Πρόβλημα με μνήμη και πληκτρολόγιο στο ΒΙΟΣ σε μητρική κάρτα ASUSTeK P5B-VM

charlymp

New member
19 January 2015
18
Γειά σας.Ααντιμετωπίζω κάποια προβλήματα στη μητρική κάρτα ASUSTeK P5B-VM. Αρχικά είδα από τι διαχείρειση ότι ενώ βρίσκει εγκατεστημένη 4 gb μνήμης, διαθέσιμα είναι τα 2,75.Το ίδιο και το CPUZ αναγνωρίζει κανονικά τι μνήμη. Πειραματίστικα με τι θέση της μνήμης με τα win 7 και win8 64 και με άλλες μνήμες αλλά πάντα τα ίδια.ΠΧ βγάζοντας τι μια μνήμη έδειχνε 3GB εγκατεστημένα 2,75 διαθεσιμα. Έβαλα ένα dim 512 ΜΒ και έδειχνε 3,5 εγκατεστημένα 2,75 διαθέσιμα. Πήγα και στο msconfig έπαιξα με τις ρυθμίσεις για μέγιστη μνήμη τίποτα. Μετά προσπάθησα να μπω στο ΒΙΟΣ αλλά εκεί είδα άλλο πρόβλημα. Δε μπορώ μπαίνοντας να κάνω τίποτα. Μόλις μπω απενεργοποιείται το πληκτρολόγιο. Και ενώ αρχικά είχα ασύρματο συνδεσα και ένα ενσύρματο και πάλι τα ίδια. Μόλις μπαίνει στο ΒΙΟΣ (μέχρι εκεί όλα καλά ή αν συνεχιστεί το ΒΟΟΤ δουλευει κανονικα) δε δουλεύουν ούτε βελάκια ούτε κανένα άλλο κουμπί. Έχω κολλήσει . Και σκέφτομαι μετά από περίπου 7 χρόνια πρέπει να την αλλάξω; Μια χαρά με βόλευε και με μια ΑΤΙ 7770 που είχα με έιχε βολέψει και στα παιχνιδάκια. Αλλά τώρα με τα 2,75 gb μνήμης διαθέσιμα σέρνεται . Μέχρι και το τελευταίο update πυ ξαναπέρασα στο ΒΙΟΣ έκανα. Καμιά ιδέα;:damnyou:

dual boot λειτουργικά win 7 32 bit και win 8 64 bit. Εν τω μεταξύ η επιλογή του BIOS να επιλέγεις από ποιο μέσο θα γίνει το ΒΟΟΤ (ξεχωριστή επιλογή και όχι να μπεις στα ενδώτερα του ΒΙΟS) λειτουργει κανονικότατα

dual boot λειτουργικά win 7 32 bit και win 8 64 bit. Εν τω μεταξύ η επιλογή του BIOS να επιλέγεις από ποιο μέσο θα γίνει το ΒΟΟΤ (ξεχωριστή επιλογή και όχι να μπεις στα ενδώτερα του ΒΙΟS) λειτουργει κανονικότατα

με 32bit δεν βλέπει παραπανω μνήμη,ισως επηρεάζει και τα win 8 64bit

Δεν νομίζω ότι έχεις θέμα μητρικής. Πιστεύω ότι έχεις θέμα windows. Μια απλή λυση για να μην πειράξεις το dual boot σου μεχρι να σιγουρευτείς, ειναι να βρείς εναν άλλο δισκο να τον βάλεις στη θεση του C: και να κάνεις εγκατάσταση win 64bit εκει. Αν δεν έχεις το ίδιο πρόβλημα, το hardware σου ειναι οκ

Πάνω στο σύστημα έχω 3 σκληρούς δίσκους (2 tb , 1 tb, 500 gb) και τα λειτουργικά είναι εγκατεστημένα σε διαφορετικούς σκληρούς. Παρόλα αυτά σκέφτομαι να ξανακάνω εγκατάσταση στο 3ο τώρα δίσκο αν και θεωρώ τι πιθανότητα επίλυσης μηδενική. ΑΠό την άλλη αυτό που πραγματικά εκνευριστικό είναι ότι δε μπορώ να μπω στις επιλογές του ΒΙΟΣ να δω τι γίνεται εκεί. Ήδη έχω αρχίσει να κοιτάω σε λύση αντικατάσταση μητρικής+επεξεργαστή+μνήμη, το ελάχιστο δλδ (Η GPU είναι AMD 7700 αξιοπρεπής θα έλεγα, το κουτί αρκετά καλό thermatake και το τροφοδοτικό 650watt) μόνο που ένα κάπως αξιοπρεπές συνδυασμός θα μου πάει γύρω στο 200 .

To έκανα. Γϊνεται reset στις ρυθμίσεις μου βγάζει επιλογή press F1 to load defult ή κάπως έτσι και την άλλη press F2 για είσοδο στο BIOS όπου γίνεται το ίδιο.

Όχι η mια επιλογή είναι να τοποθετήσει αυτόματα μονο του τις ρυθμίσεις στο ΒΙΟΣ defult και να συνεχίσει και η άλλη να μπεις στις ρυθμίσεις του ΒΙΟΣ. Όταν επιλέγω να μπω στις ρυθμίσεις του ΒΙΟΣ απενεργοποιείται μετά το πληκτρολόγιο. Οπότε επιλέγω την άλλη επιλογή φορτωνει τις προκαθορισμένες ρυθμίσεις και συνεχίζει το boot κανονικά

Παραπάνω το έχω αλλά τι σημασία έχει; Η μπαταρία δεν νομίζω πως εχει πρόβλημα. ΑΝ είχε δε θα κρατούσε τις ρυθμίσεις. Αυτή τι στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι που δεν μπορώ να επέμβω στο ΒΙΟΣ. Πως θα μπορούσε να επηρεάσει η μπαταρία αυτή τι δυσλειτουργία. Πάντως νομίζω πως μια φορά άλλαξα μπαταρία αλλά έχω τέτοιες μπαταρίες και θα την αλλάξω το απογευματάκι

Αν το πρόβλημα ειναι στο bios τότε πρέπει να βρείς τρόπο να μπείς. Η αντικατάσταση μπαταρίας και η χρήση ps2 αντάπτορα για το πληκτρολόγιο είναι τα πιό απλά που μπορείς να δοκιμάσεις.

Το κανα κι αυτό, το έγραψα ποιο πάνω (ps2 πληκτρολόγιο όχι USB) αλλά συμπεριφορά ακριβώς ίδια, με το που εμφανίζεται το παράθυρο του ΒΙΟΣ απενεργοποιείται- δε κολλάει το ΒΙΟΣ γιατί στη κορυφή η οριζόντια μπάρα του έχει ένα κινούμενο γραφικό που συνεχίζει τι κίνησή του- απλά απενεργοποιείτα). Έχω λίγες γνώσεις από υπολογιστές οπότε 5 βηματάκια που μπορεί να δίνανε τι λύση τα έκανα προτού σηκώσω τα χέρια. Έψαξα μέχρι και στο ιντερνετ μήπως υπάρχει δυνατότητα επέμβασης στο ΒΙΟΣ μέσα από τα windows αλλά το μόνο που βρήκα ήταν ένα utility για μητρικές gigabyte. Το μόνο που θα κάνω σήμερα είναι 1. Να αλλάξω μπαταρία στη μητρική (απίθανο ) και 2.Nα δοκιμάσω ένα ακόμα πληκτρολόγιο PS2. Αλλά λίγες ελπίδες τρέφω και προσπαθώ παράλληλανα βρω μια συμφέρουσα οικονομική σύνθεση για αναβάθμιση, που αναγκαστικά πρεπει να περιλάβει μητρική-επεξεργαστή-μνημη. Μάλλον δε το γλιτώνω το 200 , οπότε για να μην ανοίξω κι άλλο θέμα αν έχει κανείς κάποια πρόταση δεκτή.
Ενδεικτικά κλίνω προς
GIGABYTE GA-H81M-HD3
KINGSTON KVR16N11/8 8GB DDR3 1600MHZ PC3-12800
INTEL PENTIUM DUAL CORE G3420 3.20GHZ LGA1150

Στη θέση σου μετά απο αυτά, θα δοκίμαζα να αφήσω μόνο 1 δίσκο πάνω, να του περάσω windows 8 και να δω αν κάνει το ιδιο

Re: Απάντηση: Πρόβλημα με μνήμη και πληκτρολόγιο στο ΒΙΟΣ σε μητρική κάρτα ASUSTeK P5

Το έκανα κι αυτό τίποτα. Μάλλον δεν έχει σωτηρία. Απλά δε μπορώ να καταλάβω που οφείλετε, είναι ανεξήγητο

Εχεις 2 προβλήματα, το πρώτο είναι που βλεπει λιγότερη μνήμη, εκεί πρέπει να ξαναπεράσεις windows σε 1 δισκο όπως σου γράφω παραπάνω. Κάντο να δείς τι θα γίνει και μετά ξανακοιτάς για το bios

Τα 2 λειτουργικά είναι σε ξεχωριστό δίσκο το κάθε ένα όπως έγραψα ποιο πάνω. Τώρα τι εννοείς ; Να αφαιρέσω τους 2 δίσκους , να αφήσω τον ένα και να κάνω εγκατάσταση 64μπιτου λειτουργικού;

Ναι, το θέμα με τα 2,75bg είναι ξεκάθαρα windows και μία καινούργια εγκατάσταση πιθανότατα θα το λύσει. Μετά συνδέεις και τους άλλους δίσκους και βλέπεις αν ξανα δημιουργηθεί

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αυτό το έχεις δοκιμάσει? msconfig -> boot tab -> advanced options -> uncheck maximum memory