Πρόβλημα με οθόνη TFT

KASIMIS

New member
12 May 2010
5
Καλημέρα σε όλους...
Έχω μια ACER AL715 TFT.
Την βάζω στην πρίζα συνδέω στην κάρτα γραφικών, παίρνει ρεύμα κανονικά, ανοίγει και δείχνει χρωματιστές γραμμές και κουκίδες απο δω και από κει...
Αν κουνήσω το ποντίκι και ανοίξω π.χ. κάποιο πρόγραμμα δείχνει ότι κάτι κάνει αλλά μέσα από πολύ θολούρα και πολλά χρώματα...

Καμιά ιδέα κανείς; Πιστεύω ότι φτιάχνεται σχετικά εύκολα και οικονομικά οπότε ρίξτε τις ιδέες σας να δω τι μπορώ να κάνω...
Ευχαριστώ!

Η εικόνα που μου δείχνει η οθόνη μου μοιάζει αρκετά με αυτήν:
8738.IMG_5F00_0086.JPG_2D00_550x0.jpg

ΣΕ ΛΑΠΤΟΠ ΕΙΝΑΙ 100% ΤΣΙΠΑΚΙ ΚΑΡΤΑΣ ΓΡΑΦΙΚΩΝ. ΣΕ ΝΤΕΣΚΤΟΠ Η ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΑΦΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ Η ΤΑΠΑΙΞΕ Η ΚΑΡΤΑ ΣΟΥ.
ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΕ ΑΛΛΟ ΠΙΣΙ ΚΑΙ ΒΓΑΛΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ.

Σε Desktop είναι συνδεδεμένη η οθόνη και η κάρτα γραφικών λειτουργεί γιατί οι άλλες οθόνες παίζουν κανονικά. Άρα λες ότι δεν κάνει επαφή κάπου; Να την ανοίξω και να τσεκάρω τις κολλήσεις της;

ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΑΦΗ Η ΤΟ ΙΝΒΕΡΤΕΡ ΤΗΣ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΜΗΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΕΙΣ. ΣΤΕΙΛΤΗΝ ΣΤΟ ΣΕΡΒΙΣ.

Είναι εκτός εγγύησης εδώ και αρκετά χρόνια!!! Θα την ανοίξω να δω τις κολλήσεις της και αν δεν δουλέψει ούτε αυτό υποθέτω παραγγέλνω inverter από εξωτερικό και ξαναδοκιμάζω! Ευχαριστώ πολύ! Άν υπάρχουν και άλλες ιδέες είναι ευπρόσδεκτες από όλους!!!

Aν είναι σαν τη φωτό του πρώτου post το πρόβλημα, inverter δεν είναι.

Μάλλον η καλωδιοταινία του κεντρικού data driver δεν πατάει καλά, ή υπάρχει κάποιο θέμα με τις κολλήσεις στην σχετική πλακέτα ή στο άλλο άκρο της καλωδιοταινίας...

Πιθανώς η επισκευή να είναι και αδύνατη...

Είναι εκτός εγγύησης εδώ και αρκετά χρόνια!!! Θα την ανοίξω να δω τις κολλήσεις της και αν δεν δουλέψει ούτε αυτό υποθέτω παραγγέλνω inverter από εξωτερικό και ξαναδοκιμάζω! Ευχαριστώ πολύ! Άν υπάρχουν και άλλες ιδέες είναι ευπρόσδεκτες από όλους!!!

φιλε η δουλειά του inverter είναι να "ανεβάζει" την τάση σε μερικά kilovolt
για να ανάψουν οι λάμπες το backlight
από την στιγμή λοιπόν που το backlight δουλεύει η βλάβη ειναι αλλού
θα σου έλεγα η καλωδιοταινεια η δυσλειτουργία στο τροφοδοτικό και
λέγοντας δυσλειτουργία εννοώ οι τάσεις που βγάζει το τροφοδοτικό
να είναι εκτός ορίων...