Πρόβλημα με λήψη 2 δορυφόρων σε Dreambox 500s

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ
εδώ και 10 μέρες αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Έχω 2 lnb me diseqc spaun και ενώ ο astra έχει σήμα 95% ο hotbird εκεί που έχει 90 ξαφνικά πέφτει στο 65 . Μετά από επανεκκίνηση επιστρέφει στο 90 και σε 2 λεπτά πάει σιγά σιγά στο 65. Πολλές φορές και μετά απο επανεκκίνηση παραμένει χαμηλό το σήμα. Υποπτεύομαι πως είναι το lnb (quad lnb) γιατί άλλαξα δέκτη και κάνει τα ίδια. Θα ήθελα τη γνώμη του φορουμ. Ευχαριστώ

Δοκίμασα πριν μερικές μέρες αλλά μου φαίνεται το ίδιο. Λέτε να θέλει αλλαγή το lnb? Βέβαια τώρα από το μεσημέρι παίζει με φουλ σήμα. Περίεργα πράγματα μου συμβαίνουν

Πάντως 2 μέρες που δεν εχω πειράξει τον δέκτη (τροφοδοσίες, επανεκκινήσεις, κεραία) παίζει με φουλ σήμα. Μπορεί να είναι οι ενώσεις με το lnb ή μπορεί με το diseqc γιατί το spaun έχει πολύ μικρές υποδοχές. Φαντάζομαι πως είναι από εκεί.

Επεξεργασία:
Τώρα για λίγο έπεφτε το σήμα και μετά πάλι φουλ. Να δω τις συνδέσεις με το lnb? ή με το diseqc? Μήπως κάτι δεν παταει καλά γιατί αυτό το spaun dieqc. Την προηγούμενη φορά έφαγα κανένα 2 ωρο μέχρι να παίξει

Last edited by a moderator:
Οι υποδοχές είναι ίδιες σε όλα τα diseqc, τσέκαρε τα καλώδια και ειδικά εκεί που είναι τα F connectors δες αν κάποια τριχούλα από τη γείωση ακουμπάει στον κεντρικό χαλκό...

Μπορεί ακόμα και κάπου στη διαδρομή το καλώδιο να έχει φαγωθεί, αν είναι κάπου χύμα ελεύθερο το καλώδιο υπάρχει περίπτωση όταν έχει αέρα να κουνιέται και να χάνει την επαφή του αν είναι φαγωμένο....

Παρατήρησα χθες βράδυ (χωρίς αέρα) πως από 89% σιγά σιγά έπεσε στο 70 και μετά από 1 πεντάλεπτο ανέβηκε πάλι σιγά σιγά στο 89. Θα ξαναανέβω στα κεραμίδια το σκ να δω τι γίνεται. Πάντως και ο γείτονας από κάτω που έχουμε ίδιο πιάτο και lnb (quad lnb) εντόπισε παρόμοιο πρόβλημα μόνο στον hotbird (έχουμε και astra lnb) όπως και εγώ

Επεξεργασία:
Οι υποδοχές είναι ίδιες σε όλα τα diseqc, τσέκαρε τα καλώδια και ειδικά εκεί που είναι τα F connectors δες αν κάποια τριχούλα από τη γείωση ακουμπάει στον κεντρικό χαλκό...

Μπορεί ακόμα και κάπου στη διαδρομή το καλώδιο να έχει φαγωθεί, αν είναι κάπου χύμα ελεύθερο το καλώδιο υπάρχει περίπτωση όταν έχει αέρα να κουνιέται και να χάνει την επαφή του αν είναι φαγωμένο....

Έχεις δίκιο. Παρατηρώ σήμερα που φυσάει , όταν φυσάει πέφτει το σήμα, ανεβαίνουν τα ber, μόλις κοπάζει ανεβαίνει το σήμα. Φωνάζω ειδικό για να το φτιάξει. Δεν ξαναασχολούμαι. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια όλων σας.

Re: Απάντηση: Πρόβλημα με λήψη 2 δορυφόρων σε Dreambox 500s

Προσωπικά πάντως δε νομίζω ότι είναι θέμα δέκτη (και μάλιστα στην περίπτωση του φίλου pkarav μιλάμε για γνήσιο dreambox). Θα δοκίμαζα με άλλο DiSEqC διακόπτη, πρώτα maximum ή spaun, αν δεν υπάρχει πρόβλημα με την τιμή του.

http://www.skroutz.gr/c/243/aksesouar-doryforikwn.html?keyphrase=MAXIMum+DiSEqC+4+1

http://www.skroutz.gr/c/243/aksesoua...=spaun+411+wsg

http://www.satrix.gr/index.php?dispa...oduct_id=29796

καλησπέρα. Είχα κανει μια νύξη στοι φορουμ για αγορα diseqc και κατεληξα με την βοηθεια του Σεραφειμ στην αγορά ενός spaun diseqc 4/1. όμως σε λιγότερο από 1 χρόνο τα εφτυσε. Μάλλον βραχυκύκλωσε καθώς μια εχει σημα και μια τίποτα. Η υπόλοιπη καλωδίωση είναι άψογη. Αναρωτιέμαι τι diseqc να πάρω ας είναι και 2/1 καθώς χρησιμοποιώ 2 δορυφόρους. Με ενδιαφέρει η γρήγορη αλλαγή από hotbird σε astra και το αντίστροφο

Δυστυχώς εμένα δεν μου κράτησε ούτε χρόνο. Λέω να αλλάξω. Κανένα άλλο που εχεις δοκιμάσει και έμεινες ευχαριστημένος ή εσύ ή κάποιος γνωστός?

Επεξεργασία:
Αγόρασα ένα EMP Centauri φθηνό με κάλυμμα και ελπίζω να λυθεί το θεμα

Δυστυχώς εμένα δεν μου κράτησε ούτε χρόνο. Λέω να αλλάξω. Κανένα άλλο που εχεις δοκιμάσει και έμεινες ευχαριστημένος ή εσύ ή κάποιος γνωστός?

Επεξεργασία:
Αγόρασα ένα EMP Centauri φθηνό με κάλυμμα και ελπίζω να λυθεί το θεμα

Το επιστρέφεις στο κατάστημα που το αγόρασες, έχει εγγύηση...spaun είναι, δεν είναι γιαταμπάζα* !!!

*μάρκα με έκαψες..