Πρόβλημα με LG Μ2794D-PZ

DiTz

New member
7 November 2007
11
Καλησπέρα, χρόνια πολλά σε όλους!

θέλω να ρωτήσω σχετικά με ένα πρόβλημα που έχω με την Μ2794D-PZ που έχω...
Έχω κανονικά το laptop μου συνδεδεμένο με ένα απλό καλώδιο DVI -> DVI.
Όλα δουλευουν φισιολογικά και ωραία στην max ανάλυση.

Πήρα απο το eshop και ένα καλώδιο equip DVI -> HDMI (1.5 μέτρο των 7 ευρώ) για να συνδέσω και το σταθερό μου πισί σε μια απο τις δυο HDMI της οθόνης.
Το πρόβλημα μου είναι οτι απο το σταθερό μου πισί η ποιότητα της εικόνας είναι χάλια. Τα χρώματα δεν εμφανίζονται καλά και επίσης κόβει λίγη εικόνα απο πάνω και απο κάτω.
Αν το συνδέσω με DVI -> DVI καλώδιο στην DVI θύρα της οθόνης, όλα λειτουργούν καλά.

Έχετε καμιά ιδέα αν φταίει το DVI -> HDMI καλώδιο που αγόρασα;;
Ή μήπως είναι πρόβλημα των HDMI θυρών που έχει πάνω η οθόνη;;

Ευχαριστώ!

Χλωμό να έχει κάτι το καλώδιο σου. Πρόβλημα της οθόνης είναι κατα πάσα πιθανότητα.

Δες μήπως μπορείς να ρυθμίσεις τπτ ετικέτες PC κλπ από τα μενού της οθόνης.

Πρόβλημα της δικής μου, ή γενικά του μοντέλου;;
Να απευθυνθώ στο service δηλαδή;

Διάβασε σε παρακαλώ τι τραβήξαμε με τα HDMI της LG δίπλα και..θα δεις...

Τουλάχιστον έχεις και το DVI εσύ...

Δες και τυχόν ρυθμίσεις που σου είπα για ετικέτα PC.

Δεν νομίζω το πρόβλημα μου να είναι ίδιο με των παιδιών στα θέματα για τις LG, μιας και εγώ δεν εχω σπασιματα κτλ (τα οποια ειναι και ανεκτά από κάποιους). Εμενα μου κόβει εικόνα πάνω και κάτω και τα χρώματα είναι τελείως χάλια...

Έχει κανένας το ίδιο monitor;;

Το πρόβλημα με το κόψιμο της εικόνας μπορείς να το φτιάξεις από τις ρυθμίσεις της κάρτας γραφικών σου.

Τα χρώματα κλπ σου είπα ξανά, δες μήπως έχει ρύθμιση η οθόνη που μπορείς να ονομάσεις το HDMI ως ετικέτα "PC".

Αυτά.

Το πρόβλημα με το κόψιμο της εικόνας μπορείς να το φτιάξεις από τις ρυθμίσεις της κάρτας γραφικών σου.

Τα χρώματα κλπ σου είπα ξανά, δες μήπως έχει ρύθμιση η οθόνη που μπορείς να ονομάσεις το HDMI ως ετικέτα "PC".

Αυτά.

Δεν είναι θέμα ρύθμισης απο την κάρτα γραφικών...
Το κάνει μόνο όταν το συνδέω με HDMI... Με το DVI όλα καλά!

Μπορείς να γράψεις τι είδους ανάλυση στέλνεις από το pc, και τι κάρτα γραφικών έχεις;

1920x1080
Έχω δοκιμάσει με 6600GT από το σταθερό πισί, και με 8800GT M απο το λαπτοπ μου.

Μπορει να έχει και ασυμβατότητα , τα κάνει αυτά η LG Η δικιά μου οθόνη L24PMW
την έστειλα για σέρβις διότι έχει ασυμβατότητα με την 9800 Series στο hdmi.

Βασικά, αντιμετώπισα ανάλογο πρόβλημα με μια Dell 27" που έχω. Μόλις από το HDMI ανιχνεύσει "κινηματογραφική" ανάλυση (1920x1080 π.χ.) τότε μεταβαίνει αυτόματα σε κατάσταση για θέαση ταινιών, όπου αλλάζει το χρωματικό χώρο, και τα χρώματα του desktop αλλάζουν παντού. Οπότε ψάξε στα μενού, να δεις αν γυρίζει σε θέαση ταινιών. Από το εγχειρίδιο που βρήκα, δες αν στο μενού -> Εικόνα -> Κατάσταση Εικόνας λέει "κανονική" ή Σινεμά. Επίσης, μπορείς να δοκιμάσεις και την επιλογή παιχνίδι... (σελ. 49 του εγχειριδίου).
Επίσης δοκίμασε και την ανάλυση 1920x1080/60Hz αν τα παραπάνω δεν βοηθήσουν.

βασικά κοίταζα το εγχειρίδιο της Μ2794D-PZ, και είδα την επιλογή "Κατάσταση Εικόνας", που φαίνεται σχετικό. Ας δοκιμάσει ο κάτοχος, μπορεί να δουλέψει...
Αν δεν δουλέψει, τότε πρέπει να στείλει ανάλυση που δεν είναι κινηματογραφική, παίζοντας με τα Hz...

Και με τις δυο κάρτες παρουσιάζει το ίδιο πρόβλημα που αναφέρω παραπάνω.

Και με τις δυο κάρτες παρουσιάζει το ίδιο πρόβλημα που αναφέρω παραπάνω.

Μπορείς να δεις τι επιλογή έχει στο κατάσταση εικόνας, μέσα στα μενού εικόνα;

Θα το δω, δε λίγες μέρες που θα γυρίσω και θα έχω την οθόνη μπροστά μου!

Κανονική έχει.
Λοιπόν, έβγαλα μια εικόνα να δείτε.
Δείτε τα χρώματα και τα γράμματα...

Δεν έχεις βάλει το οδηγό της οθόνης,δεν μας λες για την επιλογή που έχει στο κατάσταση εικόνας, μέσα στα μενού εικόνα της τηλεόρασης?μια που έκανες τον κόπο να προβάλεις εικόνα, γιατί δεν δειχεις και μια από το αρχικό θεμα !