Πρόβλημα με LG M2794

jim...

Moderator
Staff member
22 February 2008
24,847
Λιβαδιστάν...
Παίδες καλημέρα.

Έχω την παραπάνω τηλεόραση και μου παρουσιάζει το εξής πρόβλημα: Κατά διαστήματα φαίνεται να χάνει την φωτεινότητα της για κάποια δεπτερόλεπτα. Σα να μπαίνει σε safe mode αλλά όχι τόσο έντονα.

Προσπάθησα να δω αν το κάνει συγκεκριμένες στιγμές ή αν το κάνει όταν ζεστένεται αλλά δεν έβγαλα άκρη!

Το κάνει καιρό αλλά λόγω υποχρεώσεων δεν έδωσα μεγάλη σημασία γιατί δεν παρακολουθούσα τηλεόραση. Κοιτάζω για αγορά πλέον όμως μεγαλύτερης και αυτή θα πάει στην κρεβατοκάμαρα οπότε ίσως παίζει αρκετά.

Κάποια βοήθεια? Ρώτησα κάποια στιγμή εδώ και μου είπαν πως θεωρείται πρωτίστως monitor pc (με tv) οπότε να μην έχω και μεγάλες απαιτήσεις.

Η τηλεόραση είναι 1,5 έτους.

Μάλλον inverter του οπίσθιου φωτισμού βρωμάει.

Αφού είσαι εντός εγγύησης jim..., μη χάνεις χρόνο, επικοινώνησε με το service άμεσα...

Μάλλον inverter του οπίσθιου φωτισμού βρωμάει.

Αφού είσαι εντός εγγύησης jim..., μη χάνεις χρόνο, επικοινώνησε με το service άμεσα...

Κάτι τέτοιο θα κάνω. Απλά λόγω επαρχίας έλεγα μήπως το γλυτώσω το πήγαιν'-έλα....

Έχεις σιγουρευτεί ότι δεν φταίει το global dimming...που σε σκοτεινές σκηνές χαμηλώνει τον οπίσθιο φωτισμό για καλύτερο μαύρο;

Έχεις σιγουρευτεί ότι δεν φταίει το global dimming...που σε σκοτεινές σκηνές χαμηλώνει τον οπίσθιο φωτισμό για καλύτερο μαύρο;

Έχω παρατηρήσει ότι γίνεται συχνά στα σκοτεινά. Ίσως είναι σύμπτωση...

Για ρίξε περισσότερες πληροφορίες...:popcorn:

Ανάλογα με την ρύθμιση της Εξοικονόμησης ενέργειας που έχεις βάλει(πρέπει να έχει αυτόματο ώστε να λειτουργεί το global dimming),χαμηλώνει τον οπίσθιο φωτισμό,για να καταλάβεις σκοτεινά πλάνα->χαμηλώνει ο φωτισμός,φωτεινά πλάνα->ανεβαίνει,και λογικό είναι να γίνεται συνεχώς,πάντως εύκολα το παρατηρείς.Ονομάζεται global dimming και έχει σκοπό το να πετύχει καλύτερο μαύρο,και βέβαια την εξοικονόμηση ενέργειας.

Last edited:
Ανάλογα με την ρύθμιση της Εξοικονόμησης ενέργειας που έχεις βάλει(πρέπει να έχει αυτόματο),χαμηλώνει τον οπίσθιο φωτισμό,για να καταλάβεις σκοτεινά πλάνα->χαμηλώνει ο φωτισμός,φωτεινά πλάνα->ανεβαίνει,και λογικό είναι να γίνεται συνεχώς,πάντως εύκολα το παρατηρείς.Ονομάζεται global dimming και έχει σκοπό το να πετύχει καλύτερο μαύρο,και βέβαια την εξοικονόμηση ενέργειας.

Μάλιστα. Πάω να το ψάξω και ενημερώνω!

Δεν το βρίσκεις;Εάν είναι θα το ψάξω λίγο και θα σου πω ακριβώς ποιά ρύθμιση θα ''πειράξεις''.

Δεν έχει τέτοια ρύθμιση. Έφαγα τον κόσμο. Πρέπει να είναι αυτόματο.....

Αν το βρεις, καλοδεχούμενο, αλλιώς το βράδυ θα το τσεκάρω με καμιά ταινία!...

Δεν έχει τέτοια ρύθμιση. Έφαγα τον κόσμο. Πρέπει να είναι αυτόματο.....

Αν το βρεις, καλοδεχούμενο, αλλιώς το βράδυ θα το τσεκάρω με καμιά ταινία!...

Ρυθμίσεις->εικόνα->αυτόματη φωτεινότητα->όχι

Ρυθμίσεις->εικόνα->αυτόματη φωτεινότητα->όχι

Δεν έχει κάτι τέτοιο.

attachment.php

Και που να ξεκινήσω έρευνα αγοράς για το σαλόνι σε κάνα μήνα...

Εκεί να δεις πρήξιμο...:guitarist:

Θα βρώ και άλλη ρύθμιση που μπορεί να έχει η δικιά σου,μισό λεπτό Please
!Θα σου βρούμε και καινούρια tv...:BDBDG54:

Εκτώς από το αυτόματη φωτεινότητα,που είναι ανάμεσα στο Λόγος και κατάσταση εικόνας,δεν βλέπω κάτι παρεμφερές,μάλλον το κάνει από μόνη της,η άλλη λύση είναι στις Προηγμένος έλεγχος να τα απενεργοποιήσεις όλα,μήπως υπάρχει κάτι εκεί....

Last edited:
Εκτώς από το αυτόματη φωτεινότητα,που είναι ανάμεσα στο Λόγος και κατάσταση εικόνας,δεν βλέπω κάτι παρεμφερές,μάλλον το κάνει από μόνη της,η άλλη λύση είναι στις Προηγμένες λειτουργίες να τα απενεργοποιήσεις όλα,μήπως υπάρχει κάτι εκεί....

Θα το δω το βράδυ σε καμία ταινία... Ελπίζω να μην έχει πάλι το Ράμπο.:flipout:

Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου!

Μου φτάνει να δω ότι δεν έχει πρόβλημα...

Θα το δω το βράδυ σε καμία ταινία... Ελπίζω να μην έχει πάλι το Ράμπο.:flipout:

Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου!

Μου φτάνει να δω ότι δεν έχει πρόβλημα...

Τέλος,δες εάν το κάνει όταν παίρνεις εικόνα από dvd κτλπ.

Αν στο κάνει μόνο στα σκοτεινά πλάνα jim... τελικά, δοκίμασε στον "Προηγμένο έλεγχο", να απενεργοποιήσεις τα fresh color και fresh contrast...

Αν στο κάνει μόνο στα σκοτεινά πλάνα jim... τελικά, δοκίμασε στον "Προηγμένο έλεγχο", να απενεργοποιήσεις τα fresh color και fresh contrast...

Βάσει της λειτουργίας του global dimming,στα φωτεινά πλάνα θα ανεβαίνει ο φωτισμός(όχι μόνο στα πίσω).