Πρόβλημα με Novasport 3 & Novacinema 2.

H συγκεκριμένη συχνότητα του Ηotbird 9 (10930H/27500) χρησιμοποιείται και απο τον γειτονικό δορυφόρο Eurobird 16
Είναι στην WideBeam δέσμη του και είναι πανίσχυρη στην χώρα μας.
Στα μικρά κάτοπτρα (αν δεν συντονίστηκαν με μεγάλη προσοχή απο τον τεχνικό) έχουμε φαινόμενα αλληλοπαρεμβολών των 2 δορυφόρων.
Πάρε τον δέκτη και μια τηλεόραση δίπλα στο κάτοπτρο και προσπάθησε περιστρέφοντας ελάχιστα τον LNB να εξουδετερώσεις την παρεμβολή.

καλημερα παιδια και καλως σας βρηκα.
ειμαι νεος στο φορουμ και γενικα στα δορυφορικα, και θελω τη βοηθεια σας αν γινεται.
Εχω εναν dreambox 500αρι και το προβλημα μου ειναι παρομοιο με τον φιλο ποιο πανω, γι αυτο και δεν ανοιξα καινουργιο θεμα.
Στα καναλια Νovacinema 2, Novasport 3 και Discovery chanel εχω πολυ χαμηλο σημα, με αποτελεσμα να μην τα βλεπω.
Υπεθεσα οτι δεν εχω κεντραρει σωστα το πιατο μου ( παρεπιμπτοντως εχω 1μ πιατο) και ανεβηκα με ενα πεδιομετρο ενος φιλου μου και ειδα οτι πανω στην ταρατσα εχω 80% σημα στα καναλια αυτα. Υποψιαστηκα οτι κατι εχει το tuner του dreambox και πηγα στο σπιτι του φιλου μου και το συνδεσα εκει. Με μεγαλη μου εκπληξη ειδα οτι τα καναλια αυτα παιζουν.
Πηγα σπιτι, αλλαξα Lnb, καλωδιο και παλι τα ιδια. Με το πεδιομετρο μετρησα κατω στο σπιτι στο f πριν το dreambox και εκει ειχα σημα 80% στα καναλια αυτα. Και εκει μετα κοντεψα να τρελλαθω με αυτο που μου συνεβη.
Εβαλα παλι το καλωδιο της κεραιας στο dream και ......ω του θαυματος το Novacinema 2 επαιζε με σημα 80%.
Μολις ομως εκανα ζαπινγκ και ξαναγυρισα στο Novacinema2 παλι δεν ειχα σημα. Εβγαλα το καλωδιο της κεραιας, το ξαναεβαλα και το σημα ξαναηρθε.
Αλλαζω καναλι επιστρεφω στο Novacinema 2 παλι τα ιδια.
Τι γινεται, εχει τυχει σε κανεναν αυτο ?
Οποιος μπορει ας με βοηθησει γιατι μου φαινεται πολυ τρελλο αυτο.
Ευχαριστω προκαταβολικα και συγνωμη αν σας κουρασα.

Φίλε, η αίσθησή μου είναι ότι φταίει ο δέκτης.

Θα σου πω το εξής.Την προηγούμενη εβδομάδα σε DM500 που έχω άρχισαν να εμφανίζονται πιξελιάσματα σαν κι αυτά όταν δεν έχει καλό σήμα. Επειδή υποψιάστηκα τον δέκτη, τον έβγαλα και τον σύνδεσα σε άλλη παροχή που έχω μέσα στο σπίτι και ο δέκτης έπαιζε μια χαρά. Άρα κατέληξα ότι έφταιγε κάτι στο πιάτο ή στο lnb ή το diseqc ή το καλώδιο κλπ. Έτσι άρχισα να τα πειράζω όλα αυτά χωρίς αποτέλεσμα. Για να μην στα πολυλογώ, έφταιγε το τροφοδοτικό του δέκτη! Βλέπεις, όταν τον αποσύνδεσα για να τον δοκιμάσω αλλού, στην άλλη θέση, χρησιμοποίησα ένα άλλο τροφοδοτικό και όχι αυτό που χρησιμοποιούσα εκεί που υπήρχε το πρόβλημα.

Δεν λέω ότι ντε και καλά στην περίπτωσή σου φταίει το τροφοδοτικό, αλλά ψάξου με τον δέκτη.

Σαν πρώτη δοκιμή, ίσως θα έπρεπε να βάλεις έναν άλλο δέκτη να δοκιμάσεις αν σου κάνει το ίδιο.

Φίλε, η αίσθησή μου είναι ότι φταίει ο δέκτης.

Θα σου πω το εξής.Την προηγούμενη εβδομάδα σε DM500 που έχω άρχισαν να εμφανίζονται πιξελιάσματα σαν κι αυτά όταν δεν έχει καλό σήμα. Επειδή υποψιάστηκα τον δέκτη, τον έβγαλα και τον σύνδεσα σε άλλη παροχή που έχω μέσα στο σπίτι και ο δέκτης έπαιζε μια χαρά. Άρα κατέληξα ότι έφταιγε κάτι στο πιάτο ή στο lnb ή το diseqc ή το καλώδιο κλπ. Έτσι άρχισα να τα πειράζω όλα αυτά χωρίς αποτέλεσμα. Για να μην στα πολυλογώ, έφταιγε το τροφοδοτικό του δέκτη! Βλέπεις, όταν τον αποσύνδεσα για να τον δοκιμάσω αλλού, στην άλλη θέση, χρησιμοποίησα ένα άλλο τροφοδοτικό και όχι αυτό που χρησιμοποιούσα εκεί που υπήρχε το πρόβλημα.

Δεν λέω ότι ντε και καλά στην περίπτωσή σου φταίει το τροφοδοτικό, αλλά ψάξου με τον δέκτη.

Σαν πρώτη δοκιμή, ίσως θα έπρεπε να βάλεις έναν άλλο δέκτη να δοκιμάσεις αν σου κάνει το ίδιο.

Φιλε το εχω κανει αυτο και εφερα αλλο δεκτη.
Κανει ακριβως το ιδιο πραγμα.Θα τρελλαθω......θα πηδηχτω απ το παραθυρο :hmmmm2:
Τι να φταιει ? εχω αλλαξει lnb , καλωδιο και το σημα στο πεδιομετρο μου δειχνει καλο. Και αν ηταν θεμα σηματος, γιατι οταν βγαζω και ξαναβαζω το καλωδιο του πιατου εχω σημα ?
Και αν ειναι θεμα dreambox γιατι οταν τον παω σε αλλο σπιτι παιζει ? :bigcry:

Καλησπέρα. Λοιπόν τελικά γύρισα λίγο το πιάτο όπως είπε ο φίλος anastazio και τα έπιασε τα κανάλια. Βέβαια τώρα όπως μου προτείνατε θα αλλάξω lnb αρχικά με ένα καλό και κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον θα αλλάξω πιάτο και καλώδιο.

ΥΓ.: Πήγα να δω τι παίζει με την έκπτωση όταν έχεις nova + forthnet (κάτι το οποίο έχω χρόνια αλλά είμαι τόσο ... που δεν το είχα μάθει νωρίτερα) και μου έδωσαν και δώρο τον νέο αποκωδικοποιητή, άρα την αντικατάσταση του 910 την έκανα free. :D:D:D

@Didimos GR Εεεε καλά μην νομίζεις... αν είχα τα λεφτά να έχω ένα τέτοιο σκάφος τώρα θα μιλάγαμε για το δορυφορικό μου σύστημα στο yacht... :P :P χαχα ;)

Λοιπόν άλλαξα lnb αλλά για να πω την αλήθεια δεν ξέρω αν πήρα κάποιο ιδιαίτερα καλό καθώς κατάλαβα ότι δεν ήξερα τι να πάρω όταν μπήκα στο μαγαζί. Τέλος πάντων μου έδωσαν ένα mti gray line AP8-XT2E 0.3dB. Το παλιό ήταν ένα HUMAX LNB 110 (μόνο αυτά μπορώ να διακρίνω καθώς το χαρτί που έχει πάνω του είναι σχεδόν διαλυμένο). Μετά την επιστημονικού επιπέδου τοποθέτηση που έκανα (πέρα δώθε μέχρι να βρω σήμα σε όλα τα κανάλια :D:D) είπα να δω εκ νέου την ανίχνευση του σήματος.

11823 87% Ένταση - 69% Ακρίβεια
10930 94% Ένταση - 69% Ακρίβεια
11938 90% Ένταση - 80% Ακρίβεια
12130 93% Ένταση - 80% Ακρίβεια

Δυστυχώς οι προηγούμενες μετρήσεις που είχα ποστάρει ήταν πριν μετακινήσω το πιάτο άρα δεν ξέρω αν η βελτίωση οφείλεται στο lnb ή στη μετακίνηση ή και στα δύο.

Οι προηγούμενες μετρήσεις: http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1371101&postcount=8

Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας και τη βοήθεια σας γενικότερα. ;)

Λοιπόν άλλαξα lnb αλλά για να πω την αλήθεια δεν ξέρω αν πήρα κάποιο ιδιαίτερα καλό καθώς κατάλαβα ότι δεν ήξερα τι να πάρω όταν μπήκα στο μαγαζί. Τέλος πάντων μου έδωσαν ένα mti gray line AP8-XT2E 0.3dB. Το παλιό ήταν ένα HUMAX LNB 110 (μόνο αυτά μπορώ να διακρίνω καθώς το χαρτί που έχει πάνω του είναι σχεδόν διαλυμένο). Μετά την επιστημονικού επιπέδου τοποθέτηση που έκανα (πέρα δώθε μέχρι να βρω σήμα σε όλα τα κανάλια :D:D) είπα να δω εκ νέου την ανίχνευση του σήματος.

11823 87% Ένταση - 69% Ακρίβεια
10930 94% Ένταση - 69% Ακρίβεια
11938 90% Ένταση - 80% Ακρίβεια
12130 93% Ένταση - 80% Ακρίβεια

Δυστυχώς οι προηγούμενες μετρήσεις που είχα ποστάρει ήταν πριν μετακινήσω το πιάτο άρα δεν ξέρω αν η βελτίωση οφείλεται στο lnb ή στη μετακίνηση ή και στα δύο.

Οι προηγούμενες μετρήσεις: http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1371101&postcount=8

Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας και τη βοήθεια σας γενικότερα. ;)
Γιατι να μην ερθει τεχνικος και με το ειδικο μηχανημα να μετρησει το σημα και να "κουμπωσει" την θεση για 100% ακριβεια?Γιατι το εκανες μονος σου?

Δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος... απλά μου φάνηκε εύκολο, ήθελα να το δοκιμάσω μόνος μου και το έκανα. Έτσι και αλλιώς σε λίγο καιρό που θα αλλάξω πιάτο θα τα ρυθμίσει όλα τεχνικός. ;)

Mπράβο σου φίλε μου , μια χαρά τα κατάφερες.
Δεν είναι δα και τόσο δύσκολη υπόθεση για κάποιον που "πιάνει το χέρι του"