Πρόβλημα με Outllook 2010 και plain text emails

17 June 2006
25,399
Αθήνα
Σε καινούργια εγκατάσταση windows , έβαλα Office 2010 (από 2003 που δούλευα εδώ και 10 χρόνια).

Ακούστε το περίεργο.

Οταν στέλνω email από το web mail της otenet (tools.otenet.gr) σε PLAIN TEXT editor , τα ελληνικά έρχονατι χαλασμένα!

Οταν στέλνω σε Rich text editor τα ελληνικά είναι μια χαρά. Οσοι έχουν otenet και ξέρουν το web mail καταλαβαίνουν τι λέω.

Διαβάζοντας πολύ help , οι ρυθμίσεις γι αυτό είναι File-Options-Mail-Stationary and fonts-Composing and reading plain text messages όπου έχει το default είναι τα Calibri. Εχω αλλάξει ΟΛΑ τα fonts αλλά τίποτα.
Πάλι χαλασμένα βγαίνουν τα ελληνικά.

Εννοείται κανένα πρόβλημα στο Outlook 2003.

Εχω εγκαταστήσει στο office και το ελληνικό language pack που περιλαμβάνει και ελληνικά proofing tools.

Ακόμα ασυμβατότητες με τα ελληνικά στο 2013;

Καμιά ιδέα;

Το περίεργο: στα παραθυράκι κάτω δεξιά στο alert mail όταν έρχεται νέο email, τα ελληνικά φαίνονται μια χαρά! Επίσης όταν επιλέγω preview all items και δείχνει ένα κομμάτι του email κάτω από το headers, επίσης μια χαρά τα ελληνικα.
Τα εμφανίζει χαλασμένα ΜΟΝΟ μέσα στο reading pane.

Για δυνατούς λύτες λέμε...Untitled.jpg

Σε καινούργια εγκατάσταση windows , έβαλα Office 2010 (από 2003 που δούλευα εδώ και 10 χρόνια).

Ακούστε το περίεργο.

Οταν στέλνω email από το web mail της otenet (tools.otenet.gr) σε PLAIN TEXT editor , τα ελληνικά έρχονατι χαλασμένα!

Οταν στέλνω σε Rich text editor τα ελληνικά είναι μια χαρά. Οσοι έχουν otenet και ξέρουν το web mail καταλαβαίνουν τι λέω.

Διαβάζοντας πολύ help , οι ρυθμίσεις γι αυτό είναι File-Options-Mail-Stationary and fonts-Composing and reading plain text messages όπου έχει το default είναι τα Calibri. Εχω αλλάξει ΟΛΑ τα fonts αλλά τίποτα.
Πάλι χαλασμένα βγαίνουν τα ελληνικά.

Εννοείται κανένα πρόβλημα στο Outlook 2003.

Εχω εγκαταστήσει στο office και το ελληνικό language pack που περιλαμβάνει και ελληνικά proofing tools.

Ακόμα ασυμβατότητες με τα ελληνικά στο 2013;

Καμιά ιδέα;

Το περίεργο: στα παραθυράκι κάτω δεξιά στο alert mail όταν έρχεται νέο email, τα ελληνικά φαίνονται μια χαρά! Επίσης όταν επιλέγω preview all items και δείχνει ένα κομμάτι του email κάτω από το headers, επίσης μια χαρά τα ελληνικα.
Τα εμφανίζει χαλασμένα ΜΟΝΟ μέσα στο reading pane.

Για δυνατούς λύτες λέμε...View attachment 98220

Μόνο η κωδικοποίηση της γλώσσας δείχνει να είναι το πρόβλημα όποτε δοκίμασε να τις αλλάξεις από όπου ρυθμίζονται για την περίπτωσή σου!

Για να το καταλάβεις σαν παράδειγμα αν χρησιμοποιείς chrome πήγαινε:

Ρυθμίσεις
Εργαλεία
Κωδικοποίηση

από κάτι τέτοιο πρέπει να πηγάζει το πρόβλημα σου

πιστεύω να βοηθάει και το help desk της otenet.

ΔΕΝ είναι τα fonts το ζήτημα αλλά η κωδικοσελίδα που χρησιμοποιείς για την παρουσίαση του μηνύματος

Last edited:
Σ' ευχαριστώ για την απάντηση.

Το screenshot που έβαλα δεν είναι από τον browser.

Είναι από το outlook 2010!

