ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ LG PLASMA RZ 42PX11

yiazoo

Established Member
26 October 2006
224
Athens, Greece
Γεια χαρά σε όλους. Τώρα τελευταία έχω γεμίσει το forum με τα προβλήματά μου...αλλά κάπου θέλω να τα πω και εγώ.
Λοιπόν η Plasma μου, LG RZ 42PX11 είναι 2 χρονών και 3 μηνών (3 μήνες αφού έληξε η εγγύηση).
Έκαψε το τροφοδοτικό και δεν ανάβει πια. Την έστειλα στο service και πόσο λέτε ότι κάνει να το αλλάξουν; 500 ευρώ!!!. Έπαθα μεγάλη ήττα παιδιά!!!.
Έχω στείλει mail στην lg και μου απάντησαν ότι το έχουν προωθήσει στο κατάλληλο τμήμα για να εξετάσουν τα παράπονά μου. Ζητάω κάποια "ειδική" μεταχείριση....3 μήνες ρε παιδιά μετά την εγγύηση. Κρίμα και άδικο! 1.000 ευρώ έχει το νέο μοντέλο με μεγαλύτερη ανάλυση. Τι να κάνω; Περιμένω μπας και φιλοτιμηθούν και κάνουν κάτι αλλιώς τα κλαίω τα 500 ευράκια. Όχι τίποτε άλλο αλλά μέχρι τώρα ήμουν πολύ ικανοποιημένος από την ποιότητα της lg. Αγόρασα και mini stereo, και dvd recorder lg πριν λίγες μέρες. Για να δούμε...

+1 και απο μενα .. Μην κανεις καμμια λ@λ@κια και δωσεις 500 ευρω στους απατεωνες για 3 χρονων μοντελο και μαλιστα για τροφοδοτικο που τα παιρνουν με κοντεηνερ, ουτε καν με το κιλο.
Ωραιοι εκει στην LG ,για αλλαγη πανελ τι θελουν ? κανα 2000λιαρο :flipout::flipout::flipout:
Τροφοδοτικο 500 ευρω , να γραφτει στα ανεκδοτα του μηνα παρακαλω ......

Εννοείται ότι δεν συμφέρει αλλά κοίταξέ το και αλλού σε κανένα άλλο service.Και εγώ είχα ενα home cinema της LG με 2 χρόνια εγγύηση και μου χάλασε και εμένα μετά απο 3 μήνες αφότου είχε λήξει!Τι διάολο προγραμματισμένα τα έχουνε?Ευτυχώς τη γλύτωσα μόνο με 50 ευρώ.Δε προλάβαμε να το στείλουμε στην αντιπροσωπεία.Οριακά τη γλύτωσα..

Και ομως..τα παλμοτροφοδοτικα ειναι οντως μια πανακριβη αντικατασταση.Το θεμα ειναι να μη σου τυχει και μαλιστα σε τοσο συντομο χρονικο διαστημα.Το ιδιο ειχε συμβει και με εμενα με εναν προτζεκτορα και το κοστος ηταν ακριβως 500 ευρο χορις την εργασια....Η αρχικη τιμη του προτζεκτορα ηταν περιπου εναμιση εκατομμυριο δρχ οποτε φανταζε λογικη μια τετοια τιμη οχι ομως μετα απο 6 χρονια που πλεοον αγοραζεις μηχανημα αξιολογο με 1000 ευρο! Ακριβως το ιδιο ισχυει και για την τηλεοραση του φιλου που πριν 2 χρονια θα φανταζε λογικη τιμη τα 500ε μια και η TV του κοστιζε πολυ περισσοτερα απο οτι κοστιζει σημερα.Εγω λοιπον δε το αντικατεστησα το τροφοδοτικο(αλλαξα μηχανημα) αλλα ημουν και καπως τυχερος μια και καηκε μετα απο 6 χρονια...Πιστευω πως δυσκολα θα βρεθει λυση αλλα ισως σταθεις και τυχερος με το email που εστειλες στη "μαμα εταιρεια"...το κακο ειναι οτι μεχρι να απαντησουν θα εισαι χορις τηλεοραση και πολυ αμφιβαλω αν μπορει να τοποθετηθει καποιο "ημιτασιον" τροφοδοτικο μια και συνιθως με το καψιμο του παλμοτροφοδοτικου χρειαζετε και επεναπρογραμματισμος της eprom.
Ψαξτο ομως και απο αυτη την πλευρα το θεμα...ισως κατι να γινετε ποιο οικονομικο (ετσι και αλιως η εγγυηση σου εχει ληξει).....κρατα μας ενημερους.

