ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΟΘΟΝΗ CELEXON

ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π

AVClub Fanatic
25 October 2006
21,213
ΑΘΗΝΑ
εδω και 1,5 περιπου χρονο,εχω μια celexon http://projectorcenter.gr/screen_celexon_200x113hcel.htm την οποια εχω δουλεψει ελαχιστα,αφου ο προβολεας μεσα σ`αυτο το διαστημα εχει γραψει μολις 160 ωρες.
τις τελευταιες ημερες,οσες φορες προσπαθησα να την κατεβασω/ανεβασω,κανει κομπιασματα και κατεβαινει με "λοξυγγα" σε πολυ μικρα βηματα.
στην αρχη κομπιαζε 2-3 φορες μεχρι να κατεβει ολη και εχει καταληξει σημερα μετα απο 4-5 ανεβο/κατεβασματα ουσιαστικα να μην κατεβαινει.
επισης το control πιανει-πια-σπανιως.
ανοιξα το κουτακι αλλα δεν μπορω να καταλαβω κατι.
το μονο που ακουγεται ειναι το σταρτερ που κανει πολυ συντομα τακ-τακ(ανοιγει/κλεινει γρηγορα) και εκει ψιλιαζομαι οτι ειναι το προβλημα.
στην αρχη πιστευα οτι μπορει αν ειναι απο τον μηχανισμο,αλλα δεν μου κανει κατι τετοιο.
μια βοηθεια....?

εδω και 1,5 περιπου χρονο,εχω μια celexon http://projectorcenter.gr/screen_celexon_200x113hcel.htm την οποια εχω δουλεψει ελαχιστα,αφου ο προβολεας μεσα σ`αυτο το διαστημα εχει γραψει μολις 160 ωρες.
τις τελευταιες ημερες,οσες φορες προσπαθησα να την κατεβασω/ανεβασω,κανει κομπιασματα και κατεβαινει με "λοξυγγα" σε πολυ μικρα βηματα.
στην αρχη κομπιαζε 2-3 φορες μεχρι να κατεβει ολη και εχει καταληξει σημερα μετα απο 4-5 ανεβο/κατεβασματα ουσιαστικα να μην κατεβαινει.
επισης το control πιανει-πια-σπανιως.
ανοιξα το κουτακι αλλα δεν μπορω να καταλαβω κατι.
το μονο που ακουγεται ειναι το σταρτερ που κανει πολυ συντομα τακ-τακ(ανοιγει/κλεινει γρηγορα) και εκει ψιλιαζομαι οτι ειναι το προβλημα.
στην αρχη πιστευα οτι μπορει αν ειναι απο τον μηχανισμο,αλλα δεν μου κανει κατι τετοιο.
μια βοηθεια....?

ελα παμε μια βοηθεια....:BDGBGDB55:

Επειδή ενδιαφέρομαι για τη συγκεκριμένη εκτός του προβλήματος είσαι ευχαριστημένος; Επίσης θεωρείται μεμονωμένο ή γενικότερα παρουσιάζουν προβλήματα;

Επειδή ενδιαφέρομαι για τη συγκεκριμένη εκτός του προβλήματος είσαι ευχαριστημένος; Επίσης θεωρείται μεμονωμένο ή γενικότερα παρουσιάζουν προβλήματα;

εμενα αρχισαν τα παρατραγουδα απο νωρις.
διαγωνιες ζαρες,πιθανοτατα απο στραβο τυλιγμα που ειχε η οθονη.
σαν εικονα δεν εχω προβλημα.

