Προβλημα με KT-88 tubes..Help!

niklevedopoulos

Established Member
2 November 2007
226
Προσφατα αλλαξα τις kt88 electroharmonix που φορουσε ο CARY SLI 80 μου με μια εργοστασιακα ματσαρισμενη 4 αδα KT88-Z Shuguang Black Bottle Treasures. Τις πηρα απο ενα φιλο που τις ειχε ενα χρονο περιπου..
Αφου ρυθμισα το μπιας αναβω το πικαπ και..τιποτα! Αν και ηταν αναμενες δεν ειχα ενισχυση..Ανοιγοκλεινω το διακοπτη του ενισχυτη μια φορα και αρχιζει να παιζει κανονικα! Αφου κλεισω τον ενισχυτη για μια δυο ωρες μετα πρεπει να επαναλαβω την διαδικασια του ανοιγοκλεισιματος για να εχω ενισχυση!
Δοκιμασα ξανα τις electroharmonix και λειτουργουσαν κανονικα!

Μπορει κανεις να μου πει τι στην ευχη συμβαινει;

Ευχαριστω πολυ!

Ενας χρόνος πάνω-κάτω με τακτικές ημερήσιες ακροάσεις και πουσαρισμένες ΚΤ88 σημαίνει,ότι βρίσκονται κάπου πρός το τέλος της ζωή τους...

Re: Απάντηση: Προβλημα με KT-88 tubes..Help!

Ενας χρόνος πάνω-κάτω με τακτικές ημερήσιες ακροάσεις και πουσαρισμένες ΚΤ88 σημαίνει,ότι βρίσκονται κάπου πρός το τέλος της ζωή τους...
Τι εννοεις πουσαρισμενες;

Πως να το πώ απλά;Κάποιοι λαμπάτοι ενισχυτές(όλοι σχεδόν οι φθηνοί κι όχι μόνον) είναι έτσι κατασκευασμένοι,προκειμένου να παίρνουν το μάξιμουμ της ισχύος απο τις λάμπες ισχύος που διαθέτουν.Ετσι αυτές "τελειώνουν" πολύ γρηγόρώτερα.

Τις λάμπες τις πούλησα εγώ στον Νίκο γιατί δεν μου ήταν χρήσιμες λόγω αναβάθμισης σε μονομπλόκ. Παίζαν στον τελικό Primaluna Prologue 4 που βγάζει περίπου 40 βατ στο κανάλι, τιμή πολύ λογική και σχετικά συντηριτική, ως εκ τούτου δεν νομίζω ότι ξεζουμίστηκαν οι λάμπες ούτε είναι στο τέλος της ζωής τους. Επειδή όμως δεν μου αρέσει να μιλάω χωρίς στοιχεία τις έδωσα για μέτρηση στους αδελφούς Τσακιρίδη με την ευκαιρία της αγοράς των νέων μου μονομπλόκ και όπως το περίμενα οι λάμπες είναι μια χαρά......Προφανώς το πρόβλημα είναι στον ενισχυτή του Νίκου αλλά δεν έχω τις γνώσεις για να διαγνώσω ακριβώς το πρόβλημα. Από αυτά που μου είπε όμως συμπέρανα ότι οι δικές του λάμπες είναι στο τέλος της ζωής τους (σπίθες και έλλειψη gain). Σε κάθε περίπτωση πήρα τις λάμπες πίσω χωρίς να έχω υποχρέωση γιατί τις πούλησα για να κάνω καλό όχι για να ζορίζεται ο Νίκος. Όταν τις ξαναδοκίμασα στον δικό μου ενισχυτή φυσικά έπαιζαν άψογα όπως πάντα.

Τις λάμπες τις πούλησα εγώ στον Νίκο γιατί δεν μου ήταν χρήσιμες λόγω αναβάθμισης σε μονομπλόκ. Παίζαν στον τελικό Primaluna Prologue 4 που βγάζει περίπου 40 βατ στο κανάλι, τιμή πολύ λογική και σχετικά συντηριτική, ως εκ τούτου δεν νομίζω ότι ξεζουμίστηκαν οι λάμπες ούτε είναι στο τέλος της ζωής τους. Επειδή όμως δεν μου αρέσει να μιλάω χωρίς στοιχεία τις έδωσα για μέτρηση στους αδελφούς Τσακιρίδη με την ευκαιρία της αγοράς των νέων μου μονομπλόκ και όπως το περίμενα οι λάμπες είναι μια χαρά......Προφανώς το πρόβλημα είναι στον ενισχυτή του Νίκου αλλά δεν έχω τις γνώσεις για να διαγνώσω ακριβώς το πρόβλημα. Από αυτά που μου είπε όμως συμπέρανα ότι οι δικές του λάμπες είναι στο τέλος της ζωής τους (σπίθες και έλλειψη gain). Σε κάθε περίπτωση πήρα τις λάμπες πίσω χωρίς να έχω υποχρέωση γιατί τις πούλησα για να κάνω καλό όχι για να ζορίζεται ο Νίκος. Όταν τις ξαναδοκίμασα στον δικό μου ενισχυτή φυσικά έπαιζαν άψογα όπως πάντα.

:SFGSFGSF:

Επιβεβαιωνω τα λεγόμενα του φίλου και τον ευχαριστώ για την άψογη συμπεριφορά του! Ίσως όντως να έχω πρόβλημα με τις ρεκτιφιε λάμπες τις οποίες και αντικατεστησα. Με τις νέες ρεκτιφιε λοιπόν θα δοκιμάσω ξανά τις λάμπες του πιο πάνω φίλου, οι οποίες μου άρεσαν και αισθητικά και ηχητικά.