Προβλημα με ηχο

Fleur de Lis

Senior Member
23 November 2009
434
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Αγαπητοι ,

Το συστημα μου αποτελειται απο pickup Project RPM 5.1 Με κεφαλη DENON DL103r αναβελονωμενη στον Soundsmith.
Phono Pre Musical fidelity XLPS V3, Passive Pre amp Sofia, Power Amp Artemis (Tsakiridis Devices) και ηχεια KLIPSCH RF82II.

To phono εχει υποστει μια μετατροπη απο την αντιπροσωπεια για να μπορει να παιξει την κεφαλη.

Μεχρι εδω ολα καλα.

Οταν ανοιγω τον ενισχυτη λιγο πανω απο την μεση παιζει μια χαρα. Οταν ομως παω για το κατι παραπανω χανονται αναλυσεις, διαχωρισμοι στο καναλι και ακουγεται ενα μπουρδουκλωμα και μπουκωμα.

Στο CD παιζει νορμαλ, οσο νορμαλ μπορει να παιξει ενα cd.

Η ερωτηση ειναι αλλαγη παθητικου και phono η ενος εκ των δυο???

Θεωρω οτι κατι παει πολυ λαθος με τα ρευματα της κεφαλης λογω του οτι ειναι χαμηλης εξοδου (0,23 μV)...:AFADF0:

Μήπως η τάση εξόδου του phono είναι μεγαλύτερη απ' αυτή που μπορεί να δεχτεί η Αρτέμιδα; Η ευαισθησία του τελικού είναι χαμηλή, στα 350mV. Απ' ότι βλέπω το κέρδος του σε MC είναι x1000, δηλαδή τα 350mV τα βγάζει από 350μV. Η δική σου βγάζει 250μV. Πόσο σου το έχουν "πουσάρει" το phono stage;

Μήπως η τάση εξόδου του phono είναι μεγαλύτερη απ' αυτή που μπορεί να δεχτεί η Αρτέμιδα; Η ευαισθησία του τελικού είναι χαμηλή, στα 350mV. Απ' ότι βλέπω το κέρδος του σε MC είναι x1000, δηλαδή τα 350mV τα βγάζει από 350μV. Η δική σου βγάζει 250μV. Πόσο σου το έχουν "πουσάρει" το phono stage;

Πρεπει να ρωτησω... δεν εχω ιδεα... Υπαρχει τροπος να το δω?

Re: Απάντηση: Προβλημα με ηχο

Να δοκιμάσεις με ενεργό προ και είμαι σχεδόν βέβαιος ότι θα λυθεί το πρόβλημα

Και εμενα κατι μου λεει οτι μολις αλλαξω προ και phono θα ερθουν ολα στην θεση τους... Απλως ελεγα να μην τα χωσω και στα δυο... αλλα απ' οτι φαινεται μαλλον ειναι μονοδρομος

Απάντηση: Re: Απάντηση: Προβλημα με ηχο

Και εμενα κατι μου λεει οτι μολις αλλαξω προ και phono θα ερθουν ολα στην θεση τους... Απλως ελεγα να μην τα χωσω και στα δυο... αλλα απ' οτι φαινεται μαλλον ειναι μονοδρομος

Το είπες μόνος σου,ξεκίνησε πρώτα με προ