Παρε τηλ στην Celexon Lec Hellas (αν δεν βρεις τα τηλ πες μου να στα στείλω) και ζήτα τον κο Παπαδημητρίου.
Ειχα αντίστοιχο πρόβλημα με την δική μου οθόνη που προκλήθηκε απο κακό κούμπωμα στην τελική θέση της (ίσως και απο δική μου ευθύνη...έκτοτε προσέχω πολύ!) με αποτέλεσμα η οθόνη να μαζέψει απότομα σε όλη την διαδρομή της και να χαλάσουν τα ελατήρια. Η οθόνη μου ήταν οριακά μέσα στην εγγύηση οπότε μου πρότειναν είτε να την στειλω και να την στειλουν στην Γερμανία για επισκευή, είτε να πάρω την ίδια σε τιμή κόστους, δηλαδή...στην μισή τιμή απο όσο την είχα αγοράσει. Προτίμησα την δεύτερη λύση και μάλιστα παρέλαβα και το καινούργιο και πιο βελτιωμένο μοντέλο. Αυτά έγιναν πριν απο ενάμισυ χρόνο περίπου
Σου στέλνω τηλέφωνα με ΠΜ, δεν χάνεις τιποτε να τηλεφωνήσεις
Επίσης κράτησα και την παλιά οθόνη, που ναι μεν δεν μαζεύει πλέον αλλά μπορει κάποτε να στηθεί μόνιμα σε άλλο χώρο...

Παρε τηλ στην Celexon Lec Hellas (αν δεν βρεις τα τηλ πες μου να στα στείλω) και ζήτα τον κο Παπαδημητρίου.
Ειχα αντίστοιχο πρόβλημα με την δική μου οθόνη που προκλήθηκε απο κακό κούμπωμα στην τελική θέση της (ίσως και απο δική μου ευθύνη...έκτοτε προσέχω πολύ!) με αποτέλεσμα η οθόνη να μαζέψει απότομα σε όλη την διαδρομή της και να χαλάσουν τα ελατήρια. Η οθόνη μου ήταν οριακά μέσα στην εγγύηση οπότε μου πρότειναν είτε να την στειλω και να την στειλουν στην Γερμανία για επισκευή, είτε να πάρω την ίδια σε τιμή κόστους, δηλαδή...στην μισή τιμή απο όσο την είχα αγοράσει. Προτίμησα την δεύτερη λύση και μάλιστα παρέλαβα και το καινούργιο και πιο βελτιωμένο μοντέλο. Αυτά έγιναν πριν απο ενάμισυ χρόνο περίπου
Σου στέλνω τηλέφωνα με ΠΜ, δεν χάνεις τιποτε να τηλεφωνήσεις
Επίσης κράτησα και την παλιά οθόνη, που ναι μεν δεν μαζεύει πλέον αλλά μπορει κάποτε να στηθεί μόνιμα σε άλλο χώρο...

το θεμα ειναι οτι εχω περασει κατα 6 μηνες την εγγυηση που εδιναν.
ασε που εχω χασει την αποδειξη....
θα δοκιμασω παντως.

ευχαριστω...

Δεν είναι θέμα κινητήρα
Το είχα και εγώ αυτό το πρόβλημα σε άλλη μάρκα
Είναι τα ρελε στον δέκτη αν μπορεί κάποιος ηλεκτρονικός να σου τα αλλάξει αλλιώς πομποδέκτης καινούργιος με κόστος ανάμεσα 60-80 ευρω

Δεν είναι θέμα κινητήρα
Το είχα και εγώ αυτό το πρόβλημα σε άλλη μάρκα
Είναι τα ρελε στον δέκτη αν μπορεί κάποιος ηλεκτρονικός να σου τα αλλάξει αλλιώς πομποδέκτης καινούργιος με κόστος ανάμεσα 60-80 ευρω

ευχαριστω..

το "κουτακι" με τον διακοπτη βγηκε εκτος και ενωθηκαν τα αντιστοιχα καλωδια για την κινηση πανω/κατω.
το πανι εκανε κανονικα και χωρις κανενα προβλημα και τις 2 κινησεις.
αρα γλυτωνουμε την περιπτωση "προβλημα μοτερ".
στην συνεχεια αλλαχτηκαν τα 2 ρελε αλλα νεκρωσε εντελως το συστημα και μαλιστα αναβοσβηνε το λαμπακι του standby.
μου δωσανε λαθος ρελε?εχει καει η πλακετα?
το πηρε ο αδερφος μου και θα το ψαξει καλυτερα.
τουλαχιστον δεν ηταν το σοβαροτερο που περιμενα(μοτερ)...