Last edited:
το 2000 μπορει να ηταν μια σχετικα ποιο ακριβη λυση ,τωρα ποια οχι και σιγα το ζορι που τραβαει σε μια τιβι,ναταν κανενας βαρβατος ενισχυτης να πω οτι θελει εργαλειο.....αλλα σε Plasma?
Ζοριζετε απο τα ανεμιστηρακια?
Αν βρεις κανενα μαστορα της προκοπης που να ξερει τι του γινετε καλως, αλλοιως κανε ενα ωραιο και ακριβο ντεκορ .....
Δυστηχως ετσι ειναι η σημερινη τεχνολογια ,σου χαλασε ,Τσουκαλας μετα ,Αντε γεια ,Αντε γεια...... χωρια οτι πρεπει και να σου χαλασει σε ευλογο χρονικο διαστημα γιατι ειναι part of the plan ,τι θα κανουν οι ανθρωποι:flipout:
αμα κραταμε εμεις μια τι βι 10 χρονια.

Δεν νομίζω ότι πρέπει να αποδεχθείς τη βλάβη τόσο απλά γιατί "έτσι είναι σήμερα τα ηλεκτρονικά".
Είναι επιεικώς απαράδεκτο μια τόσο ακριβή συσκευή να χαλάει μέσα σε δύο χρόνια.Γράψε τους ότι έχεις "ανεβάσει" το θέμα εδώ μέσα,δίνοντάς τους και το link.Παράλληλα αν σε γράψουν,ανέβασε αντίστοιχα θέματα και σε άλλα forums με πολύ πιο δεικτικό τίτλο όπως "Τηλεοράσεις LG.Σε δύο χρόνια σταματούν να λειτουργούν και η αντιπροσωπεία μου ζητάει 500 για να την επισκευάσει".
Έχω αγοράσει 2 plasma LG,η πρώτη μια 42' και η αντικαταστάτριά της μια 50'.
Διαβάζοντας το thread,σκέφτηκα αμέσως ότι το ίδιο μπορεί να συμβεί και σ´εμένα σε λίγους μήνες που λήγει η εγγύησή της.
Δηλαδή τι πρέπει να κάνουμε;
Να τους την πηγαίνουμε προληπτικά για έλεγχο,1 μήνα πριν λήξει η εγγύηση;
Και τίποτα να μην αλλάξουν,το συνεργείο που θα τη μεταφέρει και ο τεχνικός που θα την ψάξει,θα πληρωθούν.
Ας περιμένουν λοιπόν εκατοντάδες κλήσεις από όλους τους κατόχους LG τηλεοράσεων,για "έλεγχο" και μετά σου λέω αν θα σου αλλάξουν το τροφοδοτικό.
Σε κάθε περίπτωση,ενημέρωσέ μας.

Παιδιά ευχαριστώ για το κουράγιο που μου δίνετε...Ακόμα από την LG κανένα νέο, έχω στείλει ήδη 3 μηνύματα αλλά....τίποτα. Εν τω μεταξύ τους τύπους στο service τους έχω stand by μπας και γίνει τίποτα. Δεν την έχω φτιάξει ακόμα. Αγόρασα μία μικρή για να έχω μέχρι να δω τι θα κάνω. Το γαμώτο είναι ότι το Σάββατο μετακόμισα σε καινούργιο σπίτι οπού έχω φτιάξει χώρο ειδικό για την τηλεόραση με φωτισμό πίσω, καλώδια κάτω από το πάτωμα για τα ηχεία πίσω κλπ....και τώρα βλέπω με την 21'' :((( Πάντως αυτό που είπε ο φίλος ότι είναι προγραμματισμένες να χαλάνε 2-3 μήνες μετά την εγγύηση μου πέρασε και εμένα από το μυαλό...Λέτε;

ΕΧΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΜΕΝΑ Η ΖΗΜΙΑ ΕΙΝΑΙ 700ΕΥΡΩ.Η ΟΘΟΝΗ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΓΡΑΜΜΕΣ.Η LG ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΓΓΥΗΣΗΣ.ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ.ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΗΣΩ ΟΣΟ ΠΑΕΙ ΚΙ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΤΙΠΟΤΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΣΦΗΜΗΣΩ ΠΑΝΤΟΥ ΞΕΚΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ

ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ LG

οκ συγγνωμη
παντως αν εχει καποιος καπια ιδεα πως μπορω να διεκδικησω την επισκευη χωρις να την χρεωθω ας με ενημερωση
γιατι μιλαμε για αδικιολογητη ζημια μιας και η τηλεοραση δεν εχει ξεπαρασει την διαρκρια ζωης που δινει η LG των 60,000 ωρων λειτουργιας

Πόσα χρόνια έχεις την τηλεόραση ?

Οι 60000 ώρες δεν έχουν σχέση με βλάβες και αναφέρονται καθαρά στην φωτεινότητα που πέφτει με την πάροδο του χρόνου σε όλες τις τηλεοράσεις.

την εχω μολις 3 χρονια.δεν ειναι οτι επεσε η φωτεινοτητα αλλα οτι καηκαν καποιες πλακετες και η οθονη ειναι γεματη χιονια και γραμμες πολυχρωμες.καθολου εικονα δηλαδη

Ναι κατάλαβα τι πρόβλημα υπάρχει. Ήθελα να πω πως καμιά εταιρία δεν εγγυάται πως δεν θα υπάρξει βλάβη μέχρι τις 60000-100000 ώρες ζωής που αναφέρουν.

Μακάρι να καταφέρεις να στην επισκευάσουν χωρίς να πληρώσεις, αλλά δύσκολο μου φαίνεται.

Απάντηση: Re: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ LG PLASMA RZ 42PX11

801 11 200 900 & 210 480 0564
Ειναι τα τηλέφωνα για παράπονα στήν LG
Πές το πρόβλημα, την ημερ. αγοράς και τον τεχνικό και απαίτησε δωρεάν επισκευή.

Φίλε apostatis στο αγγλικό φόρουμ, κάτοχος της ίδιας τηλεόρασης είχε το ίδιο ακριβώς πρόβλημα (έτσι φαίνεται από τις φώτο τουλάχιστον) και το έλυσε αλλάζοντας ο ίδιος ένα εξάρτημα που του κόστισε 80 .

Ρίξε μια ματιά στο νήμα:

http://www.avforums.com/forums/plasma-televisions/698047-lg-rz-42px11-screen-problems.html

Αν δεν βρεις άκρη με την αντιπροσωπεία ίσως μπορείς να προμηθευτείς το εξάρτημα και να το πας σε κάποιον τεχνικό για τοποθέτηση.

Στις 60,000 ωρες υποτειθεται οτι θα εχει πεσει η φωτεινοτητα μιας πλασμα στο μισο. Δεν εχει καμια σχεση με εγγυησεις κτλ.

Παιδιά , ένας συγγενής μου με το ίδιο μοντέλο lg πλάσμα πριν 1 μήνα του χάλασε ( δεν άναβε καθόλου),. ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ και αυτή μόλις είχε λήξει η εγγύηση. Καλεί το σερβις την παίρνουν και μετά από 15 μέρες του λένε "καμμένη πλάκέτα" κόστος 550 ευρώ, και αν δεν την επισκευάσει κόστος 70 ευρώ για μεταφορά και έλεγχο.
Εχθές το βράδυ έμαθα ότι η δεύτερη τηλεόραση που έχει μια lg 42 lcd True high definition, νέκρωσε και αυτή, δεν ανάβει ούτε το λαμπάκι! Ευτηχώς αυτή είναι στην εγγύηση. ΤΙ ΝΑ ΠΩ!!!
Το κακό είναι οτι και εγώ είμαι κάτοχος μιας lg 50pg6000, και εχω αρχίσει να ανυσηχώ. Δεν γνωρίζω πότε θα έρθει η σειρά μου.

Απάντηση: Re: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ LG PLASMA RZ 42PX11

Παιδιά , ένας συγγενής μου με το ίδιο μοντέλο lg πλάσμα πριν 1 μήνα του χάλασε ( δεν άναβε καθόλου),. ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ και αυτή μόλις είχε λήξει η εγγύηση. Καλεί το σερβις την παίρνουν και μετά από 15 μέρες του λένε "καμμένη πλάκέτα" κόστος 550 ευρώ, και αν δεν την επισκευάσει κόστος 70 ευρώ για μεταφορά και έλεγχο.
Εχθές το βράδυ έμαθα ότι η δεύτερη τηλεόραση που έχει μια lg 42 lcd True high definition, νέκρωσε και αυτή, δεν ανάβει ούτε το λαμπάκι! Ευτηχώς αυτή είναι στην εγγύηση. ΤΙ ΝΑ ΠΩ!!!
Το κακό είναι οτι και εγώ είμαι κάτοχος μιας lg 50pg6000, και εχω αρχίσει να ανυσηχώ. Δεν γνωρίζω πότε θα έρθει η σειρά μου.

Φυσικά και το ξέρεις αλλά φοβάσαι να το παραδεχθείς!!!
Μα μόλις λήξει η εγγύηση φυσικά:flipout::flipout::flipout: