Πρόβλημα με Mail

Babis K.

Super Moderator
Staff member
17 June 2006
30,243
Αθήνα
Δεν σας λέω όλα τα "κουλά" που συμβαίνουν σ' εμένα με το iMac αλλά μόνο αυτά που μου σπάνε τα νεύρα και δυστυχώς τα χρησιμοποιώ σχεδόν καθημερινά.
Λοιπόν...
Κάθε φορά που προσπαθώ να κάνω κάποιο αρχείο insert στο Mail πατώντας το συνδετήρα το πρόγραμμα κολλάει.
Όχι μόνιμα αλλά για αρκετό διάστημα.
Πιό αναλυτικά.
Θέλω να επισυνάψω δύο φωτογραφίες σε κάποιο e-mail με αστείο μέγεθος (64k). Μόλις πατάω το συνδετήρα και επιλέγω το file αρχίζει να γυρίζει αυτός ο σπαστικός τροχός με το rainbow
icon8.gif
.... Περιμένω.. περιμένω.... Ανοίγω το Force quit και μου δείχνει οτι το πρόγραμμα είναι not responting
icon8.gif
.... δεν το κλείνω αλλά περιμένω.....
Μετά από 2-3 δείχνει να ξεκολλάει και η φωτογραφία έχει μπεί κανονικά.
Ότι κάνω από δώ και μετά, δηλαδάη όσες φωτογραφίες και να βάλω, το κάνει σε χρόνο dt. Αμέσως.
Μπορείτε να μου πείτε τι σκατά συμβαίνει;
Αυτό δεν μου το κάνει μόνο με το Mail, μου το κάνει με πολλά προγράμματα, σχεδόν με όλα, ακόμα και με το iTunes, τα οποία δείχνουν μια απίστευτη δυσκολία στο να ξεκινήσουν μερικές φορές, αλλά αναφέρω μόνο το Mail σαν πιο χαρακτηριστικό.
Μόλις ξεκινήσουν βέβαια από κεί και πέρα όλα μια χαρά....

(Μην μου πείτε πάλι τι είναι αυτά, πρώτη φορά το ακούω και μόνο σ´εσένα συμβαίνουν γιατί δεν σας πιστεύω....
icon10.gif
).

Κι ο πολυχρόνης το βιολί του!:frusty: Δηλαδή εμένα δεν με πιστεύεις...

Εδώ εγώ να προσθέσω ότι πήγα στον Μπάμπη κ κάναμε φρέσκια εγκατάσταση το λειτουργικό από την αρχή, σβήνοντας το παλιό. Μετά κάναμε update από την Apple ότι μας πρότεινε. Όλα καλά αλλά τα 'κουλά' συνεχίζουν να συμβαίνουν, χωρίς να μπορούμε να βρούμε γιατί...

Μάλλον είναι μηχάνημα που το έχουν 'φτύσει'...

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Μπάμπης υποθέτω ότι προέρχονται από τον σκληρό του δίσκο. Με το Disk Utility και Repair Disk ευελπιστώ πως θα επανέλθει. Βέβαια ο Μπάμπης έχει κάνει και άλλη εξυπνάδα. Πήγε και άλλαξε όνομα στον Home folder....

Ρε σύ Μπάμπη, παρεπιπτώντος... μετά από όλα τα updates που κάνατε με τον Μιχαήλ, έχεις κάνει και κανένα repair permissions από το Disk Utility;

Ρε παλιοκερατάδες... με κάνατε ρόμπα....
icon6.gif

Ήθελα να αλλάξω το όνομα του Home Folder γιατί έγραφε "1" και μου την έσπαγε... Ρώτησα το Μιχάλη και μου λέει
"-Από κάπου αλλάζει αυτό αλλά τώρα δεν θυμάμαι από που... "
Κάποια μέρα λοιπόν κάνω δεξί κλίκ πάνω στο Home Folder πατάω Get info και βλέπω οτι στην καρτέλα που μου έβγαλε μπορώ να του αλλάξω όνομα.
"-Ά ρε μάγκα Μπάμπη, λέω, πως το βρήκες... Τύφλα νάχουν οι Mac-άδες" :worshippy:
Πάω λοιπόν, το μετονομάζω σε "Μπάμπης"..... κι έκατσα πάνω στο παγωτό... Χάθηκαν όλα...:bang:
Τα τραγούδια από το iTunes, οι φωτογραφίες από το iPhoto το mail μου, οι ρυθμίσεις από το Skype από το MSN... απο της Παναγίας τα μάτια... Όλα.
Το λέω στον Μιχάλη Κορ. και μου λέει:
"-Μάλλον πρόσθεσες καινούριο User. Αν μπείς στα accnts θα υπάρχει κι ο παλιός. Μπές με αυτόν και μάλλον θα επανέλθουν όλα".
Πάω περιχαρής στο σπίτι... ψάχνω τα accounts... παπαριές Μαρίτσα μου... Ένα account, ένας και μοναδικός user κι αυτός άδειος. Που πήγε ο άλλος ο παλιός User οέο;
Τέλος πάντων...Άρχισα να τα ξαναβάζω όλα από την αρχή... όσα δεν έχω χάσει δηλαδή, και υπόσχομαι να μην το ξανακάνω..
icon8.gif

Αυτό όμως τι σχέση έχει με τα κουλά που μου κάνει κατά καιρούς;

(Αισθάνομαι οτι με αντιμετωπίζεται σαν αντιπροσωπείες....
-"Τί κάνατε στο μηχάνημα κύριε;"...
-"Εγώ; Τίποτε".
"-Δεν μπορεί, πρώτη φορά το βλέπουμε αυτό".
"-Κι εγώ επίσης¨.) :flipout:

Last edited:
-"Εγώ; Τίποτε".

Μα γιατί το λες αυτό ???
Αφού τα μηχανήματα σε αντιμετωπίζουν μόνα τους όπως πρέπει : :BDBDG54:

"-Ά ρε μάγκα Μπάμπη, λέω, πως το βρήκες... Τύφλα νάχουν οι Mac-άδες" :worshippy:

Αυτό είναι ακριβώς το πρόβλημα..

Μιλάς για τους Macάδες σε άλλο πρόσωπο χωρίς να θεωρείς τον εαυτό σου έναν από αυτούς.
Ο iMac δεν είναι χαζός...
Τα καταλαβαίνει αυτά,γιαυτό και το παίζει δύστροπο για να ασχοληθείς περισσότερο μαζί του μπας και γίνεις και συ macάς.

-bye-

Καλά λες Νίκο.
Συν ότι έχει βάλει windows xp(με ανάγκασε να τα εγκαταστήσω με μαχαίρι στο λαιμό!) κ τα χρησιμοποιεί συνέχεια...

i-xp εχει ο Μπαμπης , οχι μακ.:flipout:

και μη μου πεις κανεις οτι ειναι εκτος θεματος....-bye-

-"Εγώ; Τίποτε".

:smash::smash::smash::grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

i-xp εχει ο Μπαμπης , οχι μακ.:flipout:

και μη μου πεις κανεις οτι ειναι εκτος θεματος....-bye-

Σωστός!:flipout:

Μπάμπη εκτός από τα περίεργα πρέπει να μην ξεχνάς πόσοι θα έχουν κάνει και βουντού στον iMac σου. Είπαμε, ανώτερος ο Macintosh αλλά δεν τα βάζει και με τέτοια... κρέμασέ του και καμμιά γαλάζια χάντρα!

1.jpg