Πρόβλημα με mkv ή μεγάλα αρχεία

dionisis

AVClub Enthusiast
23 February 2007
740
Θεσσαλονίκη
καλησπέρα σας και κατευθείαν στο ψητό.

Όποτε προσπαθώ να αντιγράψω ή μεταφέρω ένα mkv αρχείο 4 gb και άνω από τον φάκελο του σκληρού του συστήματος στον οποίο "κατέβηκε" αρχικά, σε άλλο, εξωτερικό, δίσκο βγαίνει το εξής μήνυμα.

The operation can't be completed because an unexpected error occurred (error code 0).

γνωρίζετε αν υπάρχει κάποιος περιορισμός στο μέγεθος αρχείων που μπορούν να αντιγραφούν σε μέσο εκτός του συστήματος; γιατί σε άλλους φακέλους του εσωτερικού σκληρού δίσκου μεταφέρονται.

Το σύστημα είναι 2.66 ghz intel core 2 duo mac os X 10.6.6 και χμ.. μνήμη 4GB τώρα (μου ήρθε και η φώτιση ότι ίσως φταίει η ram).
Όπως και να έχει θα εκτιμούσα τις συμβουλές σας. Ευχαριστώ
υ.γ σε όσους καταλόγους με error codes εψαξα δεν βρήκα εξήγηση για το 0

ναι, ε...! είναι όντως fat32 το οποίο δεν ήξερα ότι έχει περιορισμό τα 4gb. :slapface:

Υπάρχει καμία πρόταση για λύση του προβλήματος; Σε άλλο thread ανέφερες ότι υπάρχουν κάποιοι drivers ώστε να μπορείς να γράφεις από mac σε ntfs. Αυτή είναι και η μόνη λύση; Δηλαδή ntfs σκληρός (για εξωτερικό μιλάμε πάντα) και third-party πρόγραμμα ώστε να αντιγράφω από τον σκληρό του imac στον εξωτερικό;

Άλλη λύση για να καλύπτει κ pc κ mac, είναι να κάνεις partition σε ntfs, εγκαθιστώντας ειδικό οδηγό(driver) στο mac για να μπορεί να διαχειρίζεται 100% αυτόν τον δίσκο. Χωρίς τον οδηγό το mac βλέπει κανονικά τον δίσκο, αλλά μόνο τον διαβάζει, δεν γράφει-σβήνει.

 Νίκος;1489731 said:
Αν δεν υπάρχει η ανάγκη για να διαβάζει το εξωτερικό κάποιο PC φόρμαρε το σε Mac OS format.

Το σκέφτηκα, αλλά:

- έχω αρχεία 290gb τα οποία δεν θέλω να χάσω και δεν έχω χώρο για να τα βάλω αλλού (για την ώρα θέλα να αποφύγω την αγορά νεου σκληρού).

επειδή θέλω να τον συνδέω με την tv (παίζει mkv αλλά μόνο από fat ή dos formatted devices) ή με media player, έχετε υπόψην κάποιο player (εκτός apple tv) που να διαβάζει mac os formatted σκληρό ή ntfs;

Ευχαριστώ πάντως για το χρόνο σας.

είδα εκ των υστέρων και την απάντηση σου Μιχάλη, ευχαριστώ. Το πρόβλημα δεν είναι τόσο ότι θέλω να τον διαβάζει και pc αλλά ότι θέλω να αποθηκεύω ταινίες σε mkv χωρίς να σπαταλώ χώρο του εσωτερικού δίσκου αλλά και να μπορώ να τον συνδέσω, άμεσα ή έμμεσα στην tv.

Last edited:
Η τηλ. διαβάζει fat και γενικά dos formatted devices αρκεί να είναι mass storage class. Το my book της WD, με 300gb δεδομένων, που είναι σε fat 32 το είδε άδειο, έναν άλλο της Lacie πάλι fat32 τον είδε κανονικά. Δεν έχω κάποιο ntfs τόμο και δεν ξέρω αν το "dos formatted device" καλύπτει και ntfs. Επειδή είμαι σε διαδικασία επιλογής media player, δεν ξέρω αν υπάρχουν και στους media player περιορισμοί στο τί είδους δίσκων διαβάζουν. Θα κάνω την έρευνα μου σε αυτό το κομμάτι και θα επανέλθω με απορίες.

Για το βασικό ερώτημα μου κατάλαβα ότι: Εφόσον έχω imac ότι "αποθηκεύω" μεγαλύτερο των 4gb πρέπει να αποθηκεύεται σε mac-os formatted μέσο, εκτός και αν εγκαταστήσω ξεχωριστό driver ώστε να γράφει το imac σε ntfs. Επειδή ο τελικός σκοπός είναι η προβολή στην τηλεόραση, η επιλογή του format θα εξαρτηθεί και από την επιλογή του media player και τους περιορισμούς του.

Έχετε κάποιες προτάσεις ως προς αυτό;

dos formatted device δεν καλυπτει ntfs. μονο fat (16/32)
κοιτα αν η τηλ διαβαζει ext3. ο mac ευκολα διαβαζει+γραφει ext3 και ειναι πολυ καλυτερο του fat/ntfs.

Στις προδιαγραφές της (έψαξα παντού νομίζω) δεν βρήκα τίποτα σχετικό. Νομίζω οτι ούτε το ext3 περιλαμβάνεται στο "dos formatted devices". Μάλλον θα πρέπει να δώσω βαρύτητα στα file systems που διαβάζει το media player που θα αγοράσω και από εκεί και πέρα να δω τι γίνεται.

Εάν δεν έχει αναφερθεί και κάπου αλλού και επειδή το έκανα σ' ένα ξάδερφό μου προχθές και δούλεψε, μπορείς να κάνεις mount ntfs δίσκο με δυνατότητες read/write σε 10.6.6 (Snow Leopard νομίζω) με αυτόν τον τρόπο: http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=186460

Απλά να σου δώσω και μια άλλη προοπτική.

Υ.Γ. Διάβασε όμως και λίγο για τα προβλήματα που αντιμετώπισαν κάποιοι.

Last edited: