Πρόβλημα με Μοτερ Moteck 2100 και DB 800

Athanasis

AVClub Enthusiast
3 August 2009
927
Γεια σας ξανά.

Χρησιμοποιούσα το συγκεκριμένο Μοτέρ με Usals και λειτουργούσε κανονικά. 'Ομως:

Προσπάθησα σήμερα να κάνω Fine Tuning στο "Positioner Setup" του Gemini 4.40 και το μοτέρ ξαφνικά σταμάτησε να λειτουργεί κανονικά.

Όποτε αλλάζω κανάλι το μοτέρ κινείται όλο δεξιά μέχρι τα όρια του και κολλά εκεί.

Τι να συμβαίνει άραγε ?

γενικα με dream δεν εχουν ακουστει τα καλυτερα με την συνεργασια οποιοδηποτε moter
συνιστω ποληση του moter και τοποθετηση actuator:operator:

Ευχαριστώ teomad,

Αλλά είμαι σίγουρος ότι κάτι πρέπει να υπάρχει αφού προηγουμένως λειτουργούσε το ριμάδι.

Απλά έβαλε ο διαβολάκος το χεράκι του πάλι. Θα ξανακάνω install τα images και θα επανέλθω.

Γαμώτο. Ενα Σαββατοκυρίακο που το έχω, δυαλύθηκε πάλι. Θα πάω να πιώ μια πορτοκαλάδα ελπίζοντας να λύσω το προβλημα που να πάρει. :mad:

κοιταξε να δεις πρεπει να δουλευει με καποιο τροπο διστιχως ποτε θα δουλευει και ποτε οχι
αν υπαρχει καποια λυση σιγουρα καποιο παιδι θα σου πει με τον ιδιο δεκτη
απο εκει και περα επειδη ο dreambox δεν ειναι ενας δεκτης που καθεσαι οπως καταλαβαινεις
ειναι ενας δεκτης που ολο και κατι καινουριο βγαινει θες να το αλλαξεις θες να προσθεσεις και γενικα ολα αυτα θα επειριαζουν την καλη λειτουργια του Moter που ισος βρεις με καποιο τροπο βρεις
γνωριζω καλα οτι η εγκατασταση ενος actuator ειναι και λιγο ποιο ακριβη απο αποψη χρηματων αλλα σιγουρα θα σε βγαλει απο αυτα τα προβληματα εφοσον εχεις επιλεξει να ασχοληθεις με αυτο το δεκτη
ελπιζω να βρεις την λυση:operator:

Εγω πια δεν πιστευω τετοια πραγματα κατι που δουλευε δεν γινετε να μην δουλευει καπος ετσι εγεινε και η δουλεια με το stab μεχρι που τελικα μολις το επιασε ο τεχνικος στα χερια του κελαηδησε!

Ευχάριστώ teomad,

Δεν έχεις και άδικο σχετικά με τους Dreambox. Απλά δεν πρέπει να αλλάζεις πράγματα μαζί τους αν καταφέρεις ποτέ να τους κάνεις να λειτουργούν!

Ελπίζω κάποιος με Dreambox και μοτέρ να έχει κάποια λύση η τουλάχιστο εξύγηση.

Re: Απάντηση: Πρόβλημα με Μοτερ Moteck 2100 και DB 800

Εγω πια δεν πιστευω τετοια πραγματα κατι που δουλευε δεν γινετε να μην δουλευει καπος ετσι εγεινε και η δουλεια με το stab μεχρι που τελικα μολις το επιασε ο τεχνικος στα χερια του κελαηδησε!

και αυτο που λες παιζει μπορει το stamp να τα καταφαιρνει
ομως ειναι αληθεια αυτο ?συνεργασια αψογη και dreambox 800?
βασικα εγω δεν βλεπω να ειναι θεμα μαρκας στηνν συγκεκριμενη περιπτωση :chinscratch:

Φίλε satnick.

H όλη ιστορία μου θύμησε τη δική σου. Το ξέρω πόσο σε ταλαιπώρησε.

Εδώ στο χώρο μου γίνεται της ......μακαρονάδας το κάγκελο !!!!

Εγώ αυτή τη στιγμή κάνω ξανά επανεγκατάσταση των image. Διάλεξα τα τελευταία για manual εγκατάσταση....

Oozoon 20091003
barry Allen 5.15
Nabilosat 0.12
Gemini 4.40

Eπανέρχομαι σε λίγο για να σας πώ τι γίνεται με το ριμάδι αυτό που μου στοίχησε ένα χωρισμό.

Θα τα εγκαταστήσω, θα πιώ μια πορτοκαλάδα κι έρχομαι.

Αθανάσης.

Last edited:
Παρομοιο προβλημα ειχα και εγω (που δεν λυθηκε με νεο φλασαρισμα) οποτε με ενα αλλο δεκτη αποθηκευσα της θεσεις που ηθελα στο μοτερ και βαζοντας την ιδια αριθμηση στον dreambox (π.χ 1 hotbird ,2 astra....) τωρα παει σωστα απο θεση σε θεση ,αλλα φυσικα δεν τολμω να ψαξω νεο δορυφορο με τον dreambox.Παντα ειναι χρησιμος ενας δευτερος δεκτης.

Με τα νέα φλασαρίσματα όπως φαίνεται λειτουργεί.

Ξέρετε όμως τι γίνεται τώρα?

Άλλαξαν τα setttings και πρέπει να ξανακάνω allignment του δίσκου.

Yπάρχει ένα κουμπάκι στο moter που του κάνει "Reset". Kάθε φορά που το πατάς εκλαμβάνει την παρούσα θέση του ως "0".

Όλα τα προβλήματα με τα μοτερ (φίλος Satnick και kyrliot) απ' εκεί πιστεύω ξεκινάνε. Για κάποιους λόγους γίνεται το moter Reset σε μια οριακή θέση και μετά τρελένεται.

Δηλαδή όταν είσαι στον Hotbirtd στα 13 και ´γίνει reset το μοτέρ, εκλαμβάνει εκείνη τη θέση ως "0" και τρέχα χαράλαμπε !!!

Αν του δώσεις οδηγίες να πάει στο "0" απο το "Positioner Setup" plugin και μετά κάνεις τις ανάλογες ρυθμίσεις στον δίσκο απ' εκεί ίσως να είναι το κλειδί του προβλήματος.

Τώρα είναι θέμα ρυθμίσεων.

Άστα φίλε μου. Με κούρασε η κατάσταση. Πάω να φάω κάτι. Μέχρι τότε....

Για όσους ενδιαφέρονται, Barry Allen v5.015 με OoZoon 20091003 (updated automatically to 20091015) Εγκατάσταση Άψογη.

Στις 20 ατυχίες μου έρχεται και μια τύχη πάνω στην ατυχία που να πάρει.

Θανάσης

Last edited:
Φιλε athanasi να σου πω το δικο μου στισιμω οσων αφορα τον δεκτη flash εχω βαλει Experimental δεν θυμαμαι εκδοση και 2 image's newnigma2-gemini το newnigma θυμαμαι οτι ειναι η εκδοση 2.8!!
Οσο για την απαντηση του teomad εγω πιστευω οτι ολα δουλευουν δεν υπαρχουν ασυμβατοτιτες απλα πρεπει να υπαρχει πειρα..!-bye-

Απάντηση: Re: Πρόβλημα με Μοτερ Moteck 2100 και DB 800

Με τα νέα φλασαρίσματα όπως φαίνεται λειτουργεί.

Ξέρετε όμως τι γίνεται τώρα?

Άλλαξαν τα setttings και πρέπει να ξανακάνω allignment του δίσκου.

Yπάρχει ένα κουμπάκι στο moter που του κάνει "Reset". Kάθε φορά που το πατάς εκλαμβάνει την παρούσα θέση του ως "0".

Όλα τα προβλήματα με τα μοτερ (φίλος Satnick και kyrliot) απ' εκεί πιστεύω ξεκινάνε. Για κάποιους λόγους γίνεται το moter Reset σε μια οριακή θέση και μετά τρελένεται.

Δηλαδή όταν είσαι στον Hotbirtd στα 13 και ´γίνει reset το μοτέρ, εκλαμβάνει εκείνη τη θέση ως "0" και τρέχα χαράλαμπε !!! ........

Reset με τον διακόπτη του μοτέρ (ή και μέσω του δέκτη, αν γίνεται) θα πρέπει να κάνεις μόνο όταν το μοτέρ όντως βρίσκεται στη θέση 0 (το βελάκι που έχει στο κέντρο του μπράτσου). Σε οποιαδήποτε άλλη θέση θα γίνουν λάθος οι υπολογισμοί, όπως ακριβώς το περιγράφεις...

Re: Απάντηση: Πρόβλημα με Μοτερ Moteck 2100 και DB 800

Φιλε athanasi να σου πω το δικο μου στισιμω οσων αφορα τον δεκτη flash εχω βαλει Experimental δεν θυμαμαι εκδοση και 2 image's newnigma2-gemini το newnigma θυμαμαι οτι ειναι η εκδοση 2.8!!
Οσο για την απαντηση του teomad εγω πιστευω οτι ολα δουλευουν δεν υπαρχουν ασυμβατοτιτες απλα πρεπει να υπαρχει πειρα..!-bye-

δεν δουλευουν φιλε μου τα moter σωστα και δεν μιλαω για astra και hotbird
μη λετε τετοια και αγοραζει ο κοσμος moter τετοια (moteck +stamp )για dreambox οποια μαρκα και να ειναι δεν ειναι θεμα πειρας

φιλε athanasie απο την εμπειρια μου με το mot-sat3 και χωρις να ξερω τις ιδιαιτεροτητες του καθε μοτερ, πρεπει να σου πω πως καποια στιγμη το συγκεκριμενο εχασε τις θεσεις που ειχα αποθηκευσει τον καθε δορυφορο και δεν εβρισκε με τιποτα σημα.
ακολουθησα τις οδηγιες του τεχνικου:
με κεντραρισμενο τον astra 28,2 επελεξα ενα καναλι fta του δορυφορου αυτου με καλο σημα(tiny pop) και πηγα στο-> positioner setup και επελεξα-> "move west".μετα απο 2-3 δευτερα,επελεξα -> "go to 0" και τελος "move east" μεχρι που βρηκε σημα.
αν εχουν καποια κοινα τα 2 μοτερ τουλαχιστον προσπαθησε με αυτο τον τροπο μηπως βρεις σημα και λυση στο προβλημα σου.
καλη επιτυχια.

Γεια σας φίλοι.

Το "go to 0" κάνει reset το Μοτερ ώστε να αρχίζει με σημείο αναφοράς το σημείο "0".

Νομίζω είναι εντάξει τώρα. Και αφού γίνουν πιο ακριβείς ρυθμίσεις στο τόξο.

Θανάσης !

Re: Απάντηση: Re: Πρόβλημα με Μοτερ Moteck 2100 και DB 800

Reset με τον διακόπτη του μοτέρ (ή και μέσω του δέκτη, αν γίνεται) θα πρέπει να κάνεις μόνο όταν το μοτέρ όντως βρίσκεται στη θέση 0 (το βελάκι που έχει στο κέντρο του μπράτσου). Σε οποιαδήποτε άλλη θέση θα γίνουν λάθος οι υπολογισμοί, όπως ακριβώς το περιγράφεις...

Άπαξ και γίνουν οι ρυθμίσεις, καλύτερο θα ήταν να μην χρησιμοποιούμε το Reset απο το moter η το "GOTO 0" απο τον δέκτη.

Ο φίλος Satnick γνωρίζει πολύ καλά τι τράβηξε και αποφεύγει να κάνει ρυθμίσεις του τύπου αυτού. Εξάλλου ο τεχνικός του τόνισε: "Αν το χαλάσεις και πάλι, να ξέρεις ότι χρεώνονται άλλοι 60 πουλόπουλοι. " ;)

Φυσικά ο τεχνικός δεν γνωρίζει τίποτα παραπάνω απο ότι γνωρίζουμε εμείς εδώ, όμως απο την άλλη κανείς απο μάς δεν μπόρεσε να βοηθήσει τον φίλο Satnick όταν το είχε ανάγκη. Τώρα προσωπικά γνωρίζω αρκετά περί ιδιαιτεροτήτων DB800 και Μοτέρ άρα πιστεύω θα μπορούσα να βοηθήσω.

Επίσεις δεν πρέπει να θέτουμε τα όρια LIMITS του δίσκου μέσω software. Γιατί αν τρελλάθεί και αρχίσει χωρίς λόγο να γυρίζει ανεξέλεγκτα τότε μπορεί να μας φάει όχι μόνο τον δίσκο, αλλά και τους παρεμφερείς τοίχους. Καλύτερα τα όρια LIMITS να θέτονται με την βίδα πάνω στο moter.

Εν τη ρήμη Φράσης
Αθανάσης

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πρόβλημα με Μοτερ Moteck 2100 και DB 800

δεν δουλευουν φιλε μου τα moter σωστα και δεν μιλαω για astra και hotbird
μη λετε τετοια και αγοραζει ο κοσμος moter τετοια (moteck +stamp )για dreambox οποια μαρκα και να ειναι δεν ειναι θεμα πειρας
Εγω αλλα ειδα παντος και δεν την μπαινω σε κανεναν απλα 2μηνες ειμουνα μεσα στην σκασιλα μου και ειμουνα ετοιμος να το πουλισω το μοτερ μεχρι που ηρθε ο τεχνικος και ολα δουλευαν ρολοι βεβαια και εγω πιστευω οτι υπαρχουν ασημβατοτιτες αλλα με το moteck και τον 800αρη λιγο χλομο μου ακουγετε ολοι οσοι τα εχουν λενε οτι συνεργαζετε αψογα και πιστευω οτι απλα χρειαζετε τεχνικο οπως χρειαστικα και εγω γιατι δεν ηξερα!-bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πρόβλημα με Μοτερ Moteck 2100 και DB 800

Εγω αλλα ειδα παντος και δεν την μπαινω σε κανεναν απλα 2μηνες ειμουνα μεσα στην σκασιλα μου και ειμουνα ετοιμος να το πουλισω το μοτερ μεχρι που ηρθε ο τεχνικος και ολα δουλευαν ρολοι βεβαια και εγω πιστευω οτι υπαρχουν ασημβατοτιτες αλλα με το moteck και τον 800αρη λιγο χλομο μου ακουγετε ολοι οσοι τα εχουν λενε οτι συνεργαζετε αψογα και πιστευω οτι απλα χρειαζετε τεχνικο οπως χρειαστικα και εγω γιατι δεν ηξερα!-bye-

Μαζί σου είμαι και εγώ όταν στο έδειξε το κατάλαβες πως γίνετε να το εξηγήσεις στα παιδιά που ίσος έχουν πρόβλημα?

Δεν είναι θέμα τεχνικού. Γνωρίζει καλύτερα ο τεχνικός απο εμάς εδώ; Όχι. Πειραματίστηκε και αυτός και βρήκε μια μέση λύση.

Φίλε Teomad. Υπάρχουν ιδιοτροπίες. Όμως ο Dreambox 800 με τις κατάλληλες ρυθμίσεις μπορεί τελικά να δουλέψει με τα μοτέρ.

Εμένα δουλεύει μια χαρά και σε USALS μετά απο πολλές ώρες, μέχρι να μάθω τα μυστικά του.

Φίλε Satnick, μη νομίζεις, ακόμη και με Moteck δεν μπορείς να κάνεις ακραία πράγματα. Τα μοτέρ σου εσένα δουλεύουν σε USALS η απλά είναι Preset?

Θανάσης

Τι να πω μαλλον εχετε δικιο αλλα πρεπει να αναφερω οτι εδω και μισο μηνα περιπου δεν αντιμετοπιζω κανενα προβλημα και θελω να ευχαριστισω και απο εδω προσοπικα τον τεχνικο μου που φιλοτημιθηκε με τοσα λιγα χρηματα και με βοηθησε τοσο πολυ!!-bye-