Πρόβλημα με μηνύματα στο φέισμπουκ

mstr

Supreme Member
23 July 2009
4,392
Καλησπέρα και χρόνια πολλά.

Πριν περιγράψω το πρόβλημα, ας αρχίσω με τα δεδομένα.

1) Χρησιμοποιώ το φέισμπουκ μόνο από τον υπολογιστή (λαπτοπ), ο οποίος έχει windows 7 και δεν προτίθεμαι να τα αλλάξω.

2) Στο κιν. έχω απεγκαταστήσει τα πάντα, για προσωπικούς λόγους, και δεν μπορώ καν να συνδεθώ στο ίντερνετ. Θα είχα πάρει ένα πολύ απλό κιν. σαν τα παλιά, αν δεν ήθελα την κάμερα και την μεγάλη οθόνη για καμιά φωτογραφία που και που.
Δεν προτίθεμαι να ξανασυνδεθώ στο ίντερνετ και στο φβ από το κινητό μου.

Λοιπόν. Εδώ και μέρες, το φβ αναβαθμίζει σιγά σιγά τις συνομιλίες με μια κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο. Σε αυτές τις συνομιλίες, αν είμαι αποσυνδεμένος και συνδεθώ, και δω ένα μήνυμα από αυτά τα άτομα, βλέπω απλά ότι έχω μήνυμα, και δεν μπορώ να το διαβάσω. Έχει απλά την ειδοποίηση "η συνομιλία αναβαθμίστηκε με κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο κτλ" μάθετε περισσότερα...
Αν είμαι Online και μου στείλουν αυτά τα άτομα μήνυμα, τότε η συνομιλία λειτουργεί κανονικά.
Το θέμα είναι ότι αν είμαι αποσυνδεμένος και μετά μπω και δω μηνύματα, δε ξέρω τι μου έχουν στείλει.

Έχω δει tutorial στο youtube, και προσπάθησα να το λύσω με κάποιες επιλογές ασφαλούς αποθήκευσης μηνυμάτων και κάτι Pin κτλ εκεί στις ρυθμίσεις, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Μάλλον θα πρέπει να το κάνω από την εφαρμογή μέσεντζερ την οποία δεν μπορώ να την εγκαταστήσω στο pc μου λόγω ότι έχω windows 7.

Καμιά ιδέα πως στην ευχή μπορώ να λύσω αυτό το θέμα χριστουγεννιάτικα, που μου στέλνουν μην. και δε ξέρω τι είναι αυτά που μου στέλνουν πλέον?

• Like
Reactions: SR-71
Δεν θυμαμαι πως ακριβως γινεται αλλα απ'οσο θυμαμαι επιβεβαιωση pin γινεται μονο μεσω του κινητου.
Και καπως ετσι αρχιζουν και δουλευουν τα μηνυματα και στο PC. (και το ιστορικο μηνυματων)

Εχω ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο προβλημα με τον Mstr.
Η κατασταση ειναι τραγικη. Απαντουσα ευχαριστωντας σε ευχες που δεν εβλεπα.
Μονο στον Messenger (φυσικα).

Το ξέρω ότι δεν είναι η σωστή λύση, αλλά βλέποντας τι γίνεται γύρω, μήπως μια αναβάθμιση σε windows 10 να ήρθε η ώρα να γίνει;
Αν αφιερώσεις λίγο χρόνο (λιγότερο της ώρας) να τρέξεις το DoNotSpy και μετά χειροκίνητα βάλεις σε Manual ένα μεγάλο αριθμό services που χρησιμοποιούνται από σπάνια ως ποτέ θα πάρει νέα ζωή το μηχανάκι όσο αφορά το λογισμικό. Αυτό το θέμα με το messenger τώρα μόνο χειρότερο θα γίνεται ενώ είμαι σίγουρος πως οι περισσότεροι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν win10 το λιγότερο για 5-7 χρόνια ακόμη.
Πάντως το πιο παλιό pc σε λειτουργία στο σπίτι είναι ένα παλιό laptop 12 inch με διπυρηνο Pentium M, 4 GB ram και 256 ssd και πάει σφαίρα με τα παραπάνω με windows 10.

Όσο για τα windows 11, όντως ρουφάνε τα resources σαν τρελά. Ο βασικός υπολογιστής που χρησιμοποιώ και για δουλειά έκλεισε τα 5 χρόνια τώρα και έχει Core i7 12πύρηνο (οκ, 6 πυρήνες με 2 thread ανά πυρήνα), 16 GB ram, 512 ssd και μια Nvidia RTX 2060 άρχισε ήδη να καθυστερεί και περιμένω αναβάθμιση σε 128 GB ram...

Πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι τα services πλέον απαιτούν συνεχή αναβάθμιση στο λειτουργικό και πολύ πιο συχνή στο hardware. Δεν είναι όπως παλιά, που ό,τι εγκαθιστούσες στον υπολογιστή έτρεχε (και τρέχει) για πάντα.
Άρα ή πας σε Windows 10, ή ξεχνάς το Messenger.
Και γιατί να μείνεις στο 7; Για ασφάλεια; Δεν έχει. Βγήκαν το 2009 και η υποστήριξη τελείωσε το 2020, άρα και από το τελευταίο fix έχουν περάσει 4 χρόνια. Γιατί έχεις προγράμματα που δεν τρέχουν αλλού; Κατανοητό, αλλά τότε ίσως να είναι απαραίτητο ένα δεύτερο μηχάνημα. Ή ένα δεύτερο κινητό, ή ένα τάμπλετ;

• Like
Reactions: Billy the Kid
Ολα αυτα που γραφετε .... ορθα και ακριβη και κατανοητα.
Ομως μπορειτε να βοηθησετε ΜΟΝΟ για μηχανακια που σηκωνουν Win7 ?
(γιατι ας πουμε αγοραστηκαν το 2011 ....... και δεν συμφερει καμια αναβαθμιση)

Έχω το ίδιο λάπτοπ από τον Μάιο του 2011. Του εβαλα 10αρια όταν άρχισαν τα προβλήματα με τη συμβατότητα νέων εκδόσεων προγραμμάτων. Μετά πήγα στην cosmodata και μου έβαλαν το μέγιστο της δυνατής μνήμης από μεταχειρισμένο τους στοκ. Αργότερα αντικατέστησα τον σκληρό με ssd. Και επειδή τοτε ήταν ακριβοί και δεν μου έφτανε, έβγαλα εξωτερικά τον οπτικό δίσκο και έβαλα στη θέση του έναν 750Gb 7200 στροφές.
Πήγε τρεις φορές για εσωτερικό καθαρισμό. Επιβίωσε και από ένα ποτήρι νερό, με αναγκαστική αλλαγή πληκτρολογίου.
Τώρα σκέφτομαι ότι ήρθε καιρός για να συνταξιοδοτηθεί, αφού οι επαφές usb έχουν χαλαρώσει. Αλλά βλέποντας τα λάπτοπ στη δουλειά να πεθαίνουν σαν τις μύγες... λεω "δεν τα φτιάχνουν τόσο γερά όσο παλιά"!

Αν το μηχάνημα υποστηρίζει μόνο win7 και δεν μπορεί να αντικατασταθεί με νεότερο, η μόνη λύση είναι να μπει κάποιο Linux.

Δεν θα πηγαίνει σφαίρα, γιατί και το Linux έχει βαρύνει με τα χρόνια, αλλά θα είναι εγγυημένα ασφαλές και θα δουλεύουν τα σύγχρονα sites (Facebook κτλ).

Η λύση δεν είναι τα Windows 10, μιας και το δωρεάν support τους τελειώνει τον Οκτώβριο που έρχεται.

Αλλά βλέποντας τα λάπτοπ στη δουλειά να πεθαίνουν σαν τις μύγες... λεω "δεν τα φτιάχνουν τόσο γερά όσο παλιά"!
Aν δεν το λες με ειρωνικη διαθεση ........... συμφωνω τα μαλα !
To Lenovo G780 (του 2011) με πηγε και με παει .......... τρενο.
13 συνεχομενα χρονια. ΝΑΙ, ειναι αναιμικοτατο, τι, ψεματα να πω ?
Ομως αν δεν υπηρχε η αναγκη που επιβαλλει το FB ..... θα με πηγαινε αλλα τοσα.
Και η αναγκη δεν ειναι αυτα που ζηταει ο Μessenger ..... αλλα οτι τον Απριλιο του 2025
(ειδοποιηθηκα οτι) δεν θα τρεχουν βιντεο, λινκς και αρχεια ηχου ........ λογω παλιου Firefox.
Και οποιοσδηποτε Firefox νεοτερος του 115.7 ESR ........ αρνειται να εγκατασταθει στα Win7.

Ok ....... ας πουμε οτι θελω να το κρατησω μεχρι τοτε. Ακομα και εγω αντιλαμβανομαι οτι
13 χρονια ειναι πολλα .......... χωρις προβληματα. Πρεπει να βαλω προβληματα στην ζωη μου. ΞΑΝΑ.
That's the way it goes ......... :cautious: ..........

Last edited:
Εκεί που παλιά (20+ χρόνια πίσω) αυτά που θέλανε τρελό hardware ήταν εκτός από τα παιχνίδια εξειδικευμένα λογισμικά, σήμερα η γάγγραινα είναι οι browser και τα ανοικτά παράθυρα, μαζί με την ευκολία του να έχουμε άπειρα tabs ταυτόχρονα ανοικτά - αυτό κάνει τα 16/32 GB ram να φαίνονται λίγα πια.
Ντρέπομαι λίγο, αλλά ένα από τα πιο τεχνικά λογισμικά προσομοιώσεων/βελτιστοποιήσεων που έχω το τρέχω σε ένα virtual machine με windows XP που δεν έχουν πρόσβαση σε κανένα δίκτυο (πέρα από ένα κοινό folder για να μεταφέρω τα αποτελέσματα). Βλέπει μια χαρά τους 12 πυρήνες και το βασικό bottleneck είναι ο αριθμός πυρήνων για παράλληλη επεξεργασία. Ότι νέο κώδικα χρειάζομαι τον γράφω σε fortran και έχει τη δυνατότητα με recompile του kernel του προγράμματος να ενσωματώνει τον νέο κώδικα. Οι νεότεροι γράφουν python και τραβάνε dll αλλά όπως και να το κάνεις είναι πιο αργό και όταν η βασική μου γλώσσα είναι η fortran δεν έχω κανένα λόγο να κάνω κάτι διαφορετικό. Η πρώτη έκδοση του προγράμματος βγήκε το 1975 και συνεχίζει να αναβαθμίζεται κανονικά. Όπως είναι λογικό είναι πολύ γρήγορο και καλό σε αυτό που κάνει με μόνη αδυναμία η γραφική επιφάνεια εργασίας.

Πάντως ίσως πλησιάζουμε στην εποχή που θα πρέπει να αλλάξουμε σε νέα μηχανήματα για να τρέχουμε offline AI. Αν και είναι "περιορισμένων" δυνατοτήτων, βλέπω σιγά σιγά ότι αν αφιερώσεις ΠΟΛΥ χρόνο για να συνεχίσεις την εκπαίδευση με δικό σου υλικό μπορείς να φτιάξεις κάτι που θα σε καλύπτει στο 95% των σεναρίων χρήσης.

Δυστυχώς ακόμη και οι περισσότερες διανομές linux έχουν γίνει "βαριές" όπως είπε ο Δημήτρης. Νιώθω πως η μετάβαση σε windows 10 και χέριασμα τρελό για παραμετροποίηση θα είναι για τουλάχιστον 5 χρόνια ακόμη η καλύτερη λύση για παλιά μηχανήματα.

Απλά windows 11 χωρίς κάποια χαρακτηριστικά ασφαλείας στο hardware δεν μπορούν τρέξουν ή και να τρέξουν δεν θα περνάνε αυτόματα updates.

Ουσιαστικά αν ο επεξεργαστής υποστηρίζει SSE4.2 streaming extensions και το POPCNT instruction, κατά πάσα πιθανότητα θα έχεις κάποιο TMP Chip (θέλεις έκδοση 1.2 και πάνω) και με ενεργοποίηση του secure boot και μια αλλαγή στο registry περνάς και Windows 11 και καλό χέριασμα μετά για να τρέξουν καλά/γρήγορα, αλλά θα είσαι ασφαλής για μια 10ετία ακόμη.

Επίσης security updates για τα 10 θα υπάρχουν για 3 χρόνια μετά το 2025 αλλά επί πληρωμή. Υποτίθεται για home users μόνο για ένα χρόνο, αλλά αν αγοράσεις virtual windows 11 pc από την ms, θα πάρεις 3 χρόνια δώρο για να συνδέεσαι στο virtual pc σου.

Επίσης ίσως με κάποιο τρόπο να υπάρξουν unofficial security update packs για τα 3 χρόνια αυτά και με ψάξιμο να τα πάρεις. Άρα μιλάμε για μέγιστο άλλα 4 χρόνια με τα 10 από σήμερα.

Ε οκ, για 20ετή μηχανήματα πας για Linux Lite (ή και Bodhi Linux αν είσαι πολύ περιπετειώδης).