Οπότε ποιά κωδικοποίηση μπορεί να φταίει;

Μπαίνω στο web mail της otenet από firefox και από το σπίτι και από το γραφείο. Και από τα δύο PC όταν στέλνω email και τα λαμβάνω μετά στο outlook φαίνονται χαλασμένα. Δεν μπορεί να φταίνε και τα δύο PC. Ξαναλέω μόνο όταν γράφω σε plain text editor.
Επίσης σε outlook 2003 κανένα πρόβλημα τόσα χρόνια.

Εχει κανένας outlook 2010 να του στείλω email από tools.otenet ;

Αυτές είναι οι default ρυθμίσεις στον firefox.

Λες να αλλάξω το character encoding;; Εχει 2-3 greek και άλλα 2-3 western

Περίεργο πάντως. Μια χαρά δούλευε τόσα χρόνια χωρίς να κάνω τέτοιες αλλαγές. Το μόνο που άλλαξα είναι το outlook.

Untitled.jpg

Άλλαξε το character encoding.
Αν έχει κάποιο general UTF8 καλύτερα...
Αλλιώς παίξε σε κάποιο greek encoding.

Εχει unicode (UTF-8).

Θα δοκιμάσω όταν πάω σπίτι.

Καλά αυτή η επιλογή επηρεάζει μόνο το plain text editor του tools.otenet ;;;

Φοβάμαι μην αρχίσουν μετά σε άλλες σελίδες παρενέργειες....

UTF8 δουλεύεις ούτως η άλλος.
Οπότε δεν νομίζω να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα γενικά...

Επηρεάζει μόνο το πρόγραμμα στο οποίο ανήκει η ρύθμιση και πουθενά αλλού, προχώρα άφοβα!

Τα νεότερα:

Και με UTF-8 και με Greek (windows-1253) , πάλι εμφανίζονται ερωτηματικά στο outlook !

Είπαμε για δυνατούς λύτες.....

Υ.Γ. με έφαγε ο εκσυγχρονισμός του office τρομάρα μου....

Κάτι πρέπει να έχει πάει λάθος με τα ελληνικά στην καινούργια εγκατάσταση στον ssd στο δικό μου PC.

Τώρα ανακάλυψα ότι όταν γράφω Ελληνικά στον internet explorer σε οποιοδήποτε πεδίο, εμφανίζονται κινέζικα .....

Με τον firefox εμφανίζονται ΟΚ.

ebay.jpg

Το πρόβλημα με τα κινέζικα στον internet explorer λύθηκε. Αν σας πω τι έφταιγε ούτε στα πιό τρελά ονειρά σας δεν θα το πιστεύετε...

Το setpoint της logitech 6.61

Εβαλα ένα προηγούμενο το 6.52 και είναι ΟΚ.

Θυμήθηκα έναν φίλο μου που του έτυχε πρόσφατα σε καινούργια εγκατάσταση και τράβαγε τα μαλιοκέφαλά του όταν το ανακάλυψε.

Το άλλο πρόβλημα όμως με τα ερωτηματικά στο outlook παραμένει.

Internet explorer, outlook, hotmail, όλα τα ελαττωματικά μαζί, από τη μητέρα micro- malakin. Γνώμη μου, να προχωρήσετε σε ένα λογαριασμό gmail, forward το hotmail εκεί, και υπάρχει και η λύση του thunderbird. Όλα τα υπόλοιπα ανήκουν στην προηγούμενη δεκαετία.
Με όλο το σεβασμό και φιλικότατα πάντα.

ΥΓ μπορείτε να τσεκάρετε και την κωδικοποίηση συστήματος στον πίνακα ελέγχου, αν και μου φαίνεται πολύ περίεργο να συμβαίνει κάτι εκεί, αφου προέρχεται από καθαρή εγκατάσταση.

Το πρόβλημα με τα κινέζικα στον internet explorer λύθηκε. Αν σας πω τι έφταιγε ούτε στα πιό τρελά ονειρά σας δεν θα το πιστεύετε...

Το setpoint της logitech 6.61

Εβαλα ένα προηγούμενο το 6.52 και είναι ΟΚ.

Θυμήθηκα έναν φίλο μου που του έτυχε πρόσφατα σε καινούργια εγκατάσταση και τράβαγε τα μαλιοκέφαλά του όταν το ανακάλυψε.

Το άλλο πρόβλημα όμως με τα ερωτηματικά στο outlook παραμένει.

