Πρόβλημα με καυστήρα φυσικού αερίου ... help !

Πάντως στην Γερμανία είναι συνηθισμένες οι εκρήξεις από τέτοιους λέβητες θυμάμαι τουλάχιστον 2 περιπτώσεις όσο ήμουν εκεί, στην μια μάλιστα το σπίτι ισοπεδώθηκε. Σχεδόν όλα τα παλιά σπίτια εκεί έχουν κάτι τέτοιους μικρούς λέβητες για ζεστό νερό και έχουν αναμένη μια φλόγα πιλότο 24 ώρες το 24ώρο. Θυμάμαι που μου προκαλούσε μεγάλη ανησυχία να υπάρχει τέτοιο πράγμα μέσα στο μπάνιο.

Απάντηση: Re: Πρόβλημα με καυστήρα φυσικού αερίου ... help !

Πάντως στην Γερμανία είναι συνηθισμένες οι εκρήξεις από τέτοιους λέβητες θυμάμαι τουλάχιστον 2 περιπτώσεις όσο ήμουν εκεί, στην μια μάλιστα το σπίτι ισοπεδώθηκε. Σχεδόν όλα τα παλιά σπίτια εκεί έχουν κάτι τέτοιους μικρούς λέβητες για ζεστό νερό και έχουν αναμένη μια φλόγα πιλότο 24 ώρες το 24ώρο. Θυμάμαι που μου προκαλούσε μεγάλη ανησυχία να υπάρχει τέτοιο πράγμα μέσα στο μπάνιο.

Είναι θέμα προδιαγραφών ασφαλείας ,αλλά βέβαια όταν υπάρχει κλειστός χώρος και διαφυγή αερίου το πρόβλημα είναι μεγάλο σε κάθε περίπτωση .Με τη τοποθέτηση σε εξωτερικό χώρο γλυτώνεις το πρόβλημα αυτό ,αλλά θα πρέπει να παρθούν μέτρα προστασίας από το παγετό ,κλπ,κλπ
Βέβαια ,όπως ξαναγράφει ,έχουν γίνει <εγκλήματα > κατά την εγκατάσταση των αγωγών .Στην οικοδομή μου ο αγωγός αερίου εφάπτεται του κεντρικού αγωγού της ΔΕΗ και μόνο μετά από φασαρίες αποφάσισαν και βάλανε ένα μονωτικό ανάμεσα τους .
Προχθές ο υδραυλικός που ήρθε είχε αναμμένο το φλόγιστρο και κολλούσε δίπλα στη παροχή αερίου ,την οποία έκλεισα εγώ .
Εκείνο που πρόσεξα είναι ότι δεν υπάρχει διακόπτης που να κλείνει τη παροχή πρίν τον μετρητή ,πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορείς να αποκόψεις με ασφάλεια τη παροχή σου

Σε επιφυλακη παλι σημερα με τους λεβητες και τους σωληνες.
Αυτη τη στιγμη στη Θεσσαλονικη εχει 0 βαθμους και
το βραδυ μαλλον θα πεσει στους μειον.

Σε περιπτωση παγετου χρειαζεται οπωσδηποτε
συνεχης ροη σταγδην στις βρυσες που φερνουν ζεστο νερο,
και ο θερμοστατης να ρυθμιζεται αρκετα ψηλα, ετσι ωστε ο λεβητας
να τιθεται συχνα σε λειτουργια.

Μένω στη Γερμανία σε ένα σπίτι κυριολεκτικά ένα δωμάτιο.
Στο μπάνιο έχω λέβητα αερίου της valliant, ο οποίος έχει μια απόληξη, στην οποία βλέπω και ακούω ανά διαστήματα να στάζει νερό.
Όλες οι εγκαταστάσεις είναι εντός των σπιτιών, δεν επιτρέπεται τίποτα να προεξέχει εκτός του σπιτιού (όπως πχ τα κλιματιστικά στην Ελλάδα). Δεν έχει ακουστεί τίποτα και όσοι γνωστοί έχουν τον ίδιο, είναι όλοι ευχαριστημένοι, ενώ έχουμε θερμοκρασίες -4 κλπ.

Μιας και επισκευάζω στην Αθήνα το πατρικό μου, ο υδραυλικός μου είπε ότι αν δεν υπάρχει εγκεκριμένη μελέτη από τη ΔΕΠΑ, δεν παίρνεις φυσικό αέριο. Αν και ακόμα δεν έχω φθάσει στο σημείο για τη μελέτη, κατάλαβα ότι και στη δικιά μου περίπτωση για έξω στο μπαλκόνι προβλέπεται να μπει ο λέβητας, με ότι αυτό συνεπάγεται σε άγρια κρύα.

