Προβλημα με καλωδιο HDMI?

Aggelos M.

AVClub Fanatic
19 June 2006
11,029
Λοιπον... εχουμε και λεμε...

Πριν λιγο καιρο εκει που εβλεπα ταινιουλα...χραπ μαυρα σκοταδια. Ο ηχος ακουγοταν κανονικα (απο το player στελνω στο προβολεα με HDMI ενω στελνω στον ενισχυτη τον ηχο ξεχωριστα).
Πειραζω λιγο το φισακι του καλωδιου και ειδα το φως το αληθινο...
Αυτο συνεβει μερικες φορες ακομη τις επομενες μερες μεχρι που η κατασταση εγινε μη αναστρεψιμη.
Φυσικα δοκιμασα και στο BR player και στο απλο DVD και η συμπεριφορα ηταν η ιδια οποτε λεω... παω για νεο καλωδιο.
Πηρα σημερα ενα καλωδιακι (αφου εφαγα τον τοπο να βρω 5μετρο και μονο σε μαγαζι με κομπιουτερς βρηκα ενα) και μου κανει το εξης:
Στο BR μου δειχνει μια μπλε οθονη με οριζοντιες λοξες γραμμες
Στο DVD player μου λεει καποια στιγμη ο προβολεας οτι βρηκε source και μετα ξαναψαχνει και αυτο γινεται συνεχως χωρις σταματημο και χωρις να δειχνει τελικα κατι (δεν κλειδωνει ισως?).
Καμμια ιδεα?
Σκεφτομαι να βρω κανενα component καδωδιο ωστε να τσεκαρω τις ρυθμισεις αλλα δεν ξερω αν υπαρχει κατι αλλο να τσεκαρω...

Απάντηση: Προβλημα με λαλωδιο HDMI?

Αγγελε εγω θα σου προτεινα να παρεις αντι για λαλωδιο hdmi ενα καλωδιο hdmi.:flipout::flipout:

Περα απο την πλακα τωρα υπαρχουν 2 περιπτωσεις. Να υπαρχει προβλημα στο καλωδιο ή να υπαρχει προβλημα στην θυρα hdmi (οι οποιες απ'οσο ξερω ειναι ευαισθητες και δεν θελουν πολυ σκαλισμα).
Γνωμη μου να δοκιμασεις με ενα μικρο (1-2μτρ) αλλα τεσταρισμενο οτι κλειδωνει καλωδιο και να δεις αν εχεις προβλημα (δοκιμασε ομως και με τις 2 πηγες γιατι μπορει το προβλημα να ειναι απο εκει). Αν το προβλημα παραμενει φοβαμαι οτι πας στην αλλη περιπτωση (αρα σερβις).

Απάντηση: Προβλημα με λαλωδιο HDMI?

ΟΚ, αλλα ειναι καλωδιο? (λαλωδιο!!!!):flipout:

Ας αλλαξει ενας τον τιτλο ρε σεις...:slapface:

Ειστε ομως... ψοφατε για πειραγμα ρε σεις...

Ενω εγω, εδω... σοβαρος οπως παντα...

Συμβαίνει και στα καλύτερα hdmi καλώδια της αγοράς.Προσωπικά μου έχει τύχει 2 φορές και μάλιστα με καλώδιο αναγνωρισμένο διεθνώς και πολύ αξιόλογο.
Χωρίς να γελάσετε, έχω να σας πω ότι οι ψυχρές κολήσεις στο βύσμα hdmi,όπου ζυνήθως εκεί βρίσκεται το πρόβλημα, επιρεάζονται απίστευτα απο τις καιρικές συνθήκες!!!!
Μάλιστα κάπου-κάποτε το είδα γραμμένο και στο Internet...θα το ψάξω.

Θα τρελλαθω δεν την γλιτωνω!!:BDGBGDB55:

Προχθες δοκιμασα παλι τα καλωδια μου και το νεο μου καλωδιακι ανταποκρινεται!
Ειδα κανονικοτατα 3 ταινιουλες μεχρι τωρα.
Λετε σε BR να μου βγαλει προβλημα? Θα δοκιμασω σημερα... Τι 7 της γειτονιας εφερε το Gladiator και τα παιδια θα λειπουν οποτε ευκαιρια για εντασεις και απολαυση...
Για να δουμε!!