Προβλημα με μπασσο

stavrossant1995

New member
2 December 2015
54
Εχω ενα θεμα με το μπασσο της lg sl8y.
Ενω αρχικα μου φαινοταν πολυ δυνατο σε φαση να σε πονανε τα αυτια σου πλεον μου ακουγεται πολυ χαμηλος ο ηχος του μπασσου.
Εχω τραβηξει και ενα δειγμα να παρετε μια γνωμη.
Υποψην το εχω στο movie mode που εβγαζε το πιο δυνατο μπασσο με ολα στο default (0).
Η ταινια παιζει απο netflix με επιλεγμενο ηχο 5.1.

Από βίντεο δεν γίνεται να βγει συμπέρασμα δυστυχώς ( εκτός και αν το έχεις στείλει άκλαυτο το "subwoofer" και ακουστεί κάτι που δείχνει βλάβη π.χ. κροτάλισμα ).
Σε κάτι που έχεις δει ξανά, στην ίδια ένταση σου φαίνεται πολύ διαφορετικό δηλαδή ?
Μην συγκρίνεις την Χ με την Ψ ταινία γιατί μπορεί να έχουν εντελώς διαφορετικές στάθμες στην ίδια ακριβώς ρύθμιση.

Από βίντεο δεν γίνεται να βγει συμπέρασμα δυστυχώς ( εκτός και αν το έχεις στείλει άκλαυτο το "subwoofer" και ακουστεί κάτι που δείχνει βλάβη π.χ. κροτάλισμα ).
Σε κάτι που έχεις δει ξανά, στην ίδια ένταση σου φαίνεται πολύ διαφορετικό δηλαδή ?
Μην συγκρίνεις την Χ με την Ψ ταινία γιατί μπορεί να έχουν εντελώς διαφορετικές στάθμες στην ίδια ακριβώς ρύθμιση.
Με την ιδια ταινια το ειχα προσεξει, το batmobile οταν ετρεχε ετρεμε το πατωμα σε αυτη την ενταση ενω τωρα ειναι πολυ μειωμενο το εφφε.
Ο διαλογος επισης θυμαμαι να ειχε μπασσο ενω τωρα ακουγεται τερμα φλατ.

Να πω επισης πως τοχα παει ηδη μια φορα στον Μανωλοπουλο και μου ειπε πως εκανε επαναφορα το subwoofer, ο τεχνικος ειπε μετα την επαναφορα πως δουλευει μια χαρα αλλα εμενα μου φαινεται πολυ πιο αδυναμο.

Μήπως άλλαξες καμμία ρύθμιση στην TV και δεν κάνεις bitstream αλλά decode to PCM στην έξοδο ήχου ?

Μήπως άλλαξες καμμία ρύθμιση στην TV και δεν κάνεις bitstream αλλά decode to PCM στην έξοδο ήχου ?
Τα default settings πρεπει να ειναι δεν εχω αλλαξει κατι.

Attachments

• IMG_20210501_004809.jpg
    IMG_20210501_004809.jpg
    511.4 KB · Views: 16
  • IMG_20210501_004723.jpg
    IMG_20210501_004723.jpg
    525.1 KB · Views: 16
Δοκίμασε στο audio output να διαλέξεις την επιλογή bitstream/undecoded ( αν και δύσκολο να φτάιει κάτι τέτοιο )

Σωστό είσαι στο Auto 1.

Τρέξε από το youtube ένα βίντεο π.χ. 40Hz test tone (sine wave) και δες αν κάνει τίποτα περίεργα στον ήχο το subwoofer ( μην το αφήσεις να τρέξει για πάνω από 5-6 δευτερόλεπτα το τεστ, και την ένταση στο μέσο πρός 3/4 όχι τέρμα )

Σωστό είσαι στο Auto 1.

Τρέξε από το youtube ένα βίντεο π.χ. 40Hz test tone (sine wave) και δες αν κάνει τίποτα περίεργα στον ήχο το subwoofer ( μην το αφήσεις να τρέξει για πάνω από 5-6 δευτερόλεπτα το τεστ, και την ένταση στο μέσο πρός 3/4 όχι τέρμα )
Τωρα που λες για περιεργα σε ενα blu ray μου εκανε κατι τριξιματα το woofer.
Θα τα δοκιμασω αυριο το μεσημερι.

Σωστό είσαι στο Auto 1.

Ετρεξα το τεστ κανει εναν περιεργο ηχο σαν κροτο στο ξεκινημα και οταν κλεινω το βιντεο. Οσω παιζει δεν ακουω καποια παραμορφωση.

Κάντο αν μπορείς μια ηχογράφηση με το κινητό ( δεν είναι σίγουρο ότι θα το καταγράψει το μικρόφωνο του κινητού, αλλά δεν χάνουμε κάτι με μια δοκιμή )

Κάντο αν μπορείς μια ηχογράφηση με το κινητό ( δεν είναι σίγουρο ότι θα το καταγράψει το μικρόφωνο του κινητού, αλλά δεν χάνουμε κάτι με μια δοκιμή )
Στο τριτο δευτερολεπτο ξεκιναω το βιντεο.