Πρόβλημα (??) με M/B.

jim...

Moderator
Staff member
22 February 2008
24,775
Μπακοτσιάνος...
Καλησπέρα.

Σε μια εγκατάσταση με μια ascrok, αρνείται ο υπολογιστής πεισμαστικά να λειτουργήσει.

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι όταν ανοίγω το power του τροφοδοτικού ο ανεμιστήρας του επεξεργαστή αρχίζει να λειτουργεί από μόνος του.

Μήπως κάνα βραχυκυκλωματάκι?

Άλλαξα κουτί και psu και τα ίδια...:ernaehrung004:

Βγαλε τα παντα απο πανω πλην επεξεργαστη, καρτα γραφικων και μνημη.
Αν συνεχισει βγαλε και την καρτα γραφικων.
Καλου κακου βγαλε και τα καλωδιακια pwr-on, led, speaker και γεφυρωσε το pwr-on για ενα δευτερολεπτο για να ανοιξει.
Βγαλε τα παντα, ακομα και τα καλωδια USB.

Την καρτα γραφικων βγαλε την και βαλε την ξανα. Πιθανον να μην παταει σωστα.

Φυσικα πριν ξεκινησεις ολα αυτα δες αν η μητρικη υποστηριζει αυτον τον επεξεργαστη και απο ποια εκδοση bios και μετα, καθως και απο ποια revision της μητρικης και μετα.

Βγαλε τα παντα απο πανω πλην επεξεργαστη, καρτα γραφικων και μνημη.
Αν συνεχισει βγαλε και την καρτα γραφικων.
Καλου κακου βγαλε και τα καλωδιακια pwr-on, led, speaker και γεφυρωσε το pwr-on για ενα δευτερολεπτο για να ανοιξει.
Βγαλε τα παντα, ακομα και τα καλωδια USB.

Την καρτα γραφικων βγαλε την και βαλε την ξανα. Πιθανον να μην παταει σωστα.

Φυσικα πριν ξεκινησεις ολα αυτα δες αν η μητρικη υποστηριζει αυτον τον επεξεργαστη και απο ποια εκδοση bios και μετα, καθως και απο ποια revision της μητρικης και μετα.

Τα έχω βγάλει όλα.

Το ανεμιστηράκι γυρίζει με μόνο M/B, φύσα 24pin, και επεξεργαστή!!! Έβγαλα τον ανεμιστήρα από τον επεξεργαστή και πάλι γυρίζει...

Δεν τα έχω καν στο κουτί....
Όσο για ασυμβατότητα, επεξεργαστής αυτός και Μ/Β αυτή...

Γραφικά αποκλείεται μιας και είναι on board...

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι όταν ανοίγω το power του τροφοδοτικού ο ανεμιστήρας του επεξεργαστή αρχίζει να λειτουργεί από μόνος του.
χμμμ... σορρυ τωρα το προσεξα , εφοσον με το power ανοιγει ο ανεμιστήρας καπου βραχυκυκλωνει .... 100% προβλημα hardware,,, εξυπνο που αλλαξες psu διχνει οτι η μητρικη εχει προβλημα ,

Βγαλε το καλωδιο ρευματος του τροφοδοτικου και μετα βγαλε την μπαταρια απο την μητρικη για 20 δευτερολεπτα.
Βαλε ξανα την μπαταρια και μετα δωσε ρευμα.
Αν δεν δουλεψει πηγαινε πισω την μητρικη.

Δεν κάνει καθόλου post?

Δεν ακούς δηλαδή τίποτα απο το ηχειάκι του mobo?

Αν βγάλεις και τον επεξεργαστή τι κάνει?

Re: Απάντηση: Πρόβλημα (??) με M/B.

Δεν κάνει καθόλου post?

Δεν ακούς δηλαδή τίποτα απο το ηχειάκι του mobo?

Αν βγάλεις και τον επεξεργαστή τι κάνει?

Τίποτα.

Δεν το έχω στον επεξεργαστή. Ούτε καν τη ψύκτρα. Το συνδέω στο cpu fan και το κρατάω στο χέρι μου και γυρίζει.

Γυρίζει όμως με πολύ λιγότερες στροφές (μπορούν να διακριθούν και τα πέταλα του).
Όχι όπως όταν είναι σε κανονική λειτουργία.

Φεύγω για e-shop....:ernaehrung004:

Μόλις με πήραν και μου είπαν πως παίζει κανονικά.

Αν κάνει τα ίδια θα την πάω σε τεχνικό να δω αν μου επιβεβαιώσει ότι δε λειτουργεί...