Προβλημα με μtorrent

nick2001

Senior Member
22 October 2008
590
Θεσσαλονικη
Απο τοτε που κατεβασα το μtorrent εχω το εξης προβλημα.Κατω δεξια εχω μονιμα το πορτοκαλι εικονιδιο ή το κοκκινο τα οποια λενε οτι ο υπολογιστης μου δεν επικοινωνει.Το πρασινο εικονιδιο εμφανιζεται σε ελαχιστες περιτωσεις.Ανοιξα μια πορτα στο ρουτερ αλλα παλι τιποτα.Ταινιες κατεβαζει κανονικα αλλα η ταχυτητα ανεβασματος ειναι στην ακλυτερη περιπτωση 35 kb με αποτελεσμα για να ανεβει το ratio μου να μενει ανοιχτος ο υπολογιστης για μερες χωρις ομως αποτελεσμα.Τελευταια προσεξα οτι κατω αριστερα στην επιλογη logger μου λεει:error opening windows firewall:080070005 δεν επτρεπεται η προσβαση.Το μtorrent ειναι κανονικα στις εξαιρεσεις των windows firewall.

Απο τοτε που κατεβασα το μtorrent εχω το εξης προβλημα.Κατω δεξια εχω μονιμα το πορτοκαλι εικονιδιο ή το κοκκινο τα οποια λενε οτι ο υπολογιστης μου δεν επικοινωνει.Το πρασινο εικονιδιο εμφανιζεται σε ελαχιστες περιτωσεις.Ανοιξα μια πορτα στο ρουτερ αλλα παλι τιποτα.Ταινιες κατεβαζει κανονικα αλλα η ταχυτητα ανεβασματος ειναι στην ακλυτερη περιπτωση 35 kb με αποτελεσμα για να ανεβει το ratio μου να μενει ανοιχτος ο υπολογιστης για μερες χωρις ομως αποτελεσμα.Τελευταια προσεξα οτι κατω αριστερα στην επιλογη logger μου λεει:error opening windows firewall:080070005 δεν επτρεπεται η προσβαση.Το μtorrent ειναι κανονικα στις εξαιρεσεις των windows firewall.

Δεν κλείνεις το windows firewall εντελώς ? (αφού έχει ο router σου δικό του).

Αν το κάνεις πρέπει να το κάνεις από το Services (Stop & Disabled), γιατί αν το κάνεις από το μενού του firewall τότε αυτό συνεχίζει να τρέχει (προτοτυπίες micrsoft).

Αν ο router σου υποστηρίζει UPnP, ενεργοποίησέ το και κάνε το ίδιο και στη καρτέλλα Options > Preferences > connection του μTorrent.
Αυτό μέχρι να βρεις άλλη λύση, γιατί δεν είναι ότι το ασφαλέστερο... (εννοώ το να ανοίγει το μTorrent πόρτες στο router σου, χωρίς τη δική σου συγκατάβαση).

Πήγαινε στο Control Panel -> Administrative Tools -> Services

Εκεί βρες το Windows Firewall και δεξί κλικ -> properties.

Μετά βάλε startup type = disabled και πάτα και το stop.

Δεν θα σε ξαναενοχλήσει :)

Και σε περιπτωση γνωστου μου που ειχε παρομοιο προβλημα,λυθηκε με αυτο που λεει ο k.m. πανω.

Ναι υφίσταται, αλλά η μόνη πλέον λύση είναι να αλλάξεις provider.

H πΟΤΕΝΕΤ εφαρμόζει "Traffic Shaping" στα torrents με αποτέλεσμα να σου κόβει τις ταχύτητες (up/down) στα συγκεκριμένα πρωτόκολλα.

Υπάρχει και η λύση να βάλεις στις ρυθμίσεις του μtorrent να κάνει encrypted συνδέσεις για να μην ανιχνεύουν τον τύπο του traffic, αλλά αυτό παίζει καλά μόνο αν όλοι στο internet έχουν βάλει αυτή την ρύθμιση (αλλιώς δεν θα μπορείς να συνδεθείς μαζί τους ή θα κάνει fallback σε unecrypted (μια από τα ίδια δηλαδή)).

Αλήθεια σε τι ταχύτητες συγχρονίζει το router σου (up/down) ?

H πΟΤΕΝΕΤ εφαρμόζει "Traffic Shaping" στα torrents με αποτέλεσμα να σου κόβει τις ταχύτητες (up/down) στα συγκεκριμένα πρωτόκολλα.

Υπάρχει και η λύση να βάλεις στις ρυθμίσεις του μtorrent να κάνει encrypted συνδέσεις για να μην ανιχνεύουν τον τύπο του traffic, αλλά αυτό παίζει καλά μόνο αν όλοι στο internet έχουν βάλει αυτή την ρύθμιση (αλλιώς δεν θα μπορείς να συνδεθείς μαζί τους ή θα κάνει fallback σε unecrypted (μια από τα ίδια δηλαδή)).

Συγνωμη που ρωταω, υπαρχει καποια επισημη καταγγελια για αυτο που λες?

Πως βλεπω σε τι ταχυτητες συγχρονιζει το ρουτερ?

Πως βλεπω σε τι ταχυτητες συγχρονιζει το ρουτερ?

Από το web interface του. Σε κάποιο μενού είναι.

Οι ταχύτητες δεν έχουν να κάνουν με τον ρουτερ (εκτός και αν δεν τον έχεις ρυθμίσει σωστά).

Eιμαι λιγο ασχετος και τωρα μαθαινω οποτε ζητω την κατανοηση σου.
βρηκα αυτο,εχει σχεση?
Downstream Upstream

SNR Margin

:
6.4 17.9 db

Line Attenuation

:
25.8 15.5 db

Data Rate

:
8192 381 kbps
αλλιως που να ψαξω?

8192/381 kbps

Με 384 up μια χαρά είσαι (αν κατάλαβα καλά έχεις αγοράσει γραμμή 8Mbps\384Kbps).

Θεωρητικά η γραμμή σου πάει μέχρι 384 kbps (kbit/sec) = 48 ΚB/s (Kbyte/Sec)

Πρακτικά δεν μπορείς να πας πάνω από τα 35.

Εγώ με 1024 up και θεωρτικό 128 ΚB/s, πιάνω 90 ΚB/s.

Θα έλεγα ότι δεν έχεις πρόβλημα (εκτός του ότι έχεις μικρή γραμμή).

Εκτός αν έχεις αγοράσει 8Mbps/1Mbps και αντί για ένα up σε έχουν ρίξει στο 384