προβλημα με καλώδιο hdmi...?

David

Established Member
19 September 2007
197
Θεσσαλονίκη
είχα περασμένο ένα καλώδιο hdmi μήκους πάνω από 3 μέτρα σίγουρα (5-7δεν θυμάμαι) μέσα από κατασκευή γυψοσανίδας για να συνδέσω αργότερα έναν προβολέα, τoν epson 600. Όταν ήρθε η ώρα να τον δοκιμάσω δεν έλεγε να πάρει σήμα από το dvd...ενώ μέσω άλλου καλωδίου hdmi πέρνει σήμα μια χαρά...
Αυτό που υποθέτω είναι ίσως να κόπηκε κάπου το καλώδιο πάνω στα μαστορέματα,δεν ξέρω τι άλλο να είναι...ασυμβατότητα?
υπάρχει τρόπος να βρω τί φταίει χωρίς να κουβαλάω άλλη tv για να τη συνδέσω στο καλώδιο?

-bye-Φιλε μου υπαρχει περιπτωση το καλωδιο να εχει φορα(κατευθυνση) και για αυτο να μην παιζει.Αυτο ακριβως ειχε συμβει και με το δικο μου καλωδιο hdmi, μολις αλλαξα την φορα του καλωδιου επαιξε κανονικα, ελπιζω η εγκατασταση σου να επιτρεπει αλλαγες.

Re: Απάντηση: προβλημα με καλώδιο hdmi...?

-bye-Φιλε μου υπαρχει περιπτωση το καλωδιο να εχει φορα(κατευθυνση) και για αυτο να μην παιζει.Αυτο ακριβως ειχε συμβει και με το δικο μου καλωδιο hdmi, μολις αλλαξα την φορα του καλωδιου επαιξε κανονικα, ελπιζω η εγκατασταση σου να επιτρεπει αλλαγες.
μαλλον αυτο που λεει ο φιλος πρεπει να ειναι..... Για τσεκαρισε το! :grandpa:

εχει κάποιο σημάδι πάνω στο καλώδιο για την φορά?
πάντως οποιαδήποτε αλλαγή θα πονέσει ολίγον...:twoguns:
.
μήπως να περιμένω το wirelles hdmi?:ADFADF1:

εχει κάποιο σημάδι πάνω στο καλώδιο για την φορά?
πάντως οποιαδήποτε αλλαγή θα πονέσει ολίγον...:twoguns:
.
μήπως να περιμένω το wirelles hdmi?:ADFADF1:

Εμένα προσωπικά δεν μου έχει τύχει κάτι τέτοιο με τη φορά του καλωδίου και δεν μπορεί να ισχύει, γιατί με αυτή τη λογική τα μισά καλώδια που είναι προεγκατεστημένα στους τοίχους απλά δεν θα έπαιζαν γιατί κανένας μα κανένας ηλεκτρολόγος δεν προσέχει τα 'γράμματα' που καθορίζουν συνήθως τη φορά.

Το πιο πιθανό είναι να το 'χτύπησες' κατά την κατασκευή. Τσέκαρε τα σημεία που περνάει. Αν έχεις φωτογραφίες θα σε βοηθήσει πολύ.

Aλήθεια δεν είναι περασμένο σε κάποιο λούκι ώστε να μπορείς να το 'ψαρέψεις' και αντικαταστήσεις με άλλο;

Απο πότε έχουν φορά τα hdmi και δεν το ξέρουμε ρε παιδιά?????? ορίζει κάτι τέτοιο το πρωτόκολλο?

δυστυχώς δεν είναι περασμένο σε λούκι,αλλά πάνω από το κενό της γυψοσανιδας...επειδή έχω κάποια σποτάκια ίσως να καταφέρω να το μετακινήσω...
.
κάποτε ειχα ακουσει για κάποια καλώδια που είχαν πρόβλημα επικοινωνίας με συσκευές,κλειδωμένα κάτι τέτοιο,υπήρξαν όντως? ή μήπως ήταν οι συσκευές?
ειναι πάντως αγορασμένο πριν από 2 - 2μιση χρονια περίπου...

Φιλε ΚΩΣΤΑ αν πεσει στα χερια σου καποιο ΟΞHLBACH οπως το δικο μου θα δεις οτι πραγματι εχει φορα,αν το βαλεις με αντιστροφη φορα απο αυτην που συστηνει ενα κοκινο χαρτακι που υπαρχει μεσα στην συσκευασια απλα δεν παιζει.Στο χαρτι αυτο λεει συγκεκριμενα
´´this HDMI 1.3 camble has an integrated singal amplifier.Please always take note of the IN/OUT signal direction when connecting the cable´´
Οπως καταλαβαινεις και γω πρωτα την πατησα και μετα διαβασα το χαρτι.

Re: Απάντηση: προβλημα με καλώδιο hdmi...?

Φιλε ΚΩΣΤΑ αν πεσει στα χερια σου καποιο ΟΞHLBACH οπως το δικο μου θα δεις οτι πραγματι εχει φορα,αν το βαλεις με αντιστροφη φορα απο αυτην που συστηνει ενα κοκινο χαρτακι που υπαρχει μεσα στην συσκευασια απλα δεν παιζει.Στο χαρτι αυτο λεει συγκεκριμενα
´´this HDMI 1.3 camble has an integrated singal amplifier.Please always take note of the IN/OUT signal direction when connecting the cable´´
Οπως καταλαβαινεις και γω πρωτα την πατησα και μετα διαβασα το χαρτι.

Αυτό συμβαίνει μόνο σε νέου τύπου καλώδια 1,3 τα οποία αδυνατούν να καλύψουν μεγάλες αποστάσεις και ενσωματώνουν ενισχυτή σήματος φίλε Σωτήρη.;)

Για αυτό το λόγο εφιστούν την προσοχή στη φορά του σήματος, επειδή το module του ενισχυτή πρέπει να βρίσκεται κοντά στην πηγή και όχι στον αναπαραγωγέα.

Όμως υπό normal συνθήκες το καλώδιο αυτό θα παίξει και από τις 2 πλευρές, εκτός και αν η απόσταση είναι μεγάλη και έτσι και αλλιώς δεν του το επιτρέπει.

Επίσης τυγχάνει να έχω 2 καλώδια Oehlbach στην κατοχή μου 1,3.