Στο μπάνιο έχω λέβητα αερίου της valliant, ο οποίος έχει μια απόληξη, στην οποία βλέπω και ακούω ανά διαστήματα να στάζει νερό.
Όλες οι εγκαταστάσεις είναι εντός των σπιτιών, δεν επιτρέπεται τίποτα να προεξέχει εκτός του σπιτιού (όπως πχ τα κλιματιστικά στην Ελλάδα). Δεν έχει ακουστεί τίποτα και όσοι γνωστοί έχουν τον ίδιο, είναι όλοι ευχαριστημένοι, ενώ έχουμε θερμοκρασίες -4 κλπ.

Μιας και επισκευάζω στην Αθήνα το πατρικό μου, ο υδραυλικός μου είπε ότι αν δεν υπάρχει εγκεκριμένη μελέτη από τη ΔΕΠΑ, δεν παίρνεις φυσικό αέριο. Αν και ακόμα δεν έχω φθάσει στο σημείο για τη μελέτη, κατάλαβα ότι και στη δικιά μου περίπτωση για έξω στο μπαλκόνι προβλέπεται να μπει ο λέβητας, με ότι αυτό συνεπάγεται σε άγρια κρύα.

Βασίλη προφανώς υπήρχε η σχετική μελέτη για την εγκατάσταση εντός του εσωτερικού χώρου ,με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας καί πιθανόν να υπήρξε η πρόβλεψη κατά το σχεδιασμό -μελέτη του οικήματος

στην ΕΤ3 προχτές οι "νηφάλιοι" (=σαν να μην συνέβαινε τίποτα) "αρμόδιοι" της ΔΕΠΑ έλεγαν, ότι είναι στο χέρι σου να το βάλεις όπου θες αρκεί να τηρούνται οι προδιαγραφές.
τώρα βέβαια δεν ξέρω τι ακριβώς μπορεί να ζητήσουν για προδιαγραφές ώστε στο τέλος να συχτιρήσεις και να πεις βάλτο στο μπαλκόνι.

πάντως προχτές που ρώτησα στους εγκαταστάστες μου (σημειώνω έχω αέριο σε σπίτι που εκμισθώνω και διάλεξα εγκαταστάτη "καλό" που ήδη είχε τοποθετήσει σε γνωστό μου και ήταν ευχαριστημένος και κατά την εγκατάσταση δεν μου δόθηκε καν η εναλλακτική για μέσα υπό την προϋπόθεση κάποιων όποιων προδιαγραφών) γιατί δεν μπαίνουν μέσα πήρα την απάντηση ότι:
αρκετοί τους έχουν βάλει μέσα μετά από αίτησή τους και "προσωπικό τρέξιμο". Ό,τι καταλάβατε, καταλάβατε....

(σήμερα πάντως θα έρθουν να δουν την "βλάβη" όποια είναι αυτή)

στην ΕΤ3 προχτές οι "νηφάλιοι" (=σαν να μην συνέβαινε τίποτα) "αρμόδιοι" της ΔΕΠΑ έλεγαν, ότι είναι στο χέρι σου να το βάλεις όπου θες αρκεί να τηρούνται οι προδιαγραφές.
τώρα βέβαια δεν ξέρω τι ακριβώς μπορεί να ζητήσουν για προδιαγραφές ώστε στο τέλος να συχτιρήσεις και να πεις βάλτο στο μπαλκόνι.

πάντως προχτές που ρώτησα στους εγκαταστάστες μου (σημειώνω έχω αέριο σε σπίτι που εκμισθώνω και διάλεξα εγκαταστάτη "καλό" που ήδη είχε τοποθετήσει σε γνωστό μου και ήταν ευχαριστημένος και κατά την εγκατάσταση δεν μου δόθηκε καν η εναλλακτική για μέσα υπό την προϋπόθεση κάποιων όποιων προδιαγραφών) γιατί δεν μπαίνουν μέσα πήρα την απάντηση ότι:
αρκετοί τους έχουν βάλει μέσα μετά από αίτησή τους και "προσωπικό τρέξιμο". Ό,τι καταλάβατε, καταλάβατε....

