Προβλημα με μερικα καναλια στον Astra

BENZINA

Senior Member
11 June 2007
512
Thessaloniki
..πιο σyγκεκριμενα δεν μπορω να πιασω τις τελευταιες μερες dsf,sat1,prosieben και γενικα τα γερμανοφωνα(και rtl,zdf τα οποια ομως πιανω κανονικα απο τον hotbird).Μεχρι προχτες τα επιανα ολα κανονικα.Τι μπορει να φταιει?

Επισης δεν ξερω αν εχει παρατηρησει κανεις που εχει νοβα,αλλα πλεον πιανω και απο τον astra novacinema kai novasports,καθως και μερικα αλλα απο το πακετο της νοβα (ελληνικα,travel,discovery,κτλ)

υ.γ. εχω πιατο 1,20 σταθερο (και παροτι πιανω μερικα απο τον astra 2,δεν μπορω να βρω τα bbc i που δειχνουν την f1)

Για δώσε το set up που έχεις, δέκτη και πόσα lnb και που κοιτάνε....και τι diseqc...

Το νοβασίνεμα από τον άστρα κάπου μας τα μπέρδεψε.....

sat1-prosieben βγαίνουν κανονικά αυτή την στιγμή με πολύ ισχυρό σήμα στο 1.00 μέτρο παράκεντρα 4,5 μοίρες.

dsf δεν μου κλειδώνει και για ένα περίεργο λόγο υποπτεύομαι πάλι το ασύρματο τηλέφωνο μου. :flipout:
όσο για την νόβα από τον αστρα 19,2 το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι να τα έπαιξε το diseqc σου!

topfield 5000CI.
Για τα υπολοιπα που ρωτας δεν ξευρω και πολλα πραματα,τα εκανε ολα ο τεχνικος (υποθετω οτι πρεπει να εχει 2 lnb αφου μου ειπε οτι θα πιανω μονο Hotbird και Astra).Βεβαια εχω πιασει κιαλλους δορυφορους (nilesat,eurobird) αλλα δε με νοιαζουν.Παντως ειμαι πολυ ευχαριστημενος γενικα με το σημα και την ταχυτητα,εκτος που σε μερικα καναλια του astra επιανα με την δευτερη και τριτη φορα(μεταξυ των οποιων ηταν και τα sat1,dsf-δεν ξερω αν εχει σημασια οτι ειναι αυτα που δεν πιανω τωρα πλεον καθολου)
Τον ολο συστημα το εχω κανα χρονο τωρα

που σημαινει? Μπορω να διορθωσω κατι μονος μου(εννοω απο το δεκτη) ή πρεπει να φωναξω τεχνικο?
εκανα και restart το δεκτη και παλι τα συγκεκριμενα καναλια δεν...
επισης τα καναλια του hotbird τα πιανω ολα κανονικα

Αν δεν ξέρεις μόνος σου καλό θα ήταν να φωνάξεις κάποιον τεχνικό για να μην ψάχνεσαι..

Ο διακόπτης Diseqc είτε δίνει εντολή, είτε όχι. Δεν αυτοσχεδιάζει. Δεν εμφανίζει δηλαδή άλλους δορυφόρους από το πουθενά, ούτε μεταφέρει τη Νοβα στον Αστρα.
Εγώ θα ξεκινούσα με μια εργοστασιακή επαναφορά και νέο σκανάρισμα.
Εδώ υπάρχει ανακάτεμα στη λίστα καναλιών.

Και όμως Άλεξ, έχει βρεθεί διακόπτης να τα έχει κάνει μπάχαλο...

Ούτε εγώ το πίστευα αλλά το έχω δει σε εγκατάσταση γνωστού μου ....

