Προβλημα με LCD-TV LG M228WA

polll

New member
7 April 2008
39
Κεφαλλονιά
Γεια σας
Η καινουργια μου TV LG M228WA παρουσιαζει το γνωστο backlight bleeding στην πανω και κατω πλευρα, και μαλιστα ειναι αρκετα εντονο. Τηλεφωνησα στην LG, καποια κοπελα μου ειπε οτι ειναι θεμα ενημερωσης λογισμικου, καπου διαβασα οτι ειναι κατασκευαστικο προβλημα, εδω θα ηθελα την υπευθυνη γνωμη καποιου ειδικου. Περιμενω λοιπον να με ειδοποιησουν απο το σερβις για να την στειλλω.

Εδικός δεν είμαι αλλά....το παρακάτω σχόλιο που αφορούσε συγκεκριμένα SAMSUNG 46A656 είναι γενικό...

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=599375&postcount=266

'Clouding, backlight bleeding ή Ελληνικά 'Συννεφιές" ...όπως θες πέστο....

.....είναι να μην σου τύχει και δεν θεωρείται βλάβη από τους κατασκευαστές...από τα κατά των LCD...

...αντιμετωπίζεται με ρυθμίσεις και κυρίως μείωση του Backlight....το 'Σύννεφο' δεν εξαφανίζεται. απλά γίνεται από λιγότερο, έως καθόλου ενοχλητικό στην καλύτερη περίπτωση....αν δεν βελτιωθεί με τις ρυθμίσεις ζεις με αυτό...

...αλλά ίσως κάποιος με LCD να σε βοηθήσει περισσότερο...και ίσως να κάνω και λάθος......περίμενε και άλλες απαντήσεις .....

Υ.Γ.: Όπως είπα παραπάνω οι κατασκευαστές δεν το θεωρούν πρόβλημα και δεν καλύπτεται από την εγγύηση....αλλά έχουν υπάρξει και φορές που σε πολύ άσχημες περιπτώσεις, έχει γίνει αλλαγή της τηλεόρασης...αυτό όμως εκτός συνόρων...στον Φουρλή δεν ξέρω αν έχει γίνει...'

...
ούτε στην LG δεν ξέρω αν έχει γίνει...:nounder:

Εδικός δεν είμαι αλλά....το παρακάτω σχόλιο που αφορούσε συγκεκριμένα SAMSUNG 46A656 είναι γενικό...

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=599375&postcount=266

'Clouding, backlight bleeding ή Ελληνικά 'Συννεφιές" ...όπως θες πέστο....

.....είναι να μην σου τύχει και δεν θεωρείται βλάβη από τους κατασκευαστές...από τα κατά των LCD...

...αντιμετωπίζεται με ρυθμίσεις και κυρίως μείωση του Backlight....το 'Σύννεφο' δεν εξαφανίζεται. απλά γίνεται από λιγότερο, έως καθόλου ενοχλητικό στην καλύτερη περίπτωση....αν δεν βελτιωθεί με τις ρυθμίσεις ζεις με αυτό...

...αλλά ίσως κάποιος με LCD να σε βοηθήσει περισσότερο...και ίσως να κάνω και λάθος......περίμενε και άλλες απαντήσεις .....

Υ.Γ.: Όπως είπα παραπάνω οι κατασκευαστές δεν το θεωρούν πρόβλημα και δεν καλύπτεται από την εγγύηση....αλλά έχουν υπάρξει και φορές που σε πολύ άσχημες περιπτώσεις, έχει γίνει αλλαγή της τηλεόρασης...αυτό όμως εκτός συνόρων...στον Φουρλή δεν ξέρω αν έχει γίνει...'

...ούτε στην LG δεν ξέρω αν έχει γίνει...:nounder:

Μαλιστα, ας περιμενω λοιπον την απαντηση της LG. Γνωριζει κανεις μηπως μπορει να γινει καποια ρυθμιση απο το σερβις μενου;

Μετα απο 2 εβδομαδες παραμονης στο σερβις της LG ,μου ανακοινωσαν οτι η τηλεοραση δεν εχει κανενα προβλημα! Οστοσο το backlight bleeding ειναι εντονο και ενοχλητικο. Την συγκεκριμενη οθονη την εχω δει σε αρκετα καταστηματα και ηταν αψογη, απλα αναρωτιεμαι μηπως καποια καταστηματα που πουλανε φθηνα εχουν ελλατωματικες παρτιδες, εγω την πηρα απο το πλαισιο. Αυτα για το υπευθυνο σερβις της LG!

Σπάνια η αναγνώριση του backlight bleeding ως βλάβη στις LCD, από τους κατασκευαστές..δυστυχώς αν δεν μπορείς να ελαττώσεις το φαινόμενο με ρυθμίσεις, θα πρέπει να ζήσεις με αυτό.