(σήμερα πάντως θα έρθουν να δουν την "βλάβη" όποια είναι αυτή)

Καλά αυτοί προχθέ στην ΕΤ3 ήτανε παρέλαση καρναβαλιών.
Αλλά τα γομάρια δεν έχουν ντροπή επάνω τους.
Η θεσούλα... και το χαρτί να πέφτει κάθε μήνα.
Που και που κανάς Τραμπ τους χρειάζεται... για να μην πω για Ερντογαν...

Γόνατο λέει. ..και μια τριοδη...
Το δε γόνατο είδος εν ανεπαρκεια. Για την ωρα 100 χρειάζεται η Θεσσαλονίκη για τους Wiesmann η εταιρεία στελνει 10-10....Μας τιμωρουν. Οπως τις δόσεις του δανείου. ..

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κανω υπομονή να έρθει η ώρα να τους στείλουμε ολους (ολους) στο διαολο

Δεν εισαι ο μονος !

Μονο που πρεπει να κανουμε μερικους μηνες υπομονη ! Και το ΞΕΡΟΥΝ !
Θα μας τα παρουν ΔΥΟ φορες. Μια προχειρη (γιατι δεν μπορουμε να επιλεξουμε)
και μια τσιλικη (σε κανα διμηνο, που θα μπορουμε να επιλεξουμε).

Ξ-Ε-Ρ-Ο-Υ-Ν .... :icon15: .... και το εκμεταλλευονται !

w300h300_KOYKOYNARA.jpg

... και θα φάνε την σκόνη μας...

Για κάτι οικονομικότερο και καλύτερο πας εδώ...
7 ευρουδάκια σε 6 δόσεις... :))

thpic.php

Aν την βάλεις ξάπλα, ψήνεις και λουκάνικα...

Με όλα τα ευτράπελα θυμήθηκα κάπως άσχετη ιστορία των πρώτων ημερών εφαρμογής του φυσικού αερίου στον τόπο μας...

Ένας γιατρός είπε να χτίσει το σπιτάκι του και να το ζεστάνει με την νέα τεχνολογία. Μεζονέτα με μάρμαρα Θάσου κτλ, εμείς είχαμε πάει από σπόντα για ένα ανοξείδωτο στέγαστρο με τζάμια. (Λίγο νεοπλουτοκιτσς το σύνολο αλλά όχι και πολύ...)

Στο ημιυπόγειο ακουγόταν τρυπάνια και κάποια στιγμή κατέβηκα και τι αντίκρισα?
Ένας ταλαίπωρος "μάστορας", υπάλληλος του γραφείου που έκανε την εγκατάσταση του λέβητα αερίου, είχε απαυδήσει που είχε χαλάσει ένα μάτσο διαμαντοτρύπανα για να καταφέρει να ξετρυπήσει τον "τοίχο" που οδηγούσε από το ημιυπόγειο στην πίσω αυλή όπου και θα τοποθετούνταν ο λέβητας.

Οι τρύπες ήταν 4 και ικανής διαμέτρου, με την μεγαλύτερη κάτι σαν Φ40 αν θυμάμαι καλά, όπου θα περνούσαν σωλήνες προσαγωγής επιστροφής κτλ νερού.
Φίλε SR σε διαβεβαιώ πως όλες τους ήταν τέλεια συντεταγμένες, η μία κάτω από την άλλη χωρίς ίχνος "παρεκτροπής". Αν αυτά ως εδώ σε κάνουν να χτυπάς το κεφάλι σου που δεν μπορείς να βρεις τέτοιους "μαστόρους", με "ικανότητα" και "υπομονή" διάβασε τα αμέσως παρακάτω και ίσως θεωρήσεις τελικά τον εαυτό σου τυχερό...

Παραδέχομαι την επιμονή του ανθρώπου και τον ιδρώτα που έριξε, ακόμη και την κ...δία του!
Κατάφερε και τρύπησε 4 τέλειες τρύπες σε όλο το ύψος του ΔΟΚΑΡΙΟΥ, ακριβώς στον ΚΟΜΒΟ με την ΚΟΛΩΝΑ!!!

-Η πρώτη από επάνω είχε καταστρέψει το 1/3 της διατομής του άνω οπλισμού της δοκού
-Οι δύο επόμενες "έφαγαν" "μόνο" 1-2 "τσέρκια"
-Και η τελευταία χαμηλά είχε καταστρέψει μικρό μέρος της διατομής του κάτω οπλισμού

Αν μερικά από αυτά που γράφω δεν τα καταλαβαίνεις, τότε ίσως και να είναι καλύτερα, για να μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος, μην σου μπαίνουν ιδέες και για άλλα πράγματα σχετικά ή άσχετα...:a0210:

Αυτό τώρα είναι εντελώς αφοριστικό και ναι αν δεν ξέρουμε τι κάνουμε φυσικά δεν τα αγγίζουμε.

