"Εκτος σεζον" οχι μονο γινεται η συντηρηση/επιδορθωση καλυτερa αλλα μαθαινεις και 2-3 πραγματα παραπανω.
- Μανο, γιατι η θερμοκρασια θερμανσης ειναι στους 50 C ?
- Eτσι στην τυχη ... για οικονομια ... εγω το εβαλα στους 50.

- Δεν σου ειπε κανεις που να τα βαλεις ? Oι υδραυλικοι που το εγκατεστησαν ?
- Τα ειχαν βαλει λιγο παραπανω ... στους 60 C ... εγω το κατεβασα στους 50 C !
- Mαλιστα .... ποσο σου ερχοταν η διμηνια τον χειμωνα, στα μεγαλα κρυα ?
- Μεταξυ 130 και 160 ευρακια.
- Ποσα σωματα καιγανε ?
- Τρια τριστηλα, στην εσωτερικη της ακαλυπτης πλευρας του μπαλκονιου, τα υπολοιπα δεν τα λειτουργω
γιατι βλεπουν στον διαδρομο της πολυκατοικιας και απο πανω και απο διπλα συνορευω με αλλα διαμερισματα.
- Μαλιστα .... δηλαδη καις περιπου 9.000 με 12.000 θερμιδες, σωστα ?
- Α, μην μου βαζεις δυσκολα ... δεν ξερω ποσο καιω.
- Ποση ωρα κανει για να ζεσταθει ο χωρος απο την στιγμη που θα βαλεις μπρος την θερμανση ?
- Αρκετη ... γυρω στα 10-15 λεπτα.
- Ποσα τεραγωνικα ζεσταινεις ?
- Γυρω στα 70 τμ !
- Παλι καλα που σου ρχεται 150 ευρα διμηνια ... ξερεις οτι καις τα σωματα σου στους 60-65 C
ενω η θερμοδυναιμικη τους αποδοση ειναι για 90 C ?
- ΟΧΙ ... :blink: .... και γιατι καινε τα σωματα στους 60 C και οχι στους 90 C ?
- Γιατι βρε Μανο .... πας και βαζεις τον καυστηρα να δουλευει στους 50 C .... για να μην πω
καμια κουβεντα για τους τουριστες που σου εστησαν την εγκατασταση .... εσυ δεν ηξερες,
αυτοι τι ηξεραν και το βαλαν στους 60 C ? Ο καυστηρας ανοιγει και κλεινει ολη την ωρα !
- Μα ανοιγα τις βρυσες και εβγαζαν καυτο νερο ... παθαινα εγκαυμα. Υπεθεσα ....
- Εκεινο ειναι ξεχωριστο κυκλωμα Μανο μου, ειναι για ζεστο νερο χρησης, δεν εχει σχεση
με το κυκλωμα θερμανσης. Το κυκλωμα θερμανσης ειναι ΠΟΛΥ ζεστοτερο γιατι τα σωματα
δεν ειναι απο σαρκα ... αντεχουν μεχρι και 100-120 C.
- Δεν τα ξερα ολα αυτα ... sorry !
Μετα απο δυο ωρες ειχε ρυθμισει τις καυσεις αναλογα με τις εκπομπες καυσαεριων στον θερμαγωγο
(το φουγαρο, πανω απο τον λεβητα) και μου λεει ....
- Την θερμοκρασια κυκλοφοριας θερμανσης δεν θα την πειραξεις σε παρακαλω. Θα μεινει στους 73 C
χειμωνα-καλοκαιρι. Aυτη ΔΕΝ ειναι η θερμοκρασια των σωματων, ειναι η θερμοκρασια καυσης στον
λεβητα. Κατανοητο ? Αν θες παιξε με την θερμοκρασια νερου χρησης (βρυσες) που ειναι στους 50 C,
μπορεις αν θελεις, το καλοκαιρι, να την κατεβασεις μεχρι τους 44-45 C αλλα οχι παρακατω.
Τα σωματα, οταν θα τα ανοιξεις θα πρεπει να ζεσταθουν μεσα σε 3-4 λεπτα ... ΤΟ ΠΟΛΥ.
Αν δεν ζεσταθουν σε 4 λεπτα με ξαναπαιρνεις τηλεφωνο για να ρθω να δω το γιατι. Ok ?
Για πειτε μου εσεις .... αν πρεπει να ξαναπαιξω με τον καυστηρα μου ?
Εγω λεω ... ΟΧΙ !