Πρόβλημα με καλώδιο σε τροφοδοτικό

nikS68

Senior Member
26 February 2007
633
Χαίρετε,
Μου κάηκε το παρακάτω βύσμα P4 από το τροφοδοτικό.

HPIM1568s.JPG

Ξέρει κανείς αν αλλάζει (και πώς) ή αν χρειάζεται ν' αγοράσω καινούργιο τροφοδοτικό?

Γιατί κάηκε? Πως κάηκε?
Και γιατί να χρησιμοποιήσεις το συγκεκριμένο τροφοδοτικό και αλλού?
Είναι κάποιο τροφοδοτικό αξίας?
Γενικά είσαι σίγουρος ότι θες να το χρησιμοποιήσεις πάλι?
Αλλάζει μεν, εάν έχεις ένα παλιό τροφοδοτικό μπορείς να χρησιμοποιήσεις το παλιό καλώδιο. Αλλά και βύσμα θα βρεις σκέτο. Προσοχή καλές συνδέσεις, όχι καλάι στο βύσμα, μεγαλύτερη ακόμα προσοχή στη μόνωση!

@tmjuju,
Θέλω απλά να αποφύγω να δώσω χρήματα για την αγορά ενός καινούργιου τροφοδοτικού.
Το ένα pin από το βύσμα είχε καεί πριν 1-2 χρόνια (είχε μαυρίσει) αλλά δούλευε μια χαρά με τα τρία.
Τώρα όμως με αφορμή κάτι reboot περίεργα που έκανε, το έψαξα λιγάκι και νομίζω ότι φταίει αυτό.

Δεν έχω παλιό τροφοδοτικό.
Πού θα βρω βίσμα?
Πώς θα το κολήσω? Απλά κολάω με καλάι τα 4 καλώδια? Πόσο ασφαλές είναι αυτό?

ΣΗΜ. Η φωτο αυτή δεν είναι από το δικό μου τροφοδοτικό. Το δικό μου πλέον έχει 2 pins καμμένα (το πολύ το ψάξιμο φταίει :earmuffs:)

Last edited:
Κάτι δεν πάει καθόλου καλά για να καίγεται, θα προσπαθούσα να βρω την αιτία του προβλήματος.
Κάθε επισκευή μπορεί να επιφέρει χειρότερα προβλήματα. Τι θα γίνει εάν λιώσει κάτι άλλο?

Όχι καλάι στις επαφές ή σε καλώδια κομμένα στη μέση! Καλάι μόνο εάν κολλήσεις στην πλακέτα.
Σφίξιμο καλό στους χάλκινους ακροδέκτες εάν βρεις βύσμα.
Ψάξε στο amazon για 4Pin 4P θα βρεις adaptor από molex.
Ενώ και μια βόλτα από το συνοικιακό κομπιουτεράδικο θα βοηθούσε. Στο κέντρο στη Αθήνα μπορεί να βρεις και σκέτο βύσμα. Βύσματα κυκλοφορούν και από εταιρίες που ασχολούνται με modding σε διάφορα χρώματα αλλά ακριβά καθώς είναι για modding … Εναλλακτικά ακόμα και στο σημείο ανακύκλωσης ηλεκτρονικών συσκευών στο δήμο σου, με μια πένσα θα βρεις βύσμα.

Και πάλι πολύ προσοχή, δεν θα έπρεπε να καίγετε σε εκείνο το σημείο το βύσμα.

Εντάξει, βίσμα βρήκα (μάλλον εύκολα).
Το δύσκολο μάλλον είναι να το βγάλω από τα καλώδιά του και να το βάλω στα καινούργια.
Στο internet είδα ότι υπάρχουν ακόμη και molex removal tools !!! καθώς και σχετικά video στο youtube.
Θα κάνω μια προσπάθεια να το πετύχω με ψιλό κατσαβίδι.

ΣΗΜ. Ξέρω γιατί κάηκαν. Το λάθος είναι δικό μου

Ευχαριστώ tmjuju. Κι εσένα πολύ όμορφο
Τώρα μια χαζή ερώτηση αλλά θα την κάνω.
Εχει το τροφοδοτικό κι ένα 6πινο molex. Αυτό δεν ήξερα τι είναι αλλά είδα στον ιστό ότι είναι για κάποιες κάρτες γραφικών.
Αυτό λοιπόν δεν μπορώ να το χρησιμοποιήσω με κάποιον τρόπο στο p4 molex?
(το είπα):HTEHETH63:

Μη το χαλάσεις το καλώδιο για vga μπορεί να σου χρειαστεί για vga.

Απάντηση: Re: Πρόβλημα με καλώδιο σε τροφοδοτικό

Δεν μπόρεσα να βγάλω τα καλώδια από το βίσμα που βρήκα, παρόλο τα βίντεο που παρακολούθησα στο internet. Ούτε κι ένας γείτονάς μου ηλεκτρονικός.
Οπότε πήρα καινούργιο τροφοδοτικό.
Έλα όμως που με έτρωγε. Το ψάχνω λίγο ακόμη και βρίσκω αυτό.
Και φυσικά έγινε η δουλειά μου.:music-smiley-005:
Και τώρα έμεινα με ένα ολοκαίνουργιο corsair το οποίο δεν ξέρω τι να το κάνω...

Last edited: