Προβλημα με ληψη στη ΝΕΤ

V-PLAYER

New member
12 August 2008
18
Παιδια καλημερα σας.Μενω στην Καισαριανη και εχω μεγαλο προβλημα στη ληψη της ΝΕΤ.Πιο συγκεκριμενα:
Το σπιτι ειναι καινουργιο και βλεπει κατευθειαν Υμηττο.Η κεραια μου ειναι Τeleves,ολα τα καναλια τα εχω καμπανα εκτος της ΝΕΤ.Εβαλα κεραια VHFγια να το πιασω στο καναλι 5 λιγο καλυτερα παλι με χιονια.Δοκιμασα με ενισχυτη σηματος τιποτα, δοκιμασα με μειωτη σηματος τα ιδια.
Το πιο ωραιο της υποθεσης ειναι οτι με μια εσωτερικη κεραια το πιανω καμπανα.
Μηπως κανεις μπορει να βοηθησει ρε παιδια γιατι εχω τρελαθει?

Τα ίδια και εδώ, περιοχή Ζωγράφου-Ιλίσια. Εδώ και αρκετά χρόνια που βάλαμε κεντρική κεραία, η λήψη της ΝΕΤ είναι χάλια. Όλα τα άλλα κανάλια έχουν καλή λήψη. Πριν που είχε ο καθένας ξεχωριστή κεραία, και η ΝΕΤ έπαιζε καλά. Τουσ πήρα και τηλέφωνο, φταίει η κεραία σας μου είπαν...

μπουκώνει η τηλεορασούλα σου, ετσι γίνεται.

Ανόλα τα πιάνεις τζάμι και μονο η νετ χάνει, και με εσωτερική παιζει καμπάνα, 2 τινά συμβαίνουν

είτε εχεις κάποιο διακλαδωτή χειριστης ποιότητας
είτε το σήμα που πιάνεις ειναι τόσο ισχυρό που πνίγεται η τηλεόρασή σου και δεν πιάνει καλά την ΝΕΤ.

Στην περιπτωση μου υπαρχει κεντρική κεραία, η οποια έχει και κάποιον ενισχυτη προφανως.. είτε με διακλαδωτή ( μεταλλικό με μία είσοδο με βύσμα RF και δύο εξόδους ) είτε χωρίς το ίδιο αποτέλεσμα...

ποσες τηλεοράσεις εχεις?
παιρνεις μονο εσυ απο την κεραία η 10 διαμερίσματα?

αν εχεις μεχρι 3 τηλεοράσεις, βγαλε τελειως τον ενισχυτή, αν τετοιοςυπάρχει, και βαλε διακλαδωτη f-type.

10 διαμερίσματα και βάλε. Κεντρική κεραία της πολυκατοικίας... Τηλεοράσεις δύο, παίρνουν σημα απο διαφορετική μπρίζα ( είναι σε διαφορετικά δωμάτια ).. στην μία, την "μεγάλη" παίρνουν σήμα εκτός της TV και το DVD HDD recorder και η αναλογική κάρτα tuner του htpc.. εκεί έχω και τους διακλαδωτές.. αλλά είτε υπάρχουν είτε τους βγάλω και δώσω σήμα απευθείας στην tv, το ίδιο πράγμα..

Re: Απάντηση: Re: Προβλημα με ληψη στη ΝΕΤ

ΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΤΟ ΡΙΚ. ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΕ ΑΥΤΟ.....

Καλημερα και απο μενα.
Που βρισκει κανεις μειωτηρα αποκλειστικα για τη ΝΕΤ?
Ευχαριστω.

Re: Απάντηση: Re: Προβλημα με ληψη στη ΝΕΤ

Καλημερα και απο μενα.
Που βρισκει κανεις μειωτηρα αποκλειστικα για τη ΝΕΤ?
Ευχαριστω.

Μηπως εννοεις 'φίλτρο' για την συχνότητα της νετ