται οι συχνότητες των τηλεχειριστηρίων. Πολλά τηλεκοντρόλ έχουν διακοπτάκι αλλαγής της συχνότητας λειτουργίας, δες μήπως έτσι βρεις λύση.
Ίσως κάποιος με το συγκεκριμένο κουτί έχει περισσότερες ιδέες.

Σε ευχαριστώ αλλά πες μου πως και μπορώ να αυξομειώνω την ένταση στα υπολοιπα φορμα ήχου πχ MP3, FLAc κτλ?

Απάντηση: Re: Πρόβλημα με ήχο στο Media Center

Σε ευχαριστώ αλλά πες μου πως και μπορώ να αυξομειώνω την ένταση στα υπολοιπα φορμα ήχου πχ MP3, FLAc κτλ?

Δες αυτόν τον οδηγό στο κομμάτι του οδηγού που αφορά στον ήχο, προφανώς έχεις κάνει τις ρυθμίσεις, στην ουσία λέμε στον υπολογιστή όταν βλέπει DTS και AC3 να τα περνάει "αδιάβαστα" μέσω του SPDIF στον ενισχυτή. Είναι φυσιολογικό να μην έχεις έλεγχο πλέον για τα δυο αυτά φορμά. Απάντησα στην ερώτησή σου;
Επαναλαμβάνω, κατά τη γνώμη μου ο έλεγχος μέσω ΙΜΟΝ κοντρόλ δεν γίνεται για αυτά τα φορμά εφόσον έχεις τις ρυθμίσεις για SPDIF. Πρέπει να βρεις λύση με τις συνχότητες των τηλεχειριστηρίων.

Εάν έχεις κάνει spdif passthrough μην περιμένεις να δουλέψει η αυξομείωση ήχου. θα πρέπει να την κάνεις από τον ενισχυτή.

Ευχαριστώ το καταλαβαίνω αυτό, ναι λεχω κανει spdif passthrough και προφανώς περνάει την πληροφορία αδιάβαστη στον ενισχυτή. Πείτε μου παρακαλώ εάν γνωρίζεται τι θα μπορούσα να κάνω έτσι ώστε να αυξομειώνω την ένταση από iMON.. Πως θα πρέπει να ρυθμιστούν οι ανάλογοι codec..

Ευχαριστώ!