Πρόβλημα με κεραία και ψηφιακό δέκτη

sapios

New member
15 December 2010
6
Καλησπέρα σε όλους. Είμαι νέος στο φόρουμ και είμαι και ψιλοάσχετος από τεχνολογία και χρειάζομαι τα φώτα σας. Ελπίζω βασικά να άνοιξα το thread στη σωστή κατηγορία :smile:
Από μια κεραία στο σπίτι δίνω με διαχωριστή, ή όπως το λένε, σήμα σε 4 δωμάτια / τηλεοράσεις. Όλα καλά μέχρι πριν 1 μήνα που άρχισα να μην έχω καλή εικόνα σε καμία τηλεόραση. εμφανίστηκαν κυλιόμενες διάφανες και οριζόντιες μπάρες στην οθόνη, άλλα κανάλια εμφανίζονται κομμένα και το πάνω είναι κάτω, σε άλλα χάθηκε ο ήχος και ούτω καθ'εξής. Επειδή δεν το κατέχω το θέμα πήρα χθες την απόφαση ότι αν τελικά φταίει το σήμα που λαμβάνει η κεραία που είναι ασθενές, θα με σώσει ένας ψηφιακός δέκτης. Οπότε πήγα και αγόρασα αυτόν :
http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/...andU-DTR2219PVR-MPEG4-SD-Digital-Receiver.htm

Κάθισα, διάβασα τις οδηγίες και τον εγκατέστησα. Έκανε αναζήτηση, βρήκε όλα τα ψηφιακά αλλά... όταν πάω να δω πλέον τα κανάλια δεν έχω εικόνα ούτε ήχο ή σε κάτι ΡΙΚ και κάποιο άλλο ,σπασμένη εικόνα σε τετραγωνάκια και μπερδεμένα. Η απορία μου είναι ποιος είναι ο αδύναμος κρίκος, η κεραία, ο διαχωριστής ή ο ψηφιακός δέκτης ? Και τι μπορώ να κάνω για να ελέγξω τι φταίει ?
Ελπίζω να περιέγραψα καλά το πρόβλημα και σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας

και κάτι ακόμα : όταν πάω στην ανίχνευση καναλιού ξεχωριστά, κάτω στις μπάρες ισχύος σήματος ανεβοκατεβαίνει. Δηλαδή μια είναι 0 και μετά πάει 94 ή 97 % και ξανά 0 , και αυτά στιγμιαία.

Τελικά, διαβάζοντας και άλλα thread , δοκίμασα με μια εσωτερική κεραία της πλάκας και πιάνω τέλεια Alpha, Alter,Makedonia και Ant1, καθόλου mega, Star, Skai και τα υπόλοιπα με πολλά σπασίματα και τετραγωνάκια. Οπότε μάλλον πάω για διαχωριστή (είναι και ενισχυτής ?) και βλέπουμε. Σορρυ αν κακώς δημιούργησα ένα thread χωρίς να διαβάσω τα υπόλοιπα.