Πρόβλημα με outlook

17 June 2006
25,427
Αθήνα
Το ότι μου είναι αχώνευτο το itunes ακόμα και μετά από δυό χρόνια είναι κάτι που δεν το κρύβω και δεν νομίζω να αλλάξει στο μέλλον....
αλλά να μην κάνω και την δουλειά μου σωστά , είναι κάτι που αυξάνει την απέχθειά μου για αυτό το πρόγραμμα...

Πρόβλημα: συγχρονισμός με Outlook.

Εχω παρατηρήσει (όχι μόνο μια φορά) το εξής: Αλλάζω ένα νούμερο σε ένα contact στο Iphone και ενώ κανονικά θα έπρεπε να ενημερώσει το outlook, αυτό αντιθέτως δεν ενημερώνει το outlook. Και εδώ που τα λέμε 99% η αλλαγή/προσθήκη γίνεται στο τηλέφωνο πρώτα και μετά ενημερώνεται το pc. Επομένως αν δεν δουλεύει αυτό σωστά είναι δώρον άδωρον.

Υποτίθεται ότι ο συγχρονισμός γίνεται σύμφωνα με το ποιο έχει την ποιό τελευταία αλλαγή, ναι ή όχι;

Εσάς σας λειτουργεί τζάμι ο συγχρονισμός ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ;

Οι ρυθμίσεις που έχω είναι οι εξής: έχω κάτι λάθος; μήπως πρέπει να τσεκάρω το τικάκι αλλά είναι γκρι :nounder:

Υ.Γ. κάτω κάτω στο advanced το έχω ατσεκάριστο το τικάκι πάντα.

Attachments

• untitled.JPG
    untitled.JPG
    13.2 KB · Views: 23
Υπόψιν , υπάρχουν και φορές που λειτουργεί μια χαρά ο συγχρονισμός σύμφωνα με το ποιό έχει την τελευταία αλλαγή. Αλλά επειδή κάνει κάτι περίεργα ώρες ώρες δημιουργεί αίσθημα αναξιοπιστίας.

αγαπητέ είχα το ίδιο πρόβλημα με outlook kai XP

θα σου πω εγώ πως έλησα το πρόβλημα μου μια και καλή και υσήχασα!!!
1. το e-mail μου είναι yahoo συνεπώς πέρασα απο την αρχή με ελληνική γραματοσειρά όλες
μου τις επαφές στο yahoo ρυθμίζοντας και το POP3
2. στην καρτέλα του itunes άλαξα το outlook σε yahoo contact και χωρίς να τσεκάρω
στο advance setings (κάτω κάτω) το contact έκανα συνχρονισμό
3. έτσι με πέρασε όλες τις επαφές απο το yahoo στο iphone
4. σε περίπτωση που προσθέσεις η τροποποιήσεις μια επαφή είτε στο yahoo είτε στο
iphone τότε στο συνχρονισμό θα σε ενήμερώσει για τις αλλαγές τις οποίες θα περάσει
και στα δυο (ανάλογα που έχει γίνει)

ελπίζω να βοήθησα

Είπα κι εγώ, δεν μπορεί κανένας να μην του έχει συμβεί παρόμοιο πρόβλημα. Είπαμε να λέμε τα καλά αλλά να μην κάνουμε την "πάπια" στ' άσχημα....

Σ' ευχαριστώ Sergion, το θέμα είναι όμως ότι το email ΔΕΝ είναι yahoo και όλα τα contacts είναι με λατινικούς χαρακτήρες.
Αν δεν είναι το email τύπου yahoo, υπάρχει λύση;

φίλε τάσο
δεν πειράζει που έχεις λατινικους χαρακτήρες απλά απο δική μου επιλογή τις έκανα έτσι
μιας και το 3.0 έχει ελληνικά!!!

εκτος απο yahoo [ρέπει να έχει και gmail και κανα 2-3 ακόμη
δες το στο itunes!!!

μακριά πάντως απο outlook γιατί πολύ σοβαρά μειονεκτήματα όπως
αν κάνεις φορματ στο pc χανεις τις επαφές στο outlook ενώ με yahoo η gmail και στο vladivostok να πάω και να ανοίξω ένα pc συνδεμένο στο νετ θα έχω τις επαφές μου!!!
συνεπώς δεν πρόκειτε να τις χάσω ποτέ!!!!!

outlook.....πρόγραμμα είναι αυτό ;;
:BDBDG54:
Στο γραφείο που το χρησιμοποιώ, κολλάει συνέχεια, όταν του πατήσω να κάνει archive, τότε σταματά να λαμβάνει νέα email, και άλλα πολλά...

"Μακριά κ αγαπημένοι"...

