ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ!!!!

ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΛΥΣΗ..ΑΛΛΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΩ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΓΟΡΑΣ ΔΙΣΚΩΝ AYTHS THS TEXNOLOGIAS ΝΑ ΕΧΩ ΠΙΟ "ΕΥΚΟΛΕΣ"ΛΥΣΕΙΣ//ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ

Last edited:
Εγώ με έναν P4 2.8GHz, 512MB μνήμη και κάρτα γραφικών μια nVidia FX5600 :eek:, χωρίς overclocking, δηλαδή με ένα σύστημα τετραετίας, χρησιμοποιώντας τον KMplayer,
με ενεργοποιημένα τα filters είκονας: Haali Media Splitter και CoreAVC Video Decoder
και ήχου: τα Dscaler (για Dolby Digital) και AC3Filter (για dts)
παίζω όλα τα .mkv 720p νεράκι, τόσο στην οθόνη όσο και στον προβολέα 720p (με χρήση του καταπληκτικού PowerStrip).
Ένα αρχείο .mkv 1080p που έχω, διάρκειας 100 λεπτών περίπου (με Bit rate 9145 Kbps) το είδα απροβλημάτιστα με 2-3 ελάχιστα, ΜΗ ενοχλητικά σπασίματα στην εικόνα μισού δευτερολέπτου.
ΔΕ χρησιμοποιώ το Reclock, αφού συνεχώς αποσυντόνιζε την εικόνα από τον ήχο και δίνω απευθείας ήχο στον ενισχυτή μέσω SPDIF.
Το μόνο πρόβλημα που μπορώ να πω ότι έχω, είναι κάποιες οριζόντιες γραμμές που εμφανίζονται στιγμιαία, σαν σπασίματα της εικόνας, σε πολύ γρήγορα οριζόντια γυρίσματα της κάμερας ή σε απότομες εναλλαγές φωτισμού, αλλά κι αυτά σπάνια και όχι σε όλες τις ταινίες.
Επίσης να προσθέσω ότι πάντα από πίσω είναι ενεργοποιημένο το μTorrent... :BDGBGDB55:
Tις περισσότερες ρυθμίσεις τις έχω κάνει σύμφωνα με τους οδηγούς του forum, ενώ μερικές ακόμα δοκιμάζοντας (δυστυχώς, δε θυμάμαι τώρα ποιες ακριβώς είναι αυτές).
Υπάρχει και σχετικό νήμα για τον KMPlayer.
Αν θελήσεις κάτι σχετικά με τις ρυθμίσεις, ρώτα και ελπίζω να μπορέσω να φανώ χρήσιμος. :2thumb22sup:

Συμφωνώ με τον ioio, μπορείς να δεις χ264 1080p σε ενα καλά σεταρισμένο P4 μονοπυρινικό.

Αυτό που χρειάζαται είναι το συστημά να μην έχει περιτο λογισμικό που να το "βαραίνει" με παραπανήσια processes, και τον κατάλληλο συνδυασμό codecs/player. Προτείνο τον ελάχιστο αριθμό codecs και όχι codec pack ή ffdshow. Τα μέν μπορεί να μπερδέψουν την κατάσταση και να έχουν και κάνα conflict. Το δε είναι πολυ καλό αλλά σχετικα βαρύ, ειδικά σε χ264. Αγόρασε το CoreAVC pro για 10EU, και θα σου ρίξει το CPU use στο μισό. Βάλε το AC3 filter για audio, και xvid για mpeg4. Μπορει να χρεαιστεις το CoreAAC για ήχο σε MKV. Φυσικά δε μιλάμε για τελειότητα αλλά θα δουλεύει ενταξει. Μπορείς να δοκιμάσεις και λιγο overclocking αν ξέρεις απο αυτά και αν το συστημα σου σηκώνει...

KAΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ,ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟΝ MKV PLAYER,ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ LINK HTAN KAI POΛΥ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ.ΕΠΑΙΞΕ!!!!:grinning-smiley-043ΚΟΛΛΑΕΙ ΛΙΓΑΚΙ ΟΜΩΣ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΡΙΝ,ΘΑ ΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ CORE AVC pro,EXV KATEBASEI ΤΟ ΑΠΛΟ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ.ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΣΤΑ VIDEO CODECS??ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΙΑ ΛΙΓΗ ΑΚΟΜΑ ΒΟΗΘΕΙΑ.:eek:

Θα σου πρότεινα να χρησιμοποιείς όλα τα φίλτρα που χρειάζεσαι (αυτά δηλαδή που αναφέρονται στους οδηγούς) μέσω της επιλογής Custom Filter Management όπου και μπορείς να τα προσθέσεις πατώντας το "Add register filter...".
Επίσης τοποθέτησε τα φίλτρα που θέλεις τόσο στα External Video Decoders όσο και στα External Audio Decoders.
Τέλος, μ' αυτό που κατά τη γνώμη μου θα δεις μεγάλη διαφορά αν το ενεργοποιήσεις είναι το SuperSpeed Mode, που μπορείς να το κάνεις πηγαίνοντας:
Preferences>General>Playback>Work Priority
ή κάνοντας δεξί κλικ πάνω στο player και να πας:
Video (Advanced)>SuperSpeed Mode
ή ακόμα απλούστερα πατώντας: Alt+F.
Πρόσεξε όμως να έχεις εισάγει ΠΡΩΤΑ όλα τα φίλτρα που χρειάζεσαι στο Custom Filter Management ή/και στα External Video Decoders και External Audio Decoders.
Από εκεί και πέρα μπορείς να πειραματιστείς λίγο, για να δεις ποιος συνδυασμός φίλτρων - ρυθμίσεων είναι καλύτερος για 'σένα...
Ελπίζω να βοήθησα.-bye-

EDIT: Εγώ χρησιμοποιώ τον CoreAVC Pro v1.5.0.0

Last edited:
Νομίζω οτι σε κάποιες περιπτώσεις μπορούμε να έχουμε hardware acceleration σε αρχεία mkv, με χρήση του Cyberlink codec αλλά παλιότερης έκδοσης που έρχεται με το PowerDVD Ultra 7.3 και όχι με τις νεότερες που installάρουν τα νεότερα patches του PowerDVD. Αυτό για ATI, δεν ξέρω για Nvidia.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ..ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΣΩ ΚΑΙ ΤΟ COREAVC PRO 1,6,KAI ΘΑ ΔΩ ΤΙ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ..ΕΧΩ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ,HD KAI GIATI GINETAI OLOS O NTOROS..:guitarist: