Πρόβλημα με λήψη 2 δορυφόρων σε Dreambox 500s

pkarav

New member
4 November 2012
20
Καλημέρα,
εδώ και 1 χρόνο αντιμετωπίζω πρόβλημα με την εναλλαγή από κάποιο κΑΝΆλι hotbird σε άστρα και το αντίστροφο. Δεν δίνει σήμα σαν να μην υπάρχει δορυφόρος. Κάποιες φορές ανοίγει κάποιες παραμένει το σήμα χαμηλό για μέρες. Φώναξα τεχνικό άλλαξα diseq (πήρα ένα johansson) αλλά πάλι τα ίδια. Αλλο πρόβλημα δεν υπάρχει. Χρονικά πριν ένα χρόνο άλλαξα lnb για τον αστρα και ο τεχνικός είπε πως έκανε κεντρικό τον άστρα και παράκεντρο τον hotbird. Από τότε 'εχω προβλήματα με την εναλλαγή από αστρα σε hotbird μόνο. Στις ρυθμίσεις έβαλα 1ο τον hotbird kai 2ο τον αστρα. Έχω δοκομάσει όλα τα images αλλά τα ίδια. Εχει κανείς καμμιά ιδέα? Εχω dream 500plus γνήσιο και δοκίμασα και άλλους αποκωδικοποιητές και κάνει τα ίδια

Last edited by a moderator:
απ' ότι έχω διαβάσει είναι μάλλον θέμα diseqc. Διάβασα ότι με spaun λύνεται το πρόβλημα.. Όποιος έχει καμιά ιδέα ας απαντήσει!

Μακάρι να λυθεί το πρόβλημα. Το spaun είναι συσκευή diseqc? Ποιο μοντέλο της παίρνω?
Αντε να δούμε γιατί τραβάω μεγάλη ταλαιπωρία

φιλε μου το προβλημα ειναι ο dreambox ,μην ασχολεισε με diseqc,
αμα απο τον δεκτη μεχρι το πιατο ειναι πολλα μετρα καλωδιο ,ο δεκτης αδυνατει λογο ρευματος να γυρησει απο τον εναν δορυφορο στον αλλο και παντα θα σου βρησκει μονο τον δορυφορο που ειναι στο diseqc a.

παρε αλλο δεκτη να ληθει το προβλημα σου.

ναι αλλά μετά απο 30 sec ερχεται το σήμα του astra. μήπως χρειάζεται κανένας ενισχυτής σήματος πριν αλλάξω δέκτη?

και ποιον δεκτη να πάρω σαν τον dream και με hd?

δεν ειναι θεμα ενισχυτη σηματος ,ειναι θεμα ισχυς ρευματος που στελνει ο δεκτης στο diseqc για να γυρησει στον αλλο δορυφορο.

οταν σου λεω παρε δεκτη δεν εννοω να παρεις αλλο 500αρακι,πρεπει να πας σε καποιο enigma2 δεκτη.

ας πούμε ποιον? με unix διαχείριση, ethernet και hd? Μέσα από ενα ψάξιμο είδα πως ο edision argus pingulux είναι και φθηνός και με αυτά τα χαρακτηριστικά. Μπορείς να μου προτείνεις κάποιους?

θα σου προτεινα VU or DREAMBOX enigma2,ακομα και ενα κλωνο dreambox που ειναι πιο φθηνοι.

δεκτες με λογισμικο spark οπως edision που αναφερεις δεν θα σου προτεινα.

Προσωπικά πάντως δε νομίζω ότι είναι θέμα δέκτη (και μάλιστα στην περίπτωση του φίλου pkarav μιλάμε για γνήσιο dreambox). Θα δοκίμαζα με άλλο DiSEqC διακόπτη, πρώτα maximum ή spaun, αν δεν υπάρχει πρόβλημα με την τιμή του.

http://www.skroutz.gr/c/243/aksesouar-doryforikwn.html?keyphrase=MAXIMum+DiSEqC+4+1

http://www.skroutz.gr/c/243/aksesoua...=spaun+411+wsg

http://www.satrix.gr/index.php?dispa...oduct_id=29796

Last edited:
Σε ευχαριστώ πολύ . Θα μου πρότεινες τον maximum ή τον spaun. Mάλλον λόγω τιμής δείχνει καλύτερος ο spaun. Θα ήθελα πολύ την γνώμη σου

Θέμα τιμής πάντα θα υπάρχει. Πίστεύεις ότι θα λυθεί? Εχω ταλαιπωρηθεί αρκετά. Σε ευχαριστώ πολύ

Κάτοχοι γνήσιων dreambox δεν έχουν αναφέρει προβλήματα με διακόπτες spaun. Μπορείς όμως να δοκιμάσεις με τον maximum και βλέπεις.

Πέρα από αυτό μπορεί να φταίει καμμιά καλωδίωση από την πρίζα μου μέχρι το πιάτο? Ή να βραχυκυκλώνει η ίδια η πρίζα?

πάλι με dreambox 500 clone και με dreambox 7025 γνήσιο. Ανέβηκα στα κεραμίδια το μεσημέρι έβγαλα λίγο τα καλώδια από το diseqc και τα ξαναέβαλα. Για λίγο διορθώθηκε αλλά μετά και πάλι τα ίδια. Πολλές φορές δεν έρχεταο καθόλου το σήμα, κάνω επανεκκίνηση τον δέκτη και αν είναι σε κανάλι του αστρα δίνει σήμα. Κουλά πράγματα. Αυριο πάντως θα παραγγείλω spaun diseqc

ελπίζω να είναι καλά. Αλλιώς βλέπω να περνάω νέο καλώδιο μεσα απο την σωλήνωση της οικοδομής

Επεξεργασία:
Τα νέα με το spaun diseqc ήταν παρα πολύ ευχάριστα. Λύθηκε το θέμα. Και επειδή τελείωσα με το σημαντικότερο θέμα θα ήθελα να ρωτήσω το forum : Έχω ένα lnb ακόμη (το 3ο) στο 1ο έχω hotbird στο 2ο astra και στο 3ο ποιον δορυφόρο αξίζει να βάλω? Είμαι μεταξύ hellassat 39 και eutelsat 9. Ποιον θα προτείνατε?

Πήρα σήμερα από ένα κατάστημα στην Α. Γλυφάδα να αγοράσω ένα τετραπλο spaun και το πρόβλημα με την λήψη το 19.2 λύθηκε. Ευχαριστώ όλους σας για την βοήθεια. Αυτό που έχω να παρατηρήσω για τους διακόπτες spaun είναι οτι είναι πολύ πιο μικροι σε μέγεθος από τα άλλα diseqc που έχω δει και υπάρχει δυσκολία ως προς το κούμπωμα των lnb.. είναι σφυκτές οι τρυπούλες τους :-P. μου πήρε λίγο ώρα για να βιδώσω τα lnb αλλά είμαι ευχαριστημένος που τελικά έγινε δουλειά!!