Πρόβλημα με κεντρικό ηχείο από σετάκι Klipsch Quintet

δεν χρειάζεται να ψάχνεις για καλάι, αν έχεις κολλητήρι ξαναλιώσε λίγο την υπάρχουσα κόλληση. Αν παρόλα αυτά χρειάζεσαι καλάι με μόλυβδο και δεν μπορεις να βρεις πουθενά, έχω να σου δώσω.

το υψιπερατό καλό ειναι θεωρητικά, προστατεύει το ηχειο από τον βάνδαλο χρήστη αλλά ο ενισχυτής βλέπει πλέον μια δύσκολη εμπεδηση και αυτό δεν τον βοηθάει και ιδιαίτερα.. Το best practice ειναι "full range" διάταξη στο crossover και αποκοπη των πολύ χαμηλών ενεργά από τον πολυκάναλο ρυθμίζοντας τα ηχεία ως small. Anyway ξαναλιώσε τις κολλήσεις με την πρώτη ευκαιρία και πες μας

Last edited:
Σήμερα βρήκα χρόνο και ασχολήθηκα. Οι κολλήσεις δεν ήταν τελικά το πρόβλημα, αφαίρεσα το παλαιό καλάι, το αντικατέστησα με καινούργιο και πάλι το ίδιο, το σήμα δεν πέρναγε. Τελικά έκανα την πατέντα με το καλώδιο που φαίνεται και στη φωτογραφία και το ηχείο παίζει μια χαρά τώρα. Οπότε τέλος καλό όλα καλά από πλευράς λειτουργικότητας, όμως δεν μπορώ να καταλάβω πως χάλασε η πλακέτα χωρίς να μετακινηθεί ούτε ένα εκατοστό το ηχείο τόσο καιρό..

.4.jpg

Re: Απάντηση: Πρόβλημα με κεντρικό ηχείο από σετάκι Klipsch Quintet

εγώ βλέπω ότι το αγώγιμο grid της πλακέτας είναι πολύ εξασθενημένο - ελαττωματικό στο κομμάτι μέσα στο κόκκινο περίγραμμα, εχει μια σκιά από πάνω μέχρι κάτω σα να λείπει χαλκός. Σαν ελάττωμα στην παραγωγή. Πρέπει να έπαιζε πολύ οριακά και ήρθε η ώρα που τά παιξε. Θα πρότεινα να συμπληρώσεις καλωδιάκι και στα κίτρινα σημεία για να ενισχυσεις την πλακετα και στα υπόλοιπα μέρη που πάσχει.

Attachments

• 4.jpg
    4.jpg
    230.1 KB · Views: 50
Τώρα το βίδωσα... ξέρω όμως τι θα φταίει αν ξαναβγάλει πρόβλημα, ένα τέταρτο επισκευή είναι. Μπορεί να το φτιάξω καμία Κυριακή αν έχω όρεξη να παίξω με το κολλητήρι. Τέλος καλό όλα καλά πάντως και με μηδενικό κόστος. Να σας ευχαριστήσω όλους για τη βοήθεια σας!

το ένα από τα δυο κίτρινα που εχω σημειώσει ενώνει το πηνίο που ειναι ανάμεσα στους δύο πυκνωτές του ανωδιαβατού και την γή. Αν τυχόν δεν κάνει επαφή αυτό, στο tweeter σου έχεις πρώτης τάξης φίλτρο αντι για τρίτης. Θα έλεγα να προσθέσεις τα καλωδιάκια οπωσδήποτε, κι ας ακούς κανονικά ήχο.

και για να σε πείσω, δες μια εξομοίωση με τρίτης τάξης στο hi pass, και το ίδιο φίλτρο έχοντας αποσυνδέσει το πηνίο. Το tweeter πλεον φορτίζεται με συχνότητες ίδιες και χαμηλότερες του Fs κάτι που εκτός απο παραμορφωση οδηγεί και σε καταστροφή. Do it.

Attachments

• 7.jpg
    7.jpg
    127.2 KB · Views: 40
  • 6.jpg
    6.jpg
    128.5 KB · Views: 42