Άλλο ήθελα να πω όμως, σχετικά με τον επαγγελματισμό κτλ "επαγγελματιών" που βάζουν όποιον ναναι, να κάνει ότι νάναι έλαφρα την καρδία.
Ο μάστορας είχε προφανώς μεράκι, και που δεν ήξερε να καταλάβει τι τρυπούσε και τι έκανε δεν έφταιγε αυτός, αλλά ο εγκληματίας που τον έστειλε εκεί.

Οκ, καταλαβα !

Ομως ΚΑΙ ΕΓΩ, τα κλιματιστικα τα χω στηριξει στις οριζοντιες δοκους.
Οι βιδες ηταν 4, διατομης περιπου 1 εκατοστου και μηκους 5 εκατοστων.
Χωρις να ειμαι αρχιτεκτονας ... μαλλον δεν εχω κανει σοβαρη ζημια.

Κοιτα, αυτο που οσμιζομαι (αλλα δεν μπορω να αποδειξω) ειναι οτι ο εργολαβος
πρεπει να ειναι 1) διαρκως πανω απο το κεφαλι του οποιοδηποτε μαστορα και
2) να εχει πτυχιο πολυτεχνειου. Ακομα και αν καταφερεις το 2 δεν μπορεις να
το παντρεψεις με το 1. Θυμαμαι απο την ανακαινιση που εκανα πριν 6 χρονια
ο εργολαβος δινει οδηγιες πρωι-πρωι ... ΦΕΥΓΕΙ ... και ξαναερχεται κοντα στις
4 το απογευμα για μια γενικη επιβλεψη. Και σε καθυσηχαζει οτι ολα πηγαν ΟΚ.
Hardly the truth ! ....

Αλλα υπαρχουν και αλλα χαζα.
Καθε μαστορας εχει και τους μαθητευομενους του. Εσυ μπορει να γνωριζεις
ποσο ποιοτικη δουλεια κανει ο πρωτομαστορας (αν γνωριζεις) αλλα δεν νομιζω
να περιμενεις το ιδιο επιπεδο απο τους μαθητευομενους. Εκτος αν εισαι χαζος.
Το κακο ειναι οτι ο αρχηγος πρεπει να επικεντρωθει στο δικο του εργο ΑΛΛΑ ...
η σκεψη του ειναι διαρκως στο τι κανουν οι μαθηταδες του.

ΤΟΜΠΟΛΑ ! .....

Προσθεσε και τα τηλεφωνα .... ειναι ενα ΑΟΡΑΤΟ ΣΥΝΕΧΕΣ ΘΑΥΜΑ το οτι δεν
εχουμε δεκαπλασιες κακοτεχνιες. Να μην πω εικοσαπλασιες (και μην ακουσω
αηδιες για multitasking ... γιατι με multitasking > 2 ... η προσοχη πεφτει στο μισο).

Last edited:
Aκόμα και μια απλή βίδα πάνω σε ένα οπλισμένο τσιμεντένιο δοκάρι ή κολώνα, αλλάζει την αντοχή του δοκαριού ή της κολώνας. Τώρα βέβαια είναι άτοπο να λέμε ότι θα γκρεμιστεί το σπίτι σε ένα σεισμό καθώς υπάρχουν δεκάδες άλλοι παράμετροι, αλλά καλό είναι να αποφεύγουμε να κάνουμε τρύπες.

Ετσι ειναι. Συμφωνω μαζι σου.
Ομως τα περισσοτερα διαμερισματα προσπαθουν να ισοροπησουν μεταξυ
περιορισμενων επιλογων (και χωρου) και αυξημενων απαιτησεων.

Βλεπωντας κλιματιστικα (απο τοτε που εγκατεστησα τα δικα μου)
η φωτεινη μειοψηφια ειναι αυτα που τοποθετουνται καπου χαμηλα.
Και πρεπει να εχεις και καποιον Γνωστη, που θα επιμεινει να παρεις
την σωστη αποφαση. Να στο πει εκεινη την στιγμη ... ΟΧΙ ΜΕΤΑ !

Last edited: