πρόβλημα με μπαταρία D60

stam13

New member
17 November 2008
86
Πάτρα
Καλησπέρα!
Έχω την Nikon D60 περίπου 3 χρόνια. Προ ημερών την ξέχασα ανοιχτή και η μπαταρία τελείωσε. Δυστυχώς μετά η μπαταρία δεν μπορούσε να ξαναφορτιστεί (το λαμπάκι στο φορτιστή αναβόσβηνε για πολλέεεεες ώρες). Την ξανατοποθέτησα στην κάμερα και τίποτα...Ήρθε πρόωρα η ώρα θανάτου της μπαταρίας? Δεν θα έλεγα πως την έχω φορτίσει πολλες φορές...
Ευχαριστώ!

Ότι και να συμβαίνει, μπές στο ebay και ψώνισε δύο να έχεις και ρεζέρβα φορτισμένη. Οι battery empire που έχω δοκιμάσει είναι μια χαρά, μεγαλύτερης χωρητικότητας από τις original και σχεδόν στο 1/3 της τιμής...

Stam η D60 όπως νομίζω και όλες οι μηχανές - ακόμα και οι compact - έχει σύστημα power saving ακριβώς για αυτό το λόγο. Για να μην μείνεις από μπαταρία σε περίπτωση που ξεχάσεις τη μηχανή αναμμένη.

Πήγαινε στο MENU->CUSTOM SETTING MENU->15 Auto off timers

Από εκεί επιλέγεις ότι θες. Εγώ π.χ. το έχω στο NORMAL.

Την έχω ξεχάσει κι εγώ 1-2 φορές ανοιχτή και δεν έπαθε τίποτα η μπαταρία.

Καλού κακού πριν αγοράσεις νέα μπαταρία πήγαινε σε ένα μαγαζί με φωτογραφικά. Εκεί λογικά θα έχουν να σου δώσουν μια en-el9 φορτισμένη για να δεις αν είναι όντως πρόβλημα με τη μπαταρία ή κάτι άλλο.

Δοκίμασε να ξαναφορτίσεις και τη μπαταρία. Και 1 και 2 φορές. Δεν χάνεις τίποτα.

Πάντως μια 2η μπαταρία (καθώς και μια 2η SD) θα πρέπει να υπάρχει στο βαλιτσάκι μας.

Για μπαταρία εγώ θα σου πρότεινα αυθεντική Nikon. Οι τιμές είναι χαμηλές και ρισκάρεις λιγότερο όσον αφορά την ποιότητα της μπαταρίας. Από χωρητικότητα όσο μεγαλύτερη και να βρεις, με 2 μανίσιες είσαι μακράν καλυμμένος. Άλλωστε όπου και να πας πλέον μια πρίζα θα τη βρείς.