προβλημα με μη ηθελημενη αναβαθμιση firmware σε pioneer 5090H

manolara

AVClub Enthusiast
3 February 2009
947
ΒΥΡΩΝΑΣ
χθες μετα απο πολυ καιρο(διακοπες) ειπα να κατσω και να χαζεψω μερικες φωτογραφιες μεσω του usb στην τηλεοραση.
πραγματι οι φωτογραφιες ηταν πολυ ωραιες και τα χρωματα στην τηλεοραση φανταστικα.
περασμενα μεσανυχτα την εκλεισα για να παω για υπνο ξεχνωντας να βγαλω το usb απο την υποδοχη της τηλεορασης(το οποιο περιειχε την firmware εκδοση 0907-0701 για την Νορβηγια).
το πρωι που ανοιξα την τηλεοραση και καθισα να δω, μετα απο λιγο αρχισαν να αναβοσβηνουν τα λαμπακια τηςτηλεορασης σαν να εχω ζητησει αναβαθμιση.
εντρομος εκλεισα την τηλεοραση κλεινοντας την απο το πληκτρο που βρισκεται στο πισω μερος της με συνεπεια τα επακολουθα:
Οταν την ξανανοιξα εβλεπα το καναλι το οποιο εβλεπα και πριν την κλεισω αλλα εμφανιζοταν συνεχως το μηνυμα-η λειτουργια ξεκιναει παρακαλω περιμενετε-χωρις να μπορω να αλλαξω καναλι ειτε απο το τηλεκοντρολ ειτε απο τα κουμπια που βρισκονται στο πλαι της τηλεορασης.
Δεν μπορω να αλλαξω και να δω καναλια ειτε απο την επιγεια ψηφιακη ειτε απο τον δορυφορικο δεκτη της τηλεορασης.
Αν την αφησω ανοιχτη βλεποντας τα αναλογικα καναλια(τα μονα που μπορω να δω) η τηλεοραση αρχιζει μετα απο λιγα λεπτα να ανταποκρινεται στις εντολες του τηλεχειριστηριου(παντα για τα αναλογικα καναλια) και εξαφανιζεται το μηνυμα αλλα με το που την κλεισεις και την ξανανοιξεις ξαναρχιζουμε απο την αρχη.
Εχω κατεβασει την καινουργια εκδοση firmware 0908-0901 και σκεφτομαι το απογευμα να προβω στην αναβαθμιση με την ελπιδα οτι θα εξαφανιστουν τα οποια προβληματα ή λετε να τα κανω χειροτερα.
Το θεμα ειναι οτι τρεμω και μονο στην ιδεα οτι ισως χρειαστει να την παρουν ξανα στο servise.
Αν θα μπορουσε καποιος να απαντησει στα ερωτηματα μου που με βασανιζουν απο το πρωι θα ημουν υποχρεος.

ευχαριστω πολυ

το μηνυμα "η λειτουργια ξεκιναει παρακαλω περιμενετε",βγαινει ετσι κι`αλλιως οταν ανοιγεις την τηλεοραση και δεν μπορεις να κανεις απολυτως τιποτε εκτος απο το να αυξομειωσεις την ενταση της φωνης.
εαν ειναι μονο αυτο που σε προβληματιζει μην σε ανυσηχει γιατι απλα δεν ειναι προβλημα...

δεν ειναι αυτο που με προβληματιζει Δημητρη,αλλα το οτι δεν εχω την δυνατοτητα να αλλαξω καναλια και να δω τα επιγεια ψηφιακα της ΕΡΤ και τα δορυφορικα.
επισης το μηνυμα αυτο το ξερω οτι εμφανιζεται στην αρχη για λιγο αλλα τωρα στην δικη μου την περιπτωση εμφανιζεται για καποια λεπτα.
πιστευεις οτι με αναβαθμιση θα τα λυσω τα προβληματα ή θα πρεπει να καταφυγω στο service?

δεν ειναι αυτο που με προβληματιζει Δημητρη,αλλα το οτι δεν εχω την δυνατοτητα να αλλαξω καναλια και να δω τα επιγεια ψηφιακα της ΕΡΤ και τα δορυφορικα.
επισης το μηνυμα αυτο το ξερω οτι εμφανιζεται στην αρχη για λιγο αλλα τωρα στην δικη μου την περιπτωση εμφανιζεται για καποια λεπτα.
πιστευεις οτι με αναβαθμιση θα τα λυσω τα προβληματα ή θα πρεπει να καταφυγω στο service?

