Πρόβλημα με ONKYO 905,dts- hd –master, Classe.

Ιωαννης

Senior Member
30 June 2006
333
Eχω τον ΟΝΚΥΟ 905 και μέσω της δικιάς του προενίσχυσης δίνω στον τελικό
Classe CA2200 να οδηγήσει τα L, R, (sonus faber grand piano domus 4ohm)
Tα υπόλοιπα ηχεία c,sr,sl οδηγούνται απ’ ευθείας από τον ΟΝΚΥΟ.
Ενώ το σύστημα έχει παίξει σε πολύ υψηλές εντάσεις με όλα τα format (παλαιά και νέα),
xωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα, τώρα τελευταία σε δύο ταινιες Blue Ray (dragon blall,wolvering)
με dts hd master audio και οι δύο, σε κάποια περάσματα της ταινίας ενεργοποιείται η προστασία
του τελικού ώστε να προστατεύσει τα ηχεία. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα υπερθέρμανσης
ούτε καλωδιώσεων και ο 905 έχει firmware main 1,06 και εφοδιασμένος με τα καινούργια DSP
Επειδή αυτό το θέμα με απασχολεί ιδιαίτερα, θα ήθελα την γνώμη σας για το τι μπορεί να συμβαίνει.

Σημείωση : Blue Ray Player (panasonic30)

Τι μπορει να σημαινει αυτο; Ο ενισχυτης εχει δοκιμαστει σε πολυ δυναμικοτερα
περασματα και σε ταινιες και σε στερεο χωρις κανενα απολυτως προβλημα. Μι
λαμε για εκωφαντικες εντασεις!

Αν το πέρασμα έχει πολύ χαμηλές συχνότητες σε πολύ μεγάλη ένταση, είναι εύκολο να ρίξει τις προστασίες. Σε μουσική είναι αρκετά πιο δύσκολο, γιατί είναι πολύ σπάνιο να βρεθούν τόσο χαμηλές συχνότητες με μεγάλη ένταση.

Τα ηχεία είναι δηλωμένα large φαντάζομαι.

Καλα φανταστηκες! Τι λες να κανω; Εχεις ξανακουσει κατι παρομοιο ή εγω ειμαι ο πρωτος;

Δηλαδη τα ηχεια φταινε; Ο κατασκευαστης ,λεει οτι κατεβαινουν μεχρι 30hz.
Tι σοι ηχεια θα επρεπε να ειχα; Αν εχετε την καλοσυνη εξηγηστε μου παρακαλω!chinscratch:

Re: Απάντηση: Πρόβλημα με ONKYO 905,dts- hd –master, Classe.

Δηλαδη τα ηχεια φταινε; Ο κατασκευαστης ,λεει οτι κατεβαινουν μεχρι 30hz.
Tι σοι ηχεια θα επρεπε να ειχα; Αν εχετε την καλοσυνη εξηγηστε μου παρακαλω!chinscratch:

Απ' ότι βλέπω τα ηχεία σου αν και 4ωμα δεν πέφτουν κάτω από τα 3.5Ω, οπότε θέμα ανεπάρκειας του ενισχυτή δεν πρέπει να έχεις.

Ίσως όμως έχεις πρόβλημα λόγω μεγάλης ισχύος του ενισχυτή (400WRMS@4Ω; ) ο οποίος μπορεί να υπεροδηγεί τα ηχεία, και γιαυτό να πέφτουν οι προστασίες του.

Πάντα βέβαια υπάρχει και η πιθανότητα αστοχίας υλικού, είτε του ενισχυτή είτε κάποιου από τα δύο ηχεία.