Πρόβλημα με multEQ XT32 σε ΟΝΚΥΟ TX-NR818

portof

Established Member
4 September 2006
146
θεσσαλονικη
Μετα απο τη μετακομιση σε νεο σπιτι κσι αφου εγκατασταθηκε προβολεας στο χωρο πηγα να κανω setup στα ηχεια μεσω του multeq xt32,συνδεω το μικρωφωνο και ξεκιναω μου ζηταει να δηλωσω τα μπροστα ηχεια, τα δηλωνω normal και οτι υπαρχει και subwoofer στο επομενο πεδιο μετραει το sub και μου προτεινει να το ρυθμησω στα 75 db το πρωτο περιεργο ειναι οτι φτανει το ποντςσιομετρο στο max και μολις πιανει τα 75 db ενο στο προηγουμενο σπιτι εφτανα το ποντεσιομετρο το πολυ μεχρι τη μεση, και το πιο παραξενω ακομη ειναι οτο πηγαινοντας στο επομενο πεδιο ωστε να μετρησει ο ενισχητης τα ηχεια μεσω μικροφωνου κανει εναν εκοφαντικο ηχο σαν υπεροδηγηση και σβηνει ο ενισχητης αυτοματα, μου το εχει κανει ολες τις φορες που τον δοκιμασα, τα ηχεια ομως σε ταινια πεζουν κανονικα, μηπως κανω κατι λαθος η τα επαιξε το multeq;

Re: Ποβλημα με multEQ XT32 σε ΟΝΚΥΟ 818

Δεν φαίνεται να κάνεις κάτι λάθος. Κατόπιν της δήλωσης πόσων ηχείων υπάρχουν ρυθμίζεις το volume του sub μέχρι να ακούσει ο ενισχυτής ότι βρίσκεται στα 75dB και κατόπιν ξεκινά να μετρά τα ηχεία και το sub.

Απάντηση: Ποβλημα με multEQ XT32 σε ΟΝΚΥΟ 818

Ναι και μολις εμφανιζετε η εικονα με τα ηχεια για να γινει η μερτηση κανει δυνατο θορυβο σα τριξιμο και κλεινει ο ενισχυτης, φανταζομαι οτι αν ηταν καποια συνδεσμολογια δε α θα επαιζαν και τα ηχεια σε ταινιες η μουσικη, τωρα που το σκεφτομαι στις ταινιες και τη μουσικη δε συμμετεχει το sub ενω στην αρχη το multeq το μετραει κανονικα.

Μάλλον για βλάβη το κόβω. Δεν βλέπω να αναφέρεται σε κάποιο f/w upgrade αυτό ως διόρθωση. Από τη στιγμή που εσύ το κάνεις όπως πρέπει και δημιουργείται θέμα που φτάνει στο να σβήνει ο ενισχυτής, είναι πρόβλημα του ενισχυτή.

Απάντηση: Ποβλημα με multEQ XT32 σε ΟΝΚΥΟ 818

Αυτο που βλεπω ομως στο manual ο περιοδιοος ηχος σεταρισματος δουλευει κανονικα

Καμία σχέση το white noise του test tone με το sweep του Audyssey.