χμμ..
καταρχην δεν ξερω πως γινεται αναβαθμιση και δεν μπορω να καταλαβω πως την εκανε τοσο απλα.
το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να παρεις ενα τηλεφωνο στο service ή στο pioneer center-που κατεχουν οι ανθρωποι το αθλημα-μηπως και σου δωσουν καμια λυση.
στην χειροτερη πιστευω οτι ενα περασμα του default fimware θα λυση το προβλημα.

www.pioneercenter.gr

Μην το φοβάσαι, έχω κάνει 2 φορές αναβάθμηση στο firmware.

Μήν ξεχνάς, το usb stick πρέπει να είναι φρεσκο-φορμαρισμένο σε fat32 και να μην περιέχει τίποτε άλλο μέσα, παρα μόνο το file που κατέβασες, ασυμπίεστο.

Οδηγίες εδώ ..http://www.pioneer.eu/eur/content/support/support/upgrade/G9PDP.html

Κάνει από 3 - 10 λεπτά (ανάλογα με το πόσο γρήγορο είναι το usb stick)

Last edited:
Re: Απάντηση: προβλημα με μη ηθελημενη αναβαθμιση firmware σε pioneer 5090H

πως μπορω να δω πως ειναι φορμαρισμενο το usb?

Re: Απάντηση: προβλημα με μη ηθελημενη αναβαθμιση firmware σε pioneer 5090H

ειδα στα properties οτι γραφει File system:FAT
ελπιζω να ειναι ενταξει και να πανε ολα καλα οπως ειπες και εσυ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: προβλημα με μη ηθελημενη αναβαθμιση firmware σε pioneer 5090H

ειδα στα properties οτι γραφει File system:FAT
ελπιζω να ειναι ενταξει και να πανε ολα καλα οπως ειπες και εσυ.

Όλα τα USB έρχονται από μαμά φορμαρισμένα FAT32.
Αν εσύ μετά δεν θές FAT32 αλλά NTFS για να μην έχεις περιορισμό στο μέγεθος του αρχείου το αλλάζεις.
Το δικό σου είναι FAT32, όπως ειδες και μόνος σου το λέει και στα properties.

Απάντηση: Re: Απάντηση: προβλημα με μη ηθελημενη αναβαθμιση firmware σε pioneer 5090H

windows explorer , δεξι κλικ πάνω του κ Properties....

Αλλά πρέπει να του κάνεις format έτσι κι αλλιώς, πριν από κάθε αναβάθμιση..(που δεν νομίζω να βγάλει άλλη στο μέλλον..)
Το λέει καθαρά η Pioneer..

Βάλε το τελευταίο firmware. Τουλάχιστον, δεν κάνει ζημιά....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: προβλημα με μη ηθελημενη αναβαθμιση firmware σε pioneer 5

μπορεις να μου πεις πως θα το κανω format?
ευχαριστω.

To κατέχει βλέπω ο Μπάμπης το θέμα με τα USB.

Κρίμα που και ο Luma δεν είχε ένα USB, ε Μπάμπη;

Θα ήταν τόσο πιο εύκολα τα πράγματα και δεν θα είχε φλασαριστεί με το firmware του πλυντηρίου πιάτων.

:p

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: προβλημα με μη ηθελημενη αναβαθμιση firmware σε pioneer 5

μπορεις να μου πεις πως θα το κανω format?
ευχαριστω.
Δεξί κλικ, format.

Απάντηση: Re: προβλημα με μη ηθελημενη αναβαθμιση firmware σε pioneer 5090H

To κατέχει βλέπω ο Μπάμπης το θέμα με τα USB.

Κρίμα που και ο Luma δεν είχε ένα USB, ε Μπάμπη;

Θα ήταν τόσο πιο εύκολα τα πράγματα και δεν θα είχε φλασαριστεί με το firmware του πλυντηρίου πιάτων.

:p

Εμένα τι με νοιάζει ο Luma;
icon12.gif

Απ´ότι βλέπω τελευταία δεν το πολυπαλεύεις πάντως... Έχεις σαλτάρει τελείως...
icon10.gif

βλεπεις πρεπει να κατεχεις αρκετα καλα τα κομπιουτερ για να τα καταφερεις.

ευχαριστω πολυ.

δυστυχως και παρα το οτι εκανα format το usb η τηλεοραση αρνηθηκε να κανει την αναβαθμιση.
θα προσπαθησω να ξανακανω την αναβαθμιση σημερα αλλα δεν νομιζω οτι θα καταφερω κατι και με βλεπω να πηγαινω για service στην intersys.