Μήπως καλύτερα να γίνετε συγχρονισμός με κάνα άλλο πρόγραμμα, αντί αυτού ;;

Δημιούργησε ένα γκρουπ στο outlook (π.χ. tasos) και βάλε εκεί μέσα όλες τις επαφές σου. Μετά να έχεις τσεκαρισμένο κάτω το κουμπάκι, οπότε κάθε φορά που προσθέτεις μια επαφή ή αλλάζεις κάτι, αυτόματα θα προστίθεται και στις επαφές σου στο outlook.

Δημιούργησε ένα γκρουπ στο outlook (π.χ. tasos) και βάλε εκεί μέσα όλες τις επαφές σου. Μετά να έχεις τσεκαρισμένο κάτω το κουμπάκι, οπότε κάθε φορά που προσθέτεις μια επαφή ή αλλάζεις κάτι, αυτόματα θα προστίθεται και στις επαφές σου στο outlook.

ο συγχρονισμός είναι αμφίδρομος???
outlook-->iphone
iphone-->outloook

γιατί στο yahoo αν έχει γίνει κάποιο modify υπάρχει αμφίδρομος συνχρονισμός!!!
έτσι δεν έχεις κανένα απολύτος άνχος να χάσεις καμία επαφη!!!

Τάσο, έχω καιρό να ασχοληθώ με outlook...
Μπορεί να φτιάχνεις φάκελο αν δεν έχει επιλογή για γκρουπ και μετά το όνομα του φακέλου το iTunes να το βλέπει σαν γκρουπ.

edit: Για δες ένα σχετικό βίντεο εδώ...

Last edited:
Τάσο το mobileMe το έχεις σκεφτεί; Αυτό δεν εμπλέκει το iTunes για το συγχρονισμό. Έχει 60 μέρες trial.

Εφτιαξα contribution list αλλά το itunes δεν μου βγάζει κανά group από κάτω. Πάλι γκρι είναι η επιλογή. Τι είδους group
θέλει ρε γαμώτο; :chinscratch:

Με το mobileme θα ενημερώνεται και το outlook; Καλά είναι όλα αυτά τα virtual σκηνικά, αλλά θέλω ανά πάσα στιγμή να υπάρχει και ένα "χειροπιαστό" copy των contacts στο pc.

Εφτιαξα contribution list αλλά το itunes δεν μου βγάζει κανά group από κάτω. Πάλι γκρι είναι η επιλογή. Τι είδους group
θέλει ρε γαμώτο; :chinscratch:

Με το mobileme θα ενημερώνεται και το outlook; Καλά είναι όλα αυτά τα virtual σκηνικά, αλλά θέλω ανά πάσα στιγμή να υπάρχει και ένα "χειροπιαστό" copy των contacts στο pc.

φτιάξε ένα ε-μαιλ στο γιαχού και ας μη το χρησιμοποιείς, απλά πέρνα κανα 2-3 επαφές και κάνε συνκ να δεις πόσο απλό είναι!!!
με αυτή την επιλογή θα έχεις πάντα κόπυ όλες σου τις επαφές και σε οποιοδήποτε σημειο και αν βρίσκεσαι!!!
δεν σε δεσμεύει δηλαδή μόνο ο υπολογιστής σου!!!
κάνε μια δοκιμη

Τελικά το βρήκα τι εννοεί group.
Καμιά σχέση με distribution list. Είναι πολύ πιό απλό.

Πας στο outlook και κάνεις New-Folder και δίνεις ένα όνομα π.χ. Tasos. και όπως υπάρχει κατηγορία με όνομα contacts από κάτω υπάρχει άλλη μια κατηγορία με το όνομα Tasos. Μετά πας στα contacts και μεταφέρεις όλα ή όσα contacts θες στο Tasos. Και βέβαια στο itunes εμφανίζεται το Group- Tasos και ενεργοποιείται το τικάκι από κάτω.

Δεν ξέρω κατά πόσο αυτό θα διορθώσει το πρόβλημα του συγχρονισμού, αλλά θα το δοκιμάσω.

Προφανώς το νόημα των group είναι όταν πολλοί χρήστες με iphone μοιράζονται το ίδιο pc, για να συγχρονίζεται το κάθε Iphone με τα contacts του κάθε χρήστη και όχι όλα τα contacts να μπαίνουν σε όλα τα iphones (πράγμα σπάνιο στην πράξη).

Το νόημα των γκρουπ είναι και ότι μπορείς να έχεις Personal Contacts, Bussiness Contacts και Moblie Contacts και να κάνεις συγχρονισμό κάθε φορά όποιο γκρουπ θέλεις. Και εγώ έτσι το είχα με το Outlook στο PC και έτσι το έχω στο Entourage τώρα που γύρισα σε Mac. Το mobileme ενημερώνει real time όποια συσκευή του έχεις πει. Ενημερώνει και το Outlook. Όταν αλλάξεις κάτι πχ στο iPhone αυτόματα ενημερώνει και το PC αρκεί να έχει σύνδεση με internet το τηλέφωνο εκείνη τη στιγμή ώστε να στείλει την αλλαγή.