Πρόβλημα με JBL Subwoofer

woofer9011

New member
2 April 2015
4
Θεσσαλονίκη
Καλησπερα παρεα!πρωτο μου post στο site οποτε καλως σας βρηκα!
Θελω την συμβουλη σας σε ενα θεματακι(;) που αντιμετωπιζω..Αγορασα προ 3μηνου τον yamaha RX-V377 και τον ειχα να τον κοιταω ωσπου πριν μια βδομαδα παρηγγειλα και ενα σετακι 5.1 της JBL και συγκεκριμενα το μοντελο jbl cinema 510..Ολα καλα με την συνδεση και την παραμετροποιηση (εχω το κολληματακι με τον ηχο και στο αυτοκινητο οποτε σκαμπαζω λιγα....) ΑΛΛΑ εχω θεμα με το subwoofer ειναι ενεργο και η συνδεση του εγινε μεσω ενος LFE καλωδιου που το παρειχε η εταιρεια στην συσκευασια...Το θεμα μου ειναι οτι το sub παιζει αλλα σταματαει μετα απο λιγο σαν να σταματαει να δεχεται σημα ο ενισχυτης του απο τον yamaha (δεν τιθεται θεμα θερμοκρασιας ουτε ανοιγω την ενταση στο ενδιαμεσο)..Αυτο που δεν γνωριζω ειναι αν παιζει ρολο οτι πισω στον ενισχυτη μου δεν γραφει LFE pre out αλλα απλα sub pre out (ισως ειναι μεγαλη βλακεια αυτο που λεω αλλα εψαξα και παρατηρησα οτι σε αλλα συστηματα το αναγραφει στην εξοδο)..Οι ρυθμισεις για να σας προλαβω ειναι Subwoofer on use ,front small ,center small, sur LR small, crossover 120 hz, SWFR phase NRM οσον αφορα στον ενισχυτη τον yamaha.... και normal phase στον ενισχυτη του sub επισης η ροδελα ειναι γυρισμενη κατα 1/4 στο gain οπως το παρελαβα... Την ρυθμιση αποστασης και level τις "αφησα" να γινουν μεσω του YPAO mic που ειχε στην συσκευασια ο ενισχυτης...Καμμια λυση για το τι φταει;;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

μολις αντιληφθηκα οτι εκανα post σε λαθος θεμα...Αν μπορει καποιος mod να το μεταφερει;;
Ευχαριστω εκ των προτερων..

Re: Προβλήματα-Αντιμετώπιση-Εντυπώσεις με SERVICE Ελληνικών αντιπροσωπειών.

Η έξοδος που το βάζεις είναι σωστή, εξάλλου δεν έχει άλλη, με τι υλικό σου σβήνει; Ταινία ή μουσική; Θα θέλαμε μια φωτογραφία του καλωδίου γιατί εκεί εντοπίζω εγώ το πρόβλημα. Επίσης δοκίμασε την ένταση στο υπογούφερ να την βάλεις στο 1/2 κι όχι στο 1/4 που λες ότι το έχεις να δεις αν συνεχίζει το πρόβλημα. Καλώς ήρθες στο φόρουμ, κάνε υπομονή και θα λυθεί το πρόβλημά σου.

Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση!Τελικά μετά από πολλές δοκιμές φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι ούτε το καλώδιο ευθύνεται για το θέμα μου..Δοκίμασα κάποιο άλλο και το πρόβλημα εξακολουθούσε να υφίσταται...Το πρόβλημα εντοπίστηκε αλλού...Όταν η ένταση από τον yamaha είναι χαμηλά (το εύρος είναι από- 80db έως +15db) και συγκεκριμένα χαμηλότερα του -50 db τότε το sub μπαίνει σε standby mode..Μόλις ανεβάσω την ένταση και πάλι άμεσα μπαίνει σε λειτουργία και το sub..Είναι κάποια ρύθμιση που έχει γίνει λάθος και οδηγεί στην αδρανοποίηση του sub;
Ευχαριστώ και πάλι Κωνσταντίνε για την άμεση ανταπόκριση..

Συνήθως τα sub δεν έχουν ρύθμιση ευαισθησίας για το αυτόματο on/off. Δοκίμασε να μειώσεις την ευαισθησία του και να αυξήσεις την έξοδο του AVR. Εναλλακτικά, τα subs συνήθως έχουν και λειτουργία "πάντα on", αλλά θα πρέπει να το αναβοσβήνεις με το χέρι.

Αρα είναι καθαρά θέμα έντασης, το σήκωσες όπως σου είπα στη μέση; Οταν μπαίνει σε αδράνεια είναι σε ταινία ή σε μουσική; Σε ταινία αν βλέπεις καμιά κοινωνική που δεν έχει περιεχόμενο LFE φυσικό είναι μετά από 15 λεπτά συνήθως να σου σβήνει.

Καλησπέρα!Το θέμα εντοπίζεται συνήθως σε μουσική..και κατά κύριο λόγο ακούγοντας ραδιοφωνο που η ποιότητα δεν είναι και η καλύτερη ως γνωστόν..Κωνσταντίνε δυνάμωσα το sub αλλά δεν άλλαξε κατι..εξακολουθεί να σβήνει στις χαμηλές εντάσεις..Το ευτυχές είναι ότι δεν είναι κάτι ο ενισχυτής η το ηχείο που έχει θέμα...Φίλε Δημήτρη λέγοντας να ανεβάσω την έξοδο του ενισχυτή τι εννοείς;;

Καλησπέρα!Το θέμα εντοπίζεται συνήθως σε μουσική..και κατά κύριο λόγο ακούγοντας ραδιοφωνο που η ποιότητα δεν είναι και η καλύτερη ως γνωστόν..Κωνσταντίνε δυνάμωσα το sub αλλά δεν άλλαξε κατι..εξακολουθεί να σβήνει στις χαμηλές εντάσεις..Το ευτυχές είναι ότι δεν είναι κάτι ο ενισχυτής η το ηχείο που έχει θέμα...Φίλε Δημήτρη λέγοντας να ανεβάσω την έξοδο του ενισχυτή τι εννοείς;;

Μαλον εννοει αν η ισοσταθμιση στο εχει δωσει -10 για παραδειγμα να το κανεις -2, αν καταλαβα καλα μηπως ερχεται οριακα το σημα. Δε μπορω να σκεφτω κι εγω κατι αλλο.

Θα το δοκιμάσω Κωνσταντίνε!Δεν έχω να χάσω κάτι άλλωστε..Στην τελική με βλέπω να ακούω στην διαπασών ώστε να το απολαμβάνω και να μην σβήνει και το sub :2thumb22sup: