Πρόβλημα με όρια εικόνας σε παλιά τηλεόραση

koslak

New member
12 January 2010
25
Καλησπέρα,
Λοιπόν παιδιά χρειάζομαι την βοήθεια σας έχω μια παλιά CRT τηλεόραση της sony την οποία δεν θέλω να αλλάξω αλλα έχω το εξής πρόβλημα η εικόνα απο την αριστερή πλευρά "φεύγει" με αποτέλεσμα το σηματάκι της ΝΕΤ να μην φαίνετα,ι στο mega να φαίνεται μόνο το ga και λοιπά σε όλα τα κανάλια συμβαίνει το ίδιο και μου το έκανε και στην αναλογική και τώρα στην ψηφιακή μετάδοση. Τι μπορώ να κάνω? Αν θέλετε φωτογραφία πείτε μου.
Ευχαριστώ.

Το κοίταξα ευχαριστώ πολύ και πήρα κάποιες ιδέες απλά η δική μου είναι μια sony KV-M2100D και δεν ξέρω πως μπαίνει στο service menu έψαξα και στο google αλλα βρήκα κάποιους που λένε για πυκνωτές πουθενα για το πως να μπείς στο service menu ή service mode.
Ευχαριστώ

Μιλάμε για αρκετά παλιό μοντέλο δηλαδή... Ο κωδικός για να μπεις στο service menu είναι:

sigmasigma_zpsd7448d8e.jpg

Επειδή όμως λόγω παλαιότητας, μάλλον η πλοήγηση δεν θα γίνεται με πίνακα, ψάξε καλύτερα πρώτα για το service manual της συσκευής, πριν αποτολμήσεις τη βουτιά στα ενδότερα. Ένα καλό site για να ξεκινήσεις την αναζήτηση είναι το http://elektrotanya.com/

Κατα την δικη μου αποψη οι πληροφοριες που αναφερονται εδω αλλα και στο συνδεσμο ειναι εσφαλμενες.....Οταν μια τηλεοραση και ειδικοτερα αυτης της ηλικιας παρουσιαζει τετοιο προβλημα σαφως και εχει να κανει με βλαβη .Το να μπεις στο σερβις μενου και να αλλαξεις την γεωμετρια μπορει πανευκολα να διορθωσει αυτο που βλεπεις αλλα η βλαβη παραμενει και δεδομενο θεωρω οτι θα χειροτερευει ...

Η μονη περιπτωση στην οποια οι παραπανω πληροφοριες θα ειχαν ουσιαστικη χρηση ειναι να εχει η τηλεοραση προβλημα σε καποια μνημη και να εχει χασει την ρυθμιση αλλα σιγουρα τοτε θα εχει χασει και αλλα πραγματα εκτος απο την οριζοντια γεωμετρια .

Πολλες φορες εχω πει ( και θα το ξαναπω ) οτι στα ηλεκτρονικα δεν εχει νοημα να δινεις κορτιζονη ...δεν ειναι ο σκοπος να απαλειφεις αυτο που εμφανιζεται η να το κουκουλωνεις ...ο σκοπος με βαση την διαχρονικοτητα ειναι να το διορθωνεις .

Στην συγκεκριμενη περιπτωση απλα ενας πυκνωτης ... ( οπου φυσικα σημαινει οτι και αλλοι θα ειναι στο οριο η ηδη χαλασμενοι αλλα ακομα δεν εχει εμφανιστει εμφανως το προβλημα ) Μιλαμε και για μια τηλεοραση 15 και πλεον ετων ( που σε Ελληνικο σπιτι σημαινει ανοιχη απο το πρωι ως το αλλο πρωι )

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

To κόστος της οποίας επισκευής από έναν εξειδικευμένο τεχνικό ανέρχεται σε;

θα μπορουσα να σου δωσω μια ενδειξη τιμης για το δικο μου καταστημα αλλα μην ξεχνας οτι η αγορα ειναι ελευθερη και ο καθενας πουλαει οσο θελει τον κοπο του . Επιπλεον ομως μην ξεχνας οτι ζουμε στην εποχη της τεχνολογιας plasma -lcd οποτε ακομα και αυτοι οι τεχνικοι που ""βαρανε"" στις τιμες εχουν παρει χαμπαρι οτι ο κοσμος δεν δινει πλεον χρηματα για τετοιες συσκευες .

ΘΑ ελεγα οτι για να αλλαχτει ο συγκεκριμενος πυκνωτης , κανα δυο αλλοι που ειναι ετοιμοι στο vertical και το τροφοδοτικο συν ενα πατημα σε ψυχρες κολλησεις που θα εχει δεκαδες θα ηταν γυρω στα 25 ευρω ....Αυτο φυσικα σημαινει οτι με αυτο τον τροπο η συσκευη αυτη μπορει να ζησει και 2-3 χρονια ακομα ...αντιθετα με το να αλλαξεις την γεωμετρια σε κυκλωμα που εχει πυκνωτη με διαρροη δεν δινει απολυτως καμμια εγγυηση οτι θα κρατησει .

Θα παρακαλουσα το σχολια να μην θεωρηθει ως αγρα πελατων απλα ως μια ενδειξη του που ειναι η αγορα σημερα .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Παιδιά σας ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα αλλά μάλλον θα καταλήξω να την πάω σε έναν τεχνικό.
Και πάλι ευχαριστώ για όλα.