Απάντηση: Re: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΟΘΟΝΗ CELEXON

Μετά από 4 χρόνια....
Τι έγινε τελικά με την οθόνη την έφτιαξες;

Έχω κι εγώ την ίδια και μετά από 6 χρόνια χρήσης μου παρουσιάζει πρόβλημα.
Τις 2 τελευταίες φορές που είδα ταινία στο τέλος δεν ανέβαινε πάνω.
Προσπάθησα αρκετές φορές με το τηλκοντρόλ αλλά και με τα κουμπιά πάνω στο κουτί και δεν τη μάζευε.
Ακουγόταν ένα τικ την ώρα που πατούσα το κουμπί αλλά δεν ανέβαινε ώσπου κάποια στιγμή μετά από καμιά 15ριά προσπάθειες τελικά ανέβηκε κανονικά.
Παρατήρησα οτι αν σταματήσω την οθόνη έστω και ένα εκατοστό πριν το τέρμα ανεβαίνει κανονικά χωρίς πρόβλημα.
Παρατήρησα επίσης οτι για να ανεβεί πάνω πρέπει να πατήσω πρώτα το κουμπί stop στο τηλεκ. και μετά το up.
Πως σας φαίνεται είναι ηλεκτρικό το πρόβλημα ή μηχανικό;
Θα προσπαθήσω αύριο να ρυθμίσω το κάτω όριο της οθόνης μερικά χιλιοστά παραπάνω μήπως γίνει κάτι.
Ξέρετε αν υπάρχουν ανταλλακτικά;

Re: Απάντηση: Re: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΟΘΟΝΗ CELEXON

Αυτο που περιγραφεις μαλλον δεν ειναι προβλημα.
Το τηλεχειριστηριο σου εχει μαλλον την δυνατοτητα οταν πατας εναν συνδιασμο πληκτρων να ανεβαινει και να κατεβαινει με διαστηματα μερικων εκατοστων για να μπορεσεις να σταματησεις με ακριβεια εκει που θες .
Ενεργοποιειται οταν πατησεις το πανω και το στοπ η το κατω και το στοπ και απενεργοποιεται οταν πατησεις μαζι το πανω και το κατω

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΟΘΟΝΗ CELEXON

Δε νομίζω να ισχύει κάτι τέτοιο αφου για 6 χρόνια δούλευε ρολόι τώρα γιατί όχι;
Το τηλχ είναι το one της λότζικεκ που τα κλείνει όλα μαζί.
Τώρα κλείνουν όλα έκτός από την οθόνη που δεν ανεβαίνει.
Τις δοκιμές μετά τις έκανα με το δικό της τηλκ.
Γιατί άραγε αρνείται να ανεβεί μονάχα όταν είναι τέρμα κάτω κατεβασμένη και δουλεύει κανονικά αν είναι σταματημένη έστω και λίγο παραπάνω;
Υποψιάζομαι οτι όταν κατεβαίνει στο τέρμα η οθόνη βρίσκει ελαφρός στα έπιπλα που βρίσκονται από κάτω της και αυτό μήπως της προκαλεί κάποια δυσλειτουργία.
Θα το ελέγξω αύριο.

To προβλημα που περιγραφεις ειναι μαλλον ηλεκτρικο. Στο τελος των διαδρομων υπαρχουν τερματικα διακοπτακια. Αυτο της κατω θεσης τα εχει μαλλον παιξει. Γιαυτο και συμβαινουν αυτα που περιγραφεις.
Σιγουρα θα φτιαχνεται, απλα θα πρεπει να βρεις τον καταλληλο ανθρωπο να τη λυσει και να προσαρμοσει καινουργια τερματικα. Ισως και μικρορελεδακια αν χρειαζεται.