Εγώ προσωπικά έχω απενεργοποιημένο το setpoint από την αυτόματη εκκίνηση στα Windows 8.1 pro και δεν συναντώ κανένα πρόβλημα όσο αναφορά την συμπεριφορά του ποντικιού αλλά και του πληκτρολογίου της Logitech παραμένει το Logitech Download Assistant και όπως βλέπω αυτό το setpoint λέει σε παρένθεση unicode κάποια συσχέτιση ίσως έχει με το ζήτημα που προέκυψε.

...and my baby is 6.52 not a big deal I think. Better leave it alone.

Remember, we never give up!

Internet explorer, outlook, hotmail, όλα τα ελαττωματικά μαζί, από τη μητέρα micro- malakin. Γνώμη μου, να προχωρήσετε σε ένα λογαριασμό gmail, forward το hotmail εκεί, και υπάρχει και η λύση του thunderbird. Όλα τα υπόλοιπα ανήκουν στην προηγούμενη δεκαετία.
Με όλο το σεβασμό και φιλικότατα πάντα.

ΥΓ μπορείτε να τσεκάρετε και την κωδικοποίηση συστήματος στον πίνακα ελέγχου, αν και μου φαίνεται πολύ περίεργο να συμβαίνει κάτι εκεί, αφου προέρχεται από καθαρή εγκατάσταση.

Πες με κολλημένο, αλλά τα απεχθάνομαι τα web email. Και gmail που άνοιξα το έκανα ανγκαστικά λόγω android.

Υ.Γ. μετράει αντίστροφα το office 2010......

Όσο αναφορά με το πρόβλημα στο outlook όπως ακριβώς το έγραψα σε προηγούμενο σχόλιο κάνουμε αλλαγή στη κωδικοσελίδα εκεί που υπάρχει το πρόβλημα δηλαδή στο outlook.
Πάμε στα menu του outlook και βρίσκουμε τις ρυθμίσεις τις οποίες μεταβάλουμε μέχρι να βρούμε τη σωστή συμπεριφορά.
Όχι γενικά αλλά εκεί που ακμάζει η "λάθος" συμπεριφορά.

Όσο αναφορά με το πρόβλημα στο outlook όπως ακριβώς το έγραψα σε προηγούμενο σχόλιο κάνουμε αλλαγή στη κωδικοσελίδα εκεί που υπάρχει το πρόβλημα δηλαδή στο outlook.
Πάμε στα menu του outlook και βρίσκουμε τις ρυθμίσεις τις οποίες μεταβάλουμε μέχρι να βρούμε τη σωστή συμπεριφορά.
Όχι γενικά αλλά εκεί που ακμάζει η "λάθος" συμπεριφορά.

Σ' ευχαριστώ αλλά αν έχεις το 2010 θα εκτιμούσα να μου έλεγες σε ποιό ακριβώς menu. Είπαμε εκεί στην μικρομαλακήξ σε κάθε έκδοση κάποιοι παίζουν με την θέση των menu για να μας σπαν τ' @#$%%@

ΛΥΘΗΚΕ !!

http://answers.microsoft.com/en-us/...g-option/add497a1-f455-4f36-8651-06cbddb1df4f

Αν είναι δυνατόν....μέσα στο ίδιο το email Actions και Other Actions και μαλακίες, αντί να υπάρχει γενική επιλογή στα options. Αν είναι δυνατόν......

ΜΟΝΟ με επιλογή UTF-8 τα δείχνει . Ούτε με western ούτε με greek.

Αλλά πρέπει σε κάθε email να κάνω αυτή την δουλειά; Δεν κρατάει την ρύθμιση !!

Και πες τε μου εσείς τώρα: γιατί στο outlook 2003 ήταν όλα τζάμι από default;

Κάτι θυμήθηκα θα το μαρτυρήσω!
Είχα τρέξει τον internet explorer (πραγματική σπανιότητα για εμένα) και βρήκα στις ρυθμίσεις ασυμβατότητα του setpoint μαζί με κάποια άλλα πρόσθετα του εκτυπωτή
(αλλά δεν θυμάμαι τι με οδήγησε στα menu του περιηγητή μάλλον κάποια αναβάθμισή του ίδιου του IE και θέλησα να δω τι παίζει τρομάρα μου!) κατάργησα το πρόσθετο
και το σταμάτησα από την αυτόματη εκκίνηση γιαυτό και έμεινα πίσω στην αναβάθμιση.
Θα το αφήσω έτσι μιας και δεν επηρεάζει τη λειτουργία του σετ εισαγωγής στοιχείων στον υπολογιστή μου.
Όποτε χρειαστώ το τρέχω για περαιτέρω ρυθμίσεις.