υ.γ. εχω πιατο 1,20 σταθερο (και παροτι πιανω μερικα απο τον astra 2,δεν μπορω να βρω τα bbc i που δειχνουν την f1)
Αφού έχεις lnb για hotbird και astra 1, δεν πρόκειται να βρεις τα συγκεκριμένα κανάλια (και αυτά που λαμβάνεις είναι και πάλι κανάλια από hotbird ή astra 1, καθώς σε πολλούς δορυφόρους έχουμε ίδιες συχνότητες).

Καταρχην ευχαριστω για τις απαντησεις και το ενδιαφερον ολων.Οπως καταλαβατε δεν εχω και πολυ σχεση με το αθλημα.(π.χ. νομιζα οτι επιανα κανονικα τα καναλια των αλλων δορυφορων αφου εβλεπα φουλ σημα :slapface:)
Παντως εργοστασιακη επαναφορα εκανα και μαλιστα 2 φορες,κιενω τα βρισκω σχεδον ολα τα καναλια,κατα εναν περιεργο τροπο δε πιανω μονο τα γερμανικα που ανεφερα πριν (dsf,sat1,prosieben...), ενω στον hotbird πιανω και rtl, και zdf.
Στον astra1 οταν κανω scan μου βγαζει 281 καναλια παντως
Να τονισω οτι και πιο πριν για να πιασω καποια καναλια στον αστρα (μεταξυ των οποιων τα dsf,sat1,rtl) εκανα κανα δυο-τρεις προσπαθειες πρωτα και μετα μου εβγαινε το καναλι

Re: Απάντηση: Προβλημα με μερικα καναλια στον Astra

Καταρχην ευχαριστω για τις απαντησεις και το ενδιαφερον ολων.Οπως καταλαβατε δεν εχω και πολυ σχεση με το αθλημα.(π.χ. νομιζα οτι επιανα κανονικα τα καναλια των αλλων δορυφορων αφου εβλεπα φουλ σημα :slapface:)
Παντως εργοστασιακη επαναφορα εκανα και μαλιστα 2 φορες,κιενω τα βρισκω σχεδον ολα τα καναλια,κατα εναν περιεργο τροπο δε πιανω μονο τα γερμανικα που ανεφερα πριν (dsf,sat1,prosieben...), ενω στον hotbird πιανω και rtl, και zdf.
Στον astra1 οταν κανω scan μου βγαζει 281 καναλια παντως
Να τονισω οτι και πιο πριν για να πιασω καποια καναλια στον αστρα (μεταξυ των οποιων τα dsf,sat1,rtl) εκανα κανα δυο-τρεις προσπαθειες πρωτα και μετα μου εβγαινε το καναλι
κάτι δεν πάει καλά ... 281 κανάλια στον Astra είναι λίγα..
μάλλον καλύτερα να καλέσεις τον τεχνικό να τσεκάρει το πιάτο σου..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Προβλημα με μερικα καναλια στον Astra

μάλλον καλύτερα να καλέσεις τον τεχνικό να τσεκάρει το πιάτο σου..

Κοίτα, καταλαβαίνω να μην κατεβάζεις το DSF, Das Erste, ZDF για το λόγο ότι έχει κουνηθεί το κάτοπτρο. Το Sat1 όμως εκπέμπει από δυνατό δορυφόρο. Μάλλον δεν είναι ενημερωμένη και η database του δέκτη.

Οπότε, αν δεν κατεβάζεις μεταξύ άλλων και τα "Das Erste", "ZDF" θέλει ρύθμιση το κάτοπτρο. Κάνε manual αναζήτηση για το Sat1, Prosieben κλπ.

http://www.lyngsat.com/astra19.html

παω να κανω χειροκινητη αναζητηση αλλα παλι δε βρισκει τιποτα.
να ρωτησω ως ασχετος και παλι,στις ρυθμισεις που εχει για θεσεις diseqc 1.0 και 1.1 (λεει 1 απο 4 ), πρεπει να βαλω τιποτα ?Γιατι ειναι ρυθμισμενο απο μονο του ως εκτος
Μαλλον δεν τον αποφευγω τον τεχνικο τελικα.