Προβλημα με παλια crt sony

hammer

Established Member
22 August 2008
147
Καλησπερα σε ολους , εχω μια παλια sony fq75 2002 μοντελο
Τελευταια αρχισε να κανει κατι προβληματα , αλλαζει μονη της συνεχως 16¨9 σαν να κανει zoom να επανερχεται και γενικα δημιουργει προβλημα στην θεαση .
Εχω ξεσυνδεσει ολα τα scart απο πισω μηπως ηταν απο εκει , αλλα τα ιδια . Δοκιμασα σε κατασταση smart , zoom , 4:3 αλλα παλι το κανει .
Επισης βγαζει και μια γραμμη πανω πανω κατα μηκος του υψους που δειχνει το λογοτυπο του καθε καναλιου .

Δειτε το βιντεακι να καταλαβετε και πειτε αν μπορω να κανω κατι εγω πριν την παω σε τεχνικο , γιατι ειναι και στο κουβαλημα δυσκολη η ντουλαπα

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Έτσι όπως την βλέπω δεν αλλάζει το κάδρο πχ 16:9 σε 4:3. Η εικόνα μετατοπίζεται και παραμορφώνεται από κάποια εσωτερική βλάβη στην τηλεόραση. Το πρόβλημα δείχνει να είναι γενικό...

Αν σου το κάνει σε όλα τα κανάλια (εννοώ αναλογικά από την κεραία) και όχι μόνο σε εισόδους Scart από κονσόλες ή nova κλπ νομίζω πως δεν μπορείς να κάνεις και πολλά από μόνος σου. Αν πάλι στο κάνει μόνο στην nova τότε ενδεχομένως να φταίει ο αποκωδικοποιητής.

Για την περίπτωση που το πρόβλημα είναι γενικό θα πρέπει να την πας σε μαστορα και στην θέση σου δεν θα την άφηνα να λειτουργεί έτσι υπό αυτές τις συνθήκες διότι μπορεί να χειροτερέψει η κατάσταση και να προκληθεί χειρότερη βλάβη.
Πάντως μην ανησυχείς, οι crt είναι σκυλιά και το παραμικρό πρόβλημα επισκευάζεται σχετικά εύκολα λόγω της απλής κατασκευής τους. Δεν ξέρω βέβαια αν θα χρειαστούν τυχόν ανταλλακτικά που μπορεί να μην υπάρχουν στην αγορά... Αλλά δεν νομίζω να υπάρξει τέτοιο θέμα

Ελπίζω να βοήθησα και να πάνε όλα καλά...

Το "πυροβολο" δεν μπορει να σαρωσει με σταθεροτητα ΟΛΟΚΛΗΡΟ το πλαισιο.
Αλλα εχει προβλημα και η εστιαση (στα στατιστικα των σκορ και το καμπυλωμα της κατω πλευρας).
Η επισκεψη στον τηλεορασα ειναι μονοδρομος ..... Ι think !

Παντως, τα χρωματακια ειναι τζαματα ...... (ακομα). -bye-

Ευχαριστω για το ενδιαφερων σας
Σημερα ξαφνικα εστρωσε και δουλευει κανονικα .
Το προβλημα το ειχε σε ολα καναλια και αναλογικα και με τον ψηφιακο δεκτη και της νοβα το δεκτη , οποτε δεν ηταν θεμα σκαρτ.
Θα με βγαλει πιστευω το καλοκαιρι οπως λετε ειναι τσομπανοσκυλο

Mηπως υποφερεις ΚΑΙ απο .... υπερτασουλες δικτυου ???
Για να στρωσει τοσο ξαφνικα ... μυριζομαι διακυμανσουλες (και υπερτασουλες).

Παρε ενα πολυμετρο ... και μετρα βολταζ στις πριζες (το βραδυ, μετα τις 9:00 !!!)
Οτιδηποτε πανω απο 250 V ..... αουτς, ποναει ...... (κακομοιρα